Friday, November 7, 2014

Jejak kapal titanic kini ditemui dalam minyak ikan

Assalamualaikum...

Korang! Tahu tak berapa banyak harta karun hasil peninggalan kapal-kapal karam kat dalam laut tu?? Dikatakan over $60billion tau! Perghh.. Bayangkan penuh emas, platinum, silver, segala benda antik berharga kat dalam laut tu lagi... Tahu tak, dikatakan setakat ini 95% lagi dalam laut masih remain unknown! Subhanallah... Bila mencari info tentang kaitan ikan dan Omegaguard, terpana pulak baca info sebegini kan... Menarik!

Mercury VS Minyak Ikan


Kapal Titanic, sebagai contohnya makin berlumut dan penuh alga menjadi tempat tinggal dan tempat permainan ikan laut dalam semua. Semasa tinggal dan bermain tu, kat situ jugak lah adik beradik ikan ni cari makan. Bayangkan la, penuh dengan bekas besi berkarat, segala bahan kimia pada badan kapal karam tu semua melekat bersama apa yang ikan-ikan tu makan. Maka sebab tu la makin banyak bahan kimia dalam ikan tu dan memang kurang selamat dimakan. Patutlah jejak titanic dah muncul.. kat dalam ikan rupanya. ehehehe...

Belum masuk pulak dengan macam-macam aktiviti pencemaran, asap perosak, naik ke udara, turun sebagai hujan dan 'menjangkiti' hidupan laut! Hadoii.. memang lama-lama kita pun dah macam robot.


Cuba lihat rajah atas ni. Ikan besar dah tentu jenis hidup lama, dah bertahun mercury dan bahan toksid mendap dalam badannya. Lepas tu dia pulak makan ikan kecil. Maka semakin banyak la bahan perosak ni dalam ikan besar tu. Sebab itu negara barat tidak menggalakkan supaya kita makan ikan-ikan bersaiz besar seperti  marlin, tuna, shark, swordfish, king mackerel.

Ikan besar VS Ikan kecil: Omegaguard pilih yang mana?



  • Sudah tentu Omegaguard dibuat menggunakan ikan bersaiz kecil. Kerana dah tentu bahan kimia termasuk merkuri lebih sedikit berbanding ikan bersaiz besar. 

  • Shaklee menggunakan teknik penyulingan 3 peringkat  berteknologi tinggi yang bukan sahaja mengekstrak asid lemak Omega 3 yang ultra tulen, malah menyingkirkan bahan-bahan logam berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik dan lain-lain. 

Sebab itu lah Shaklee Omegaguard adalah minyak ikan paling tulen dan terbaik di dunia!












Sebarang pertanyaan atau nak beli satu set atau 2 botol dan sesuatu yang special?? meh terus contact saya..!

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


Rujukan: popularmechanics

4 comments:

  1. Every night in my dreams i see u...ehh, jangan di lupa telan omega guard di waktu malam juga. Sekat kolestrol. Sampai termimpi2 yerr..

    ReplyDelete
  2. sob sob sob.. cite sedih..jgn mkn yg lain.. nnti makan bangkai kapal titanic pulak

    ReplyDelete
  3. Bestnye omega...

    bondaseri.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. omega guard semestinya pilihan terbaik.. minyak ikan paling tulen kot...

    ReplyDelete

Ok tak? Apa pendapat anda. Ce cite sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno