Sunday, November 23, 2014

Ustaz! Ku tunggu mu datang!




Assalamualaikum...



Cerita semalam.. Kami merayap ke taiping. Leganya rasa macam baru dapat hirup udara segar. Huhu. Anak jati tepeng la kata... 



Siang ke kenduri, malam pula ke Giant Taiping semata-mata nak tengok janggut Ustaz Azhar Idrus. Ahaks.. 

Sambil menunggu tu korang tahu tak, punyalah lebat hujan sekali dengan guruh.. sampai lah elok lepas dalam 10 minit UAI datang. Tu lah orang kata, ulama membawa rahmat kan. Syukur Alhamdulillah.

Hujan-hujan pun katanya tak kurang 15ribu orang Taiping dan sekitarnya datang menegok UAI ni boh! Hebat tu ustak!
sumber: google je




Sambil tunggu ku selfie dulu..

Antara perkongsian menarik UAI semalam...

1. Hadis Rasulullah saw ~ tidak ada lg hijrah lps pmbukaan kota mekah melainkn niat & jihad

2. Abdul Rahman b Auf ~ tingglkn hrta demi hijrah ke Madinah sehelai sepinggang

3. Org yg kedekut jauh dari syurga

4. Sblm mati Allah dh tnjuk, masuk air kosong jgk.. Sama dgn org miskin.. Masa mati pun mndi myt dgn air kosong jgk.. Belum ada orang nak mati disumbat air sprite masuk badan atau mandi mayat dengan campak dari papan lantun swimming pool kan.. ehehe...

Gelak-gelak jugak, ilmu kena share jugak kan... 


Salam sihat salam gojes!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno