Wednesday, November 12, 2014

Kaki berlubang pulih lepas ambil VIVIX!

Assalamualaikum..

Kita sambung lagi sedikit perbincangan tentang Diabetes. Hari ini nak cerita kan pula tentang VIVIX yang dikatakan mampu merawat diabetes dan kaki yang dah luka berlubang!! Betul ke? Jom.. Kita kenali dulu siapa dan bagaimana VIVIX si tonik ajaib ni berfungsi!

Kenapa VIVIX adalah Tonik Ajaib Shaklee?


Vivix Shaklee merupakan suplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh saintis Shaklee. Dalam ujian makmal, ramuan Vivix telah menunjukkan impak kepada empat mekanisme penting penuaan pada tahap sel.

Ramuan utamanya ialah anggur muscadine iaitu anggur paling hebat dengan 20 kromosom (anggur biasa ada 19 kromosom), purple carrot, elder berry dan knotweed Jepun yang memang telah diketahui mempunyai nilai tinggi dalam kesihatan manusia.

Selain itu, Vivix Shaklee bertindak dengan 4 mekanisme penuaan tahap sel:  • melindungi dan memperbaiki kerosakan sel peringkat DNA!
  • mengaktifkan kawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan
  • menggalakkan pembentukan biogenesis mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel
  • ramuan Vivix sendiri adalah 10 kali lebih kuat dari resveratrol semata-mata untuk melambatkan pembentukan protein AGE (advanced glycation ends products)


Apa itu resveratrol?


Resveratrol ialah satu jenis phenol semulajadi yang wujud di dalam tumbuhan anggur terutamanya jenis muskat dan anggur kulit merah serta Knotweed Jepun.

Kajian saintifik menunjukkan resveratrol sangat memainkan peranan dalam memanjangkan usia kerana ia dapat melawan penuaan pada tahap sel! 

Apa kaitan Resveratrol dengan Vivix Shaklee dan kehebatannya?


Fakta 1: Vivix mengandungi resveratrol. Malah Vivix terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol, disamping tidak mengandungi alkohol sperti wain merah, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan HALAL!

Fakta 2: Saintis telah menjalankan kajian dan hasil kajian mendapati orang-orang Perancis gemar memakan daging yang berlemak tinggi dan minum wain dengan banyak, tetapi kadar penyakit jantung tetap rendah di Perancis. Selepas bertahun-tahun membuat kajian, saintis menemui rahsia di sebalik Paradoks Perancis terdapat pada Resveratrol yang terkandung dalam wain merah.

Fakta 3: Satu hidangan Vivix mengandungi jumlah resveratrol yang sama banyak seperti yang terdapat dalam 100 gelas wain merah.

Fakta 4: Sekiranya hendak dibandingkan dengan minuman jus lain, Vivix ternyata mendahului dengan hanya 1 sudu teh sehari mampu membekalkan ORAC* value yang diperlukan tubuh iaitu 3000-5000 ORAC.

*Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) is a method of measuring antioxidant capacities of different foods


Apa kaitannya dengan diabetes?


Resveratrol  dapat membantu mengelakkan masalah insulin-resistence. Dengan kata mudah, ia mengelakkan diabetes daripada berlaku. (Refer: webmd.com)

Untuk penghidap pula, ada dua cara resveratrol membantu pesakit diabetes:

1. Meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap hormon insulin.

Rintangan insulin adalah satu daripada faktor penyumbang utama diabetes. Jika sensitiviti tubuh terhadap insulin dapat ditingkatkan, kita boleh memberhentikan diabetes.

Apabila tubuh kita hilang sensitiviti terhadap insulin, tubuh akan keluarkan lebih banyak insulin untuk mengawal aras gula dalam darah. Jadi resveratrol pula mampu meningkatkan sensitiviti tubuh kita terhadap insulin oleh itu mengurangkan amaun insulin yang diperlukan untuk mengawal aras gula darah.

2. Mengaktifkan enzim yang sangat berkuasa dalam tubuh kita.

Untuk mencegah atau menyembuhkan diabetes, satu enzim iaitu dikenali sebagai enzim SIRT1 mestilah di aktifkan yang mana enzim ini bertanggungjawab terhadap rembesan hormon insulin dan tahap sensitivitinya.

Tahu tak sekarang menggila org beli Vivix sebab katanya dapat sembuhkan Diabetes! Jom lihat testimoni..


dr nik rahim yang memboikot shaklee pun sebenarnya mengakui kehebatan VIVIX
Luka kaki diabetes sembuh selepas ikhtiar dengan VIVIX!
Kadar gula turun selepas amalkan VIVIX!

LAGI TESTIMONI DAN KOMEN MENGENAI VIVIX DI SINI!


Kadar gula pastinya mampu dikurangkan melalui Vivix, penurunan berat badan, aktiviti fizikal, elakkan makanan manis.. Namun, ia boleh kembali dengan mudah jika kita tidak mengamalkan cara hidup sihat dan amalkan petua basi ni!

Begitu juga luka-luka di kaki mampu sembuh dengan Vivix kerana fungsinya yang membaiki DNA, namun jika cara hidup kita masih tidak berubah, tak mungkin kehidupan akan jadi lebih baik... Jom kita amalkan makanan sihat ini. 

Jom hubungi saya untuk sebarang info atau pertanyaan:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno