Thursday, October 23, 2014

Tutorial Cara Mudah Dapatkan Trending Keyword di Google Search

Haiii... Assalamualaikum!..

Untuk yang non muslim selamat bercuti.. kalau cuti la ye.. dan Happy Deepavali !

Tadi saya baru gi blogwalk ke hasrulhassan. nk tengok apa la entry gempak dia yang terbaru tu... belek punye belek dapat la belajar cara senang gile nak tau trending keyword kat google search. Benda ni antara yang maha penting untuk blogger la kan..

Ada dua cara anda nak tahu:


CARA 1



Anda boleh terus ke laman web Google Trends dan semak lah mana yang sesuai untuk bantu dapatkan traffic. Bagus ni berguna sangat kan...


CARA 2


Masukkan kod HTML widget ni kat mana-mana part blog anda yang anda suka.

Kod HTML widget:

<iframe scrolling="no" style="border:none;" width="500" height="413" src="https://www.google.com.my/trends/hottrends/widget?pn=p34&tn=10&h=413"></iframe>


Itu contoh yang saya buat tu.. Ha nak tengok lagi jelas boleh tengoksebelah kanan blog ni tau..


Mudah kan. Dengan cara ni kita boleh la tambah traffic sikit ye.

Tu je dari saya yang juga baru nak mengorak langkah berblogging ni.. Kita sharing info sama-sama k..

Cuba tau! Semoga bermanfaat!

Salam sihat, salam gojes

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno