Friday, October 24, 2014

Checklist ~ Mak ayah perlu semak sebelum anak jawab SPM

Assalamualaikum...

Anak nk exam, mak ayah & cikgu yg berpeluh-peluh?! Betul ke ni??.. Haa memang pun. Gitu la rasa jadi mak ayah. Tak senang duduk dibuatnya. Sama la kami cikgu-cikgu di sekolah. Bayangkan lah, bertahun mengajar, ada yg berderet jumpa budak yang sama 3 4 tahun.. tengok-tengok markah ala-ala hidup segan mati tak mau.. Adoi frust tau kalau camni. Tapi kalau markah bagus, capai target, atau lebih dari target, rasa macam berada di awang-awangan tau... Sujud syukur rasanya.

Itu la satu-satunya cara nak gembirakan hati mak ayah dan cikgu-cikgu.. Keputusan yang baik & satu lagi.. siakp yang baik.. InshaaAllah berjaya dunia akhirat..


Nota ringkas?


Tinggal few days je nak exam ni pastikan buat betul-betul. Sekarang ni masa untuk study smart. Sepatutnya semua nota-nota ringkas dah siap masa ni.. cuma tinggal baca balik dan hafal sahaja!.. Sudah ke? Ada juga yang cikgu-cikgu dah sediakan. So bacalah! Ulanglah beratus kali pun.. sesungguhnya semua tu untuk anda berjaya! Jom baca tips untuk mudah hafal kat sini.


Keperluan alat tulis, pakaian?


Mak ayah camane dah pastikan semua keperluan cukup? Pen, pensil, pemadam, pembaris, set square, Tsquare etc semua dah siap? Lagi satu mak ayah nanti pastikan anak pakai pakaian sekolah elok-elok. Exam pun kena jaga displin juga.

Bukan apa... Benda ni jadi ada jadi baru-baru ni masa PT3. Seriously pelik, anak pakai seluar jeans datang ambik exam kita tak tengok ke? yg pakai baju putih lembik mengalahkan tshirt pagoda tu kita takkan tak perasan? Kan?..Ish tak syok la gitu. Tu pun jenuh cikgu carikan baju... nak suruh balik kang tak datang pulak, report metro pulak kang.. hemm... PT3 takpe la cikgu sekolah sendiri yang jadi pengawas. Kalau SPM? Haa takut kene halau je. Sebab exam cikgu sekolah lain yang jadi pengawas peperiksaan. Okeh.. kita alert ye...

Pemakanan


Dah hujung-hujung ni pastikan tiada lagi junk food, maggi, jeruk semua tu. Pastikan anak kita makan nasi, benda berkhasiat saja. Paling kurang bagi la anak kita sayur dan ikan hari-hari. InshaaAllah... Ada juga boleh klik sini untuk dapatkan senarai makanan apa yang paling bagus untuk otak. 

Suplemen untuk yg tengah pulun study! 


Masa kritikal ni yang belum cuba makan suplemen kena mulakan dah. Sebab biasanya anak-anak pelajar ni mesti rasa letih, tak cukup tidur, kurang fokus. Kita pun mesti la nak pastikan anak sihat kan.. So saya cadangkan 3 produk ni yang bagus sangat fungsinya untuk otak & sihat.. Yang penting mestilah ACT FAST!


CHEWABLE VITA-C PLUS 

  • Sihatkan badan dan elakkan serangan virus selsema, masalah batuk dan elakkan demam.
  • Rasa masam-masam manis, bagus untuk segarkan badan. 
  • Pengganti asam untuk elak mengantuk!

OMEGAGUARD

  • Makanan otak terbaik! 
  • Penting untuk otak berkembang, proses mengingat dan memahami lebih cepat
  • Ulangkaji lebih mudah untuk faham & hafal!

BCOMPLEX

  • Tambah tenaga, penting untuk segarkan badan dan hilangkan lemah lesu
  • Segarkan otak kerana ia membantu memastikan oksigen sampai ke otak
  • Melancarkan pengaliran darah ke otak
  • Mengelakkan depresi dan gangguan perasaan semasa keadaan kritikal 

Ha adik-adik, mak ayah.. Itu saja 3 produk cadangan di masa kritikal ni. Saya pernah pemulis sebelum ni untuk set pelajar pintar dan cergas. Boleh rujuk situ juga. 

Anda nak dapatkan juga? Ada 2 cara mudah:


1. Boleh terus hubungi saya:


♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

2. Ataupun jika ada credit atau debit card, boleh terus ke E-SELL untuk order directly dari HQ Shaklee.  2 ke 3 hari sampai la depan rumah. Senang!


KLIK DI SINI UNTUK ORDER MELALUI E-SELL HQ SHAKLEE



Sambil gunakan, jom join ahli bersama saya. Nk makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh.. Ada kelas coaching dan segala rahsia bisnes kita kongsi bersama!!... 

Klik sini untuk join ahli dan jimat lebih 20% dari harga jualan !



SALAM SIHAT, SALAM GOJES! SEMOGA BERJAYA DUNIA AKHIRAT!!

4 comments:

  1. Set shaklee untuk kanak-kanak membantu mereka dalam bidang pelajaran kerana set vitamin ini boleh mencerdaskan minda kanak-kanak. Dan ianya ialah vitamin yang membantu perkembangan dan pertumbuhan kanak-kanak yang sihat. Dlama tubub yang sihat terdapat otak yang cerdas.

    ReplyDelete
  2. wah tips yang menarik ni..blog juga cantik...

    ReplyDelete

Ok tak? Apa pendapat anda. Ce cite sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno