Sunday, September 28, 2014

Kelebihan wanita berpunggung besar !

Haii... Few days dh tak menulis ni. Opps menaip.. Hihi.. On d way nak balik Ipoh dari Kajang ni, sempat lg share satu info best yang memang gempak juga la saya rasa. Mana tak nya, ada jugak orang yang buat kajian pasal wanita hot, vogue, sexy, berpunggung besar kan.. Haha.. Ooppss jgn tanya saya kategori mana pulak.. Huhu.. 



Wanita yang berpunggung besar atau biasa disebut sebagai 'pear shape body' pun ada DUA KATEGORI jugak:-

1. Callipygian - punggung besar tapi terbentuk cantik. dianggap sihat kerana kurang selulit & kulit licin bersih

2. Steatopygia - bentuk yang kurang menarik dan menggeleber. banyak kesan regangan & selulit. 

So?? Anda kategori mana?

Nanti dulu.. Jangan rasa segan sebab ada KEEBIHAN bagi wanita hot ber'pear shape' ni...

1. Tahap kolestrol rendah & risiko diabetes rendah
Dalam satu kajian yg dibuat kepada 16000 wanita, menunjukkan merela cenderung mempunyai kolestrol rendah. Kajian ini juga menunjukkan perbezaan ketara bahawa mereka yang berpunggung besar mampu menghasilkan hormon metabolisme gula lebih tinggi dari mereka yang berpunggung kecil. 

Bukan saja sexy, tapi kurang masalah Diabetes & Jantung.. Syokk

2. Hormon Leptin tinggi
Hormon leptin berfungsi mengawal berat badan dan dinopectina. Hormon ni juga bersifat anti-radang, anti-diabetes..

Sexy, mudah metabolis lemak, sihat.. Ko hado? Hihi

3. Lahirkan anak-anak cerdik
Beberapa penyelidik dalam kajian merela mendapati bahawa ibu-ibu sexy hot ni melahirlan anak-anak yang lebih cerdik & mempunyai kemampuan intelek yang lebih baik...

Rasa macam tak caye ke??. Haippp.. dh orang kaji kene la terima dan setuju.. Hihi.. 



Apa-apa pun kene jaga jugak supaya punggung sexy mantop kategori Callipygian tau. Buat senaman punggung kerap dan amalkan pemakanan sihat. InshaAllah.. 

Opps satu lagi kelebihan tu untuk suami je.. Jaga-jaga bab pemakaian ye... 

*__^

Ur best SID ever
Puan Emy
SID 964128
esmn_6280@yahoo.com

info dipetik dari: Mingguan Wanita, Bil:1610
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno