Monday, October 20, 2014

Kurangkan risiko penyakit dengan Polifenol

Assalamualaikum...

Hari ni lagi satu hari nak sambung bincang tentang Antioksida. Semalam kita cerita tentang Vitamin yg ada Antioksida.. Tapi hari ni kita cerita pula tentang khasiat lain yang perlu dala badan kita untuk mengurangkan radikal bebas.

Sebenarnya nak menulis entri banyak yang saya kaji. Tapi biasa la orang bisnes nak baca chemical equation macam kelakar la pulak. Dah 17 tahun tinggal.. Perghh tua dah rasanya! So apa saya buat, call aje kakak saya Erny researcher kat Mardi. Hah senang..

Siapa Polifenol (polyphenol)??

Secara ringkasnya, polifenol adalah sejenis sebatian kimia dari tumbuhan yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi. Ia membantu untuk mempercepatkan dan memudahkan penyingkiran radikal bebas semasa proses oksidasi berlaku. Jenis polifenol yang banyak ditemui dalam tumbuhan ialah resveratrol, catechin (keluarga flavonoid), quercetin dan butein. 

Kesemua polifenol ini perlu diambil dalam supplemen. Kecuali jika anda pemakan sayur dan buah-buahan sejati lah. Jika tak, wajibkan diri ambil supplemen. Terutamanya kalau kita yang selalu terdedah dengan radikal bebas. 

VIVIX

Vivix ™ mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Vivix mengandungi Resveratrol terbaik, yang terbukti 10 kali lebih bertenaga daripada resveratrol sahaja. Disamping Vivix tidak mengandungi alkohol, sebaliknya hanya menggunakan bahan semula jadi, tanpa pewarna tiruan serta perasa tambahan dan disahkan HALAL!

Bahan utama Vivix

Fungsi utama Vivix

  • Memperbaiki DNA - Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut kerana resveratrol sangat kuat menyingkirkan radikal bebas dalam badan. Vivix juga sangat sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser, misalnya kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuhnya kepada keadaan asal.
  • Memperbaiki tenaga sel - Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.
  • Membantu meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular, imuniti dan sendi - Semakin tua, semakin kita rasa sakit sana sini, ingatan pun makin pudar. Vivix membantu mengembalikan keremajaan

VIVIX memulihkan salah satu penyakit akibat proses oksidasi iaitu Diabetes, Darah tinggi, mild Athritis & Asthma

Ada banyak lagi testimoni Vivix di sini

CINCH TEA MIX

Cinch tea adalah salah satu minuman teh yang terdiri dari Teh eksotik putih, merah dan hijau Matcha. Setiap jenis teh ini mengandungi sejenis polifenol iaitu Catechin yang sangat bagus untuk menentang risiko kanser, masalah jantung dan juga Alzheimer. Matcha green tea juga dipercayai penting untuk meningkatkan metabolism dan membantu dalam pengurusan berat badan. (Rujuk sini). No wonder la Dr Oz sendiri pun menobatkan Green Tea sebagai antara 10 superfood yang boleh boost metabolism dan speed up weighloss. 

Ada 11 kebaikan utama Cinch Tea untuk anda.. Boleh rujuk sini


Senang dibancuh. Kat kantin sekolah saya minta limau kosong panas & saya campur Cinch Tea sepaket. Jadi Teh O limau sedappp!
Ok itu dua jenis polifenol yang Shaklee ada untuk anda sebagai antioxidant untuk elakkan penyakit yang disebabkan radikal bebas. Yang bestnye setiap produk ni bagus sangat sebagai antipenuaan dan juga kurangkan berat badan juga.. 

Jom hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya




Salam sihat, salam gojes


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno