Thursday, November 13, 2014

Kisah Kak Yong dan Encik Roy dihasut penjual online!

Assalamualaikum... 

Korang kenal tak Kak Yong?? Kak Yong ni dia memang amalkan makanan kesihatan dari muda lagi. Lakinya si Encik Roy pun sama juga. Dipendekkan cerita Kak Yong ni umurnya dah lebih 35 tahun. Jadi memang risiko anak tak sihat tu memang tinggi lah kan. Pulak tu badan sendiri pun bukannya sihat sangat. Jadi, apa nak di buatnya? 

Selain dari ambik Bcomplex, Vitalea, Vita C masa mengandung, Kak Yong ni amalkan la juga minyak ikan. Minyak ikan ni bukan minyak lepas goreng ikan macam minyak kelapa makan sesudu sehari buat air selusuh. Tidak. Tapi minyak ikan Omegaguard dari Shaklee.... 



Sambil Kak Yong makan, Encik Roy pun ambik jugak 3 biji sehari. Amboi Encik Roy taknak kalah! Dah tengok Kak Yong sihat bukan main, Encik Roy risau nanti Kak Yong terlebih cun walaupun dah jadi mak kepada anak yang 5 orang tu, dengan sorang lagi yang tengah memboyot dalam perut dia... Aduuhhh...

Kak Yong dengan Encik Roy ni sebenarnya dah terpedaya dengan hasutan si penjual online yang asyik mempromote minyak ikan dia. Hari-hari hasut memang termakan jugak la kan... 

Mana tak nya, rupanya Kak Yong dengan Encik Roy ni terkejut beruk tengok ada 30 sebab kenapa kena makan minyak ikan. 

"Eiisssshhh.. tak ndak la awok mati awei.. Anak kecik-kecik ni kome... Laki aku tu pun, karang aku mati awei, dia menikoh lain pulak. Sape nak jaga anak aku... Pulak tu kang nyanyuk aku ni kang, bagi anak makan beras pulak.. Hah jenuh!"

Hah macam tu la.. Daripada tak sihat, Kak Yong dengan Encik Roy pun sedekahkan lah kepada anak dalam perut, anak yang berceretet 5 orang lagi tu, sekali dengan diri sendiri... Jangan kedekut kome. Anak tu la esok-esok nak jadi cerdik nak doakan kome dalam kubur esok-esok...

Meh nak hasut korang pulak!!

Ni bukan hasut tipu-tipu, tapi ni semua hasutan dari Blog Dr Norman & Greenmedinfo. Doktor pun suka & terbukti pandai menghasut! Korang pula bagaimana?
  1. Mengurangkan risiko insiden serangan jantung
  2. Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung
  3. Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu (arrythmia)
  4. Mengurangkan sakit dada Angina pada pesakit yang mempunyai masalah saluran jantung tersumbat (Ischaemic heart disease)
  5. Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini.
  6. Mengurangkan risiko darah beku
  7. Mengurangkan risiko pembentukan plak aerosklerosis pada dinding saluran darah yang menyebabkan pengerasan
  8. Mengurangkan risiko darah beku di kalangan pesakit yang mengalami masalah saluran darah bengkak di kaki (varicose veins).
  9. Mengurangkan KOLESTEROL Triglycerides & LDL  dalam darah & menaikkan paras KOLESTEROL BAIK (HDL) 
  10. Mengurangkan risiko darah beku yang menyebabkan penyakit strok dan serangan jantung (heart attack).
  11. Mengurangkan risiko mendapat STROKE (ANGIN AHMAR) sama ada jenis ischemia atau haemorrhagic.
  12. Mengurangkan risiko mendapat penyakit darah tinggi (hypertension) dengan mengurangkan masalah pengerasan saluran darah
  13. Mengurangkan kadar tekanan darah tinggi bagi pesakit yang pernah mengalami masalah darah tinggi.
  14. Mengurangkan radang sendi dalam penyakit sendi Rheumatoids
  15. Mengurangkan radang usus dalam penyakit Crohn’s
  16. Mengurangkan masalah radang usus dalam penyakit Ulcerative Colitis
  17. Memberi kesan positif dalam penyakit SLE (Systemic Lupus Erymatosis)
  18. Memberi kesan positif dalam penyakit Asma
  19. Memberi kesan positif dalam masalah kulit Eczema dan Atopic dermatitis
  20. Membantu pesakit yang menjalani pemindahan organ (implant).
  21. Membantu dalam perkembangan otak bayi dan kanak-kanak. Susu ibu amat kaya dengan DHA (Omega 3). Oleh itu, banyak syarikat pengeluar susu yang menambahkan DHA dalam keluaran susu merekA.
  22. Kajian menunjukkan bahawa kanak-kanak yang mendapat tambahan DHA akan mengalami masalah hiperaktif (ADHD) yang kurang
  23. Kanak-kanak yang kekurangan Omega 3 dalam pemakanan mereka mempunyai masalah tumbesaran otak
  24. Menunjukkan keputusan yang baik kepada kanak-kanak yang mempunyai masalah bronchial asthma.
  25. Mengelakkan masalah nyanyuk ~ Azheimer
  26. Meningkatkan metabolism dan mengurangkan selera makan dengan mengaktifkan hormon leptin
  27. Menurunkan kadar penghasilan hormon kortisol yang menyebabkan pengumpulan lemak terutamanya di bahagian perut!
  28. Mengaktifkan lipid iaitu lapisan lemak dalam tubuh supaya lebih responsif terhadap Insulin dan mengurangkan risiko Diabetes
  29. Mengurangkan masalah kesuburan lelaki. Kajian menunjukkan minyak ikan mengurangkan risiko kematian akibat masalah kanser prostat sehingga 63%!
  30. Mengelakkan pembentukan batu karang jenis calcium oxalate.
Gambar sebagai hiasan. Jangan nak tanya Kak Yong dengan Encik Roy ni orang putih ke?!

Jom cepat.. Hasut laki cepat. Dia yang nak bini cun, anak cerdik. Apa lagiii... Cepat contact saya!



Order 2 botol dapat less 5% dan something special juga.. 

Order 6 botol, terus dapat 1 botol free dan membership free juga!!!




Jom hubungi saya untuk sebarang info atau pertanyaan:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


** kak yong & encik roy cuma kisah fantasi untuk menghasut korang.. haha
tapi senarai 30 hasutan tu memang betul la. 

2 comments:

  1. Terasa macam nak menghasut jugak ni..Hasut bende yang baik takpe kot...

    bondaseri.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Hihi.. Hasut suruh beli demi kesihatan.. Takpe.. Hihi

    ReplyDelete

Ok tak? Apa pendapat anda. Ce cite sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno