Sunday, December 21, 2014

Testimoni selsema sihat dengan Vitamin C

Assalamualaikum..

Dari kecil lagi kita dah diajar makan Vitamin C kan.. Mama bagi sebiji sebelum pegi sekolah.. Katanya untuk otak dan kesihatan.. Kan... Memang Vitamin C dah terkenal untuk menentang kedutan, kanser sampailah selsema!

Sebenarnya kekuatan Vitamin C untuk menentang selsema & demam telah ditemui pada awal tahun 1970an. Namun, ada kajian yg setuju dan ada juga yang mengatakan bahawa tiada kesan positif. Namun yang pasti kebanyakan kajian setuju bahawa pengambilan Vitamin C secara konsisten setiap hari dapat mengurangkan keterukan ataupun severity selsema & demam di samping mengurangkan bilangan hari selsema yang dialami oleh pesakit kepada lebih 50% !! 


Hah memang kan.. Kalau kita makan Vitamin C setiap hari akan rasa sihat dan selsema memang jarang sangat kena. Kalau kena pun kejap je baik. 

Kenapa?

Vitamin C adalah antioxidan yang menjaga kesihatan membran sel iaitu lapisan dinding sel dari mudah terkena serangan virus dan bakteria yang dikenali sebagai antihistamin.. Ini meningkatkan sistem imun kita dan memberi rintangan terhadap penyakit!

Kenapa Vitamin C Sustained Release Shaklee??

Sangat mudah! Seperti dalam entry sebelum ini saya dah senaraikan beberapa sebab Vita C shaklee terbaik.. Paling best sebab ianya mengandungi Bioflavanoid untuk meningkatkan penyerapan dan ditambah dengan fungsinya yang melepaskan khasiat perlahan lahan selama 5 jam... Ini menyebabkan badan kita dapat bertahan dari terkena jangkitan kuman terutamanya Virus selsema. Kajian dah menunjukkan bahawa 2 biji Vita C Sustained Release Shaklee setiap hari dapat mengekalkan kesihatan dan meningkatkan sistem imun secara signifikan!

Meh tengok apa kata pengguna Vita C yang paling best ni...




So... Anda nak fikir lagi? Ohh jangan fikir banyak. Nanti terlambat... Sementara tengah promosi gempak ni.. Jom kita grab sorang sebotol ke berbotol-botol pun boleh ajee...


Boleh terus hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk ye:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

3 comments:

  1. Vita C Plus memang sesuai untuk keperluan vitamin c harian kita. Terlalu bnyak manfaat vitamin c yang kita dapat.

    Sekurang kurangnya 400 mcg Asid Folik yang Diperlukan Ibu Hamil

    ReplyDelete
  2. yer vitamin C sangat penting untuk badan... sejarah membuktikan ada satu ekspidisi omputeh ke Amerika Selatan... data terperinci tak ingat yer... tapi ramai crew kapal dia mati dalam perjalanan... bila balik negara asal, kajian di buat dan didapati crew mati kerana kekurangan vitamin C... ni berlaku zaman2 dulu masa pakai kapal layar... so diorang jerukkan limau dan bawa untuk jadi makanan wajib...

    Sejenis toksik yg ada dalam makanan...arsenik takkan boleh dibuang dan diubati kecuali dengan vitamin c...

    ReplyDelete
  3. Vitamin C ni memang vitamin yg paling basic kne amalkan setiap hari :)

    ReplyDelete

Ok tak? Apa pendapat anda. Ce cite sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno