Tuesday, September 23, 2014

Sembelit?.. Anda sesuai yang mana??


Hai uol.. Dah buang blom?? Isk isk.. Blom lagi? Uol, bahan buangan tu kalau berhari-hari tak buang cepat dia akan jadi toxid dan ganggu anda. Nak buat kerja pun tak selesa akibat longgokan najis di usus yang tidak dibuang. Bila dah mengeras mula la jadi sembelit.

PUNCA SEMBELIT
  • Pengambilan makanan yang kurang serat
  • Kurang minum air
  • Kurang bersenam
  • Efek dari pengambilan ubat-ubatan tertentu
  • Perubahan dalam kehidupan rutin seperti Hamil, Melancong, Penuaan
  • Penyakit tertentu seperti stroke, lupus dll
  • Kebiasaan menahan dari buang air besar
  • Masalah tertentu seperti rektum dan kolon atau lain-lain
RAWAT SEMBELIT: Herblax atau Ostematrix

HERBLAX & fungsinya

Pembersihan najis tersumbat
Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam usus kita
Mengatasi masalah sembelit
Tindakan pembersihan yang lembut, dapat mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus
Mengurangkan penyerapan lemak
Mengempiskan perut
Membantu memberikan kepejalan kepada perut
Membantu dan mempercepatkan proses detoksifikasi
Meransang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
Membantu mengurangkan masalah lebihan air dalam badan


OSTEMATRIX & fungsinya

Ostematrix mengandungi 6 jenis khasiat utama yang sangat diperlukan untuk tulang iaitu Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Manganese, Copper & Zinc. Namun, yang paling penting untuk mengurangkan sembelit ialah Magnesium membantu meningkatkan air dalam usus dan menggesa proses peristalsis. .  Membantu makanan terhadam bergerak ke dalam usus secada semulajadj. Magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis (gerakan dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak dalam usus). Peristalsis juga menolak makanan ke perut.

Efek ini berlaku melalui dua mekanisme:
1. Magnesium merehatkan otot dalam usus - ia membantu membentuk kesan lebih lembut yang mengurangkan sembelit.
2. Magnesium 'menarik' air - ia meningkatkan kandungan air dalam usus dan membolehkan usus berfungsi dengan baik.

Disebabkan magnesium akan 'menarik' air, anda dinasihatkan untuk minum air yang banyak setelah mengambil supplement OSTEMATRIK.


Ok itu cadangan untuk anda...Di samping itu sebenarnya ada lagi produk yang yang dapat membantu:
  • Selain dari itu, Mealshake & Cinch Shake juga bagus untuk mengurangkan masalah sembelit kerana mengandungi banyak serat dan mudah lawas. 
  • Peppermint Ginger, Alfalfa & DTX Complex juga berasaskan tumbuhan herba seperti Herblax yang berfungsi untuk detox dan dapat memudahkan pembuangan air besar.
SIAPA YANG SESUAI???

Penggunaan sebarang supplemen perlu bergantung juga kepada keadaan kesihatan anda juga. Jadi saya senaraikan antara keadaan kesihatan atau masalah kesihatan dan rawatan yang sesuai:

 

Ok uol.. Apa pun pastikan keadaan kesihatan kita sebelum memilih supplement sesuai... 

Sape nak meh cepat order sekarang. Jangan tunggu sampai jadi masalah lain tau. Kang melarat jadi buasir kang... Boleh contact saya ye:

Kalau anda ada debit kad atau kredit kad, boleh terus buat pembelian di sini. Klik pada gambar ni untuk dapatkan set kuruskan badan ikut pilihan anda sendiri...

Sambil gunakan, jom join ahli bersama saya. Nk makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh.. Ada kelas coaching dan segala rahsia bisnes kita kongsi bersama!!... Klik pada gambar untuk tau apa keistimewaan dan cara join...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno