Wednesday, November 19, 2014

Krisis Pemulihan! Jangan suka-suka berhenti makan supplemen

Hai.. Assalamualaikum semua.

Perasan tak bila kita makan ubat atau supplemen kadang-kadang mata kita rasa mengantuk sangat?. Tahu tak tu sebenarnya sebahagian dari krisis pemulihan. Ia  merupakan satu proses penyesuaian yang dialami oleh sesetengah orang. Nampak seperti simptom penyakit atau lebih teruk.. Silap tu! Krisis pemulihan ini sesuatu ubat atau supplemen tertentu kita akan rasa kesan yang agak pelik atau kadang-kadang makin teruk.


Apakah itu healing crisis (krisis penyembuhan)?


Healing crisis adalah satu proses di mana badan mengalami satu keadaan pencucian dan pembinaan semula.  Ia digelar 'healing' (penyembuhan) kerana badan kita sedang sembuh dan akan menjadi lebih kuat.  Ianya disebut 'crisis' (krisis) kerana simptomnya kadang-kadang sangat dramatik dan boleh menyebabkan seseorang itu tidak selesa.  Healing crisis adalah satu proses yang normal yang dialami oleh seseorang apabila mengubat secara semulajadi. Dalam perubatan China, penyembuhan terbaik sentiasa didahului dengan krisis penyembuhan.

Apa yang berlaku sebenarnya bukannya kesan sampingan, sebaliknya ia adalah tindakbalas normal yang menunjukkan supplement anda berkesan.  Ini bermakna sistem badan anda mula bekerja untuk membuang toksin-toksin yang telah lama berada di dalam badan.

Antara tanda-tanda anda mengalami Healing Crisis.

  • penat melampau
  • sangat mengantuk
  • cirit-birit
  • gatal-gatal
  • jerawat naik tiba-tiba
  • loya 
  • sakit kepala atau pening

Contoh healing crisis dan kemungkinan penyebabnya
Healing crisis bukan bermakna tubuh anda tidak serasi dengan suplemen Shaklee ni, tapi ia menandakan yang ada tindakbalas sedang berlaku dalam tubuh anda. Ia adalah positif, dan tak jadi lama pun. Ibaratnya tubuh anda sedang dibersihkan dari segala toksin yang bersarang dan telah sekian lama terpendam dalam tubuh anda selama ini.

Apa perlu dibuat untuk menghadapi healing crisis..

So.. Sabar tau sebab ini tandanya suplemen yang kita makan sedang berkesan kepada tubuh. Pastikan semuanya berjalan lancar dengan tips di atas..

Jangan tunggu lagi! Cepat hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau nak mencuba produk..

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno