Thursday, October 16, 2014

Set Pelajar Pintar

Assalamualaikum..

Hai.. Hari ni saya nak sambung sikit tentang cerita semalam tentang otak. Kita dah tahu tentang kehebatan Bcomplex sikit kan.. So kita sambung dengan detail lagi tentang Set Pelajar Pintar..

Set ini terdiri daripada dua produk sahaja iaitu Bcomplex & Omegaguard. Memag dah terbukti tentang kebaikannya. Even kalau kita google pun penuh cerita tentang dua khasiat ini..


SET PELAJAR PINTAR ~ OMEGAGUARD & BCOMPLEX


OMEGAGUARD

Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak omega 3 termasuk Asid Dokosaheksanoik (DHA) dan Asid Eikosapentanoik (EPA) mampu mengurangkan keradangan, menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan. Ia dapat membantu kita untuk meningkatkan kecerdasan otak, mudah mengingati dan lebih fokus.

BCOMPLEX

Sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang). Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu pelajar berfikiran positif sentiasa (mood baik dan ceria) bila kurangnya stress dan mood happy, secara automatik pemikiran & daya penumpuan akan lebih baik. (Rujuk sini)


LECITHIN

Kolina merupakan satu komponen asetilkolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Lecitin merupakan sumber utama kolina dapat meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine.

Acethylcholine penting untuk fungsi otak - berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dan lain-lain. Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak.

Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat.30% otak adalah terdiri daripada lecitin, manakala 70% lemak di hati adalah lecitin.


BONUS!!!

Bila anda menggunakan ketida-tiga produk ini anda sebenarnya dapat jaga badan juga. Takde la gemuk gedempol masa belajar kan. huhu.. Bukan apa memang biasanya masa belajar badan akan mudah naik. Anda nak tahu kenapa? Rujuk entri ni ada saya ceritakan fungsinya.. 

Bagus kan.. Tiga produk ni sangat bagus untuk pelajar yang nak tingkatkan markah di samping usaha dan tawakkal kepada Allah. Makan pun kena jaga ye.. Klik untuk info makanan apa terbaik untuk otak

ANDA BERMINAT UNTUK MENCUBA ATAU MENGHADIAHKAN KEPADA ORANG TERSAYANG? 

Jom hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk:

Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


Salam sihat, salam gojes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno