Sunday, December 21, 2014

Jom buat masker Vitamin C

Hai semua.. Assalamualaikum wbt..

Cerita semalam ni... Saya ni agak gile jugak bermasker, tapi biasanya saya pakai yang jenis tampal tu.. Beli jenis Nivea ke mn2 ke kat watson. Boleh laa.. Tapi paling best sebenarnya kalau kita gunakan ESP dan Vitamin C Sustained Release je. Lagi best! Sebabnya kita tau benda ni selamat berkhasiat dan paling best untuk dimakan... Maka kalau buat mask pun dah tentu lah pure sangat dan dah tentulah hasilnya power!! Kan..  

Meh saya nak ceritakan cara buat mask Vitamin C ni... 

Ada dua cara saya suka: 

1. Vitamin C



Caranya senang je.. Pecahkn Vit C sebiji. Campur air mineral.. Sapu je & biar dlm 15 minit... Cuci balik muka dgn air suam.. Saya scrub pulak sikit2 ms cuci.. Lps tu cuci betul2 guna pncuci muka.. Done!!

Cara nk pecahkn sy hiris2kn guna pisau besar. Pastu tenyeh2 je guna jari... 

Mula2 tu dia jd pekat tau., korang sapu cepat2 kat muka, leher.. 

Suka sgt sbb muka lngsung x brminyak.. Feeling fresh sangat!

2. Vitamin C & ESP !


Perghh yang ni lagi best tauu. Sebabnya ESP tu seriously kesannya cepat pada kulit. Rasa makin cerah & segar sangat. 

Caranya sama macam Masker Vitamin C, cuma korang tambahkan setengah sudu teh ESP. Senang jerr...




JOM TENGOK APA KOMEN DIORANG YANG DAH PERNAH BUAT MASKER NI:



Syok kan. So yang tengah makan Vitamin C tu no hal korang boleh buat mask jugak.. Yang tengah jerawat kasar-kasar tu boleh tambah ESP... yang jerawat bernanah tu korang tambah sikit zinc... Sikit je ye dalam 1/3 biji zinc tablet hokey! 

Ok uol selamat mencuba!! Anytime boleh sms atau whatsapp untuk mencuba produk terbaik ni!

Jom tengok promosi kaw kaw Vitamin C, Vitamin E dan Collagen powder!! Punyelah baik shaklee bulan ni! Wuhuu

Puan Emy Suzanna Mn


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno