Wednesday, November 5, 2014

10 cara Omega 3 kurangkan risiko mati kerana sakit jantung!

Hai... Assalamualaikum..

Hari ni nak sambung lagi cerita pasal Omegaguard. Seperti yang kita dok sebut berkali-kali memang Omegaguard ni Asid lemak perlu dalam badan kita terutamanya otak & jantung. Jika sebelum ni kita dah cerita bagaimana dia berfungsi pada otak dan kelebihan kepada bayi, hari ni nak sambung untuk orang dewasa pula ye..

Minyak ikan terkemuka OMEGAGUARD ini mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak Omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak dan hari ni kita nak lihat bagaimana EPA menyihatkan jantung dan sendi anda kita.

Terdapat berbagai masalah berkaitan sakit jantung yang kita tak pernah dengar dan jarang-jarang tahu, kecuali pada orang yang sakit ataupun medical practitioner. Meh kita tengok ada few yang saya boleh bagi contoh:
 1. Omega-3 asid lemak meningkatkan kesihatan sambil mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular yang berkait dengan sindrom metabolik, termasuk radang dan auto-imun
 2. Omega-3 dalam dos yang sederhana mengurangkan risiko kematian akibat sakit jantung, dan dalam dos yang tinggi mengurangkan kematian akibat penyakit kardiovaskular lain. 
  Semakin tinggi pengambilan Omega 3, semakin rendah risiko kematian mengejut akibat serangan jantung!
 3. Asid lemak omega-3 mengurangkan insiden kematian jantung secara tiba-tiba pada pesakit dengan infarksi miokardium. (salah satu masalah jantung)
 4. Omega-3 asid lemak mengurangkan jumlah kematian dan kematian secara tiba-tiba pada pesakit dengan ventricular systolic dysfunction(salah satu masalah jantung)
 5. Meningkatkan tahap darah tahap asid lemak omega-3 yang dimakan dari awal lagi, mungkin 8 kali berkesan daripada menggunakan automated external defibrillator (AED), dan 2 kali lebih berkesan daripada menanam defibrillator cardioverter (ICD) dalam mencegah kematian mengejut.
  Implan defibrillator pada pesakit jantung untuk mengelakkan sakit jantung
   
  Penggunaan external defibrillator pada pesakit jantung semasa kesakitan berlaku
 6. Suplemen Omega-3 asid lemak mengurangkan jumlah kematian dan kematian secara tiba-tiba pada pesakit yang sudah mengalami serangan jantung
 7. Pengambilan Omega-3 dalam kuantiti yang kecil ikan dapat mengurangan risiko penyakit jantung koronari. 
 8. Asid lemak omega-3 dan vitamin D berjaya memberi kesan sangat baik bagi mengurangkan skor kalsium koronari dan melambatkan pertumbuhan plak. Ini akan mengurangkan risiko stroke.
 9. Omega-3 asid lemak mencegah atrial fibrillation selepas pembedahan pintasan arteri koronari yang boleh menyebabkan penyempitan salur darah. (salah satu masalah jantung)
 10. Paras Omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normalJom dapatkan sekarang juga! Keperluan seisi keluarga

Promosi kini berlangsung: 

Anda boleh dapatkan 1 botol pada harga RM136

2 botol pada harga RM258.40 dengan satu lagi tawaran lumayan!

Dan paling jimat, anda terus beli 6 botol pada harga RM816, dapat sebotol percuma & free membership!!


Sebarang pertanyaan atau nak dapatkan produk Shaklee terus contact saya..! 

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Salam sihat, salam gojes!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno