Monday, September 15, 2014

Petua atasi masalah pelupa!

Hai.. Assalamualaikum.. Bersiaran depan TV smbil layan batman boleh juga buat entri kan.. hihi... 

Uol! Pernah tak letak barang tapi bila cari balik tak jumpa pulak? Atau tengah masak tapi hangus sebab terlupa.. Adoii tension btul kan.. Pulak tu nak ingat number phone Subhanallah... Susah btul rasanya. Nak congak berapa banyak perlu bayar pun dah tentu lembap je kan... Ish la.. Saya pun... Selalu benar jadi camni... Tapi Alhamdulillah sekarang rasa macam makin yakin la. Nak congak takde la fikir berkali-kali sangat dah.. Nak tau bagaimana.. Nanti saya cerita di hujung entri ni.. 

Masalah ni selalu terjadi kepada mereka yang kurang pengambilan Vitamin B, mereka yang mempunyai masalah tidur, merokok ataupun minum alkohol dan berbagai masalah lagi. Faktor pemakanan pun penting juga ye, Kalau hari-hari makan junkfood, jeruk etc.. camne kan... Makin teruk la,,, Jom kita amalkan kan dulu mana-mana petua kat sini ye.. Untuk cerdaskan otak semula mesti la usaha lebih sikit ye... Yang penting, bukan petua rigid yang susah kita nak buat. Sebenarnya ni semua benda-benda yang kita biasa dengar dan makan je... Cuma kita kena ubah cara sikit supaya kesannya direct ke otak ye.. Jom kita buat cepat!!

1. HABBATUS SAUDA

Uol tau tak, even omputih pun iktiraf kehebatan habbatus sauda dalam kesihatan badan & tingkatkan kecerdasan otak. Habbatus Sauda terkenal sebagai antioksidan, anti radang dan pelindung neuron otak yang terbaik!

Caranya: 
Campurkan 1 1/2 sudu biji habbatus sauda dengan sedikit madu. Makan terus sekali setiap hari selama beberapa minggu. InshaAllah makin baik dengan makanan sunnah Rasulullah ni... 

2. BADAM
Badam memang kaya dengan Omega 3 dan bagus untuk baiki ingatan dan mata juga!. Yang ni adalah amalan org India tau.. Patutla ramai yang jadi Doktor, Lawyer kan.. Tengok diorg selalu amalkan susu lembu asli dengan badam.. Meh kita kongsi petua susu badam macam diorg buat... Caranya:
Rendam 5 ke 10 biji Badam semalaman. 
Esoknya buang kulit dan mesin halus bersama segelas susu. 
Masak dan campurkan sedikit madu untuk sedikit rasa manis. 
Amalkan minum campuran ini selama 30 ke 40 hari.. InshaAllah berkesan... 

3. MINYAK KELAPA
Ini sesuatu yang saya pun baru tau sebenarnya... Wow! Minyak kelapa bagus untuk otak tau.. Tambah-tambah kalau minyak kelapa dara. Perghh tak sangka bahan dari negara kita pun sangat diiktiraf oleh omputih ye.. Best tuu. Minyak kelapa dara ni boleh kurangkan risiko memory loss yang teruk dan juga Alzheimer juga. Sambil tu kulit dan rambut pun makin bagus! Caranya cuma amalkan satu sudu teh minyak kelapa dara setiap hari. Ataupun ambil 2 biji kapsul setiap hari.. bergantung pada mana yang anda beli la ye... 

4. MINYAK IKAN


Minyak ikan memang terkenal untuk fungsi otak dan mata. Bagi kanak-kanak, minyak ikan bantu tingkatkan kepintaran otak!! Sebab tu la di barat, semua susu formula wajib ditambah dengan Omega 3. Untuk orang dewasa pulak, dapat memperbaiki tahap ingatan dan menghalang plak pada salur darah di otak yang mengakibatkan masalah Alzheimer!. Selain itu, Omega 3 dapat kurangkan risiko berbagai penyakit. Contohnya kolestrol tinggi, jantung, darah tinggi, sakit sendi, kuruskan badan dan macam-macam lagi tau.


Sebab itu la OMEGAGUARD merupakan antara produk yang paling top. Makan 2 biji sehari OMEGAGUARD sudah cukup untuk memberi khasiat untuk otak anda tau. Mudah kan!! Badan makin sihat, kulit pun makin bagus!! (klik sini untuk info omegaguard untuk kurus dan untuk kanak-kanak).. So.. ini lah petua saya.  Jadi cikgu ni kalau cepat lupa memang payah la.. jenuh nk keje rujuk selalu tiap kali kelas.. Sepatutnya semua dalam otak je kan... Ok uol


Jom dapatkan konsultansi percuma dengan harga yang menarik... 
Hubungi saya melalui whatsapp / sms / email:
Puan Emy
SID: 964128
017-5510412 
esmn_6280@yahoo.com
COD: IPOH dan sekitarnya

Jadi ahli dan berpeluang mendapatkan harga yang lebih jimat serta berbagai imbuhan menarik.. (klik pd gambar)
http://sihatgojes.blogspot.com/p/jom-jadi-ahli.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno