Sunday, September 7, 2014

10 'trick' cepat kurus!

Haii semuaaa.... Assalamualaikum.. Dah few days tak buat entri rasa macam kosong pulak hidup.. ahahaha.. ada ke pulak.. Ye la kan.. biasanya kalau update kelam kabut cari bahan, rujuk sana sini... u know me..sy xkn tulis anything without rujuk mana-mana. Bukan apa.. sebabnye mmg tak pandai goreng.. dan masih lagi belajar dan terus belajar.. Tak boleh buat pandai-pandai sendiri tau....

Ok jom... Kali ni nak cerita pasal TRICK untuk mudah jaga berat badan... Haha.. Syok ni... Kena tipu diri sndiri buat-buat la macam kenyang kan... So camane. Jemput baca....


10 TRICK CEPAT KURUS!!

1. Makan PROTEIN & KARBOHIDRAT secara berasingan! 
Dan wajib kurangkan Karbohidrat ye!

2. Bawa buah ke tempat kerja atau semasa keluar jalan-jalan!... 
Jangan la makan coklat untuk kudap2. Buah lebih selamat kan!

3. Minum protein shake - Cinch Shake atau ESP...
Kenyang! Mudah! Ringkas!!...

4. Gunakan bekas kecil atau pinggan kecil..
Nak trick mata sendiri kan.. Guna pinggan kecil baru la nampak mcm penuh je... Kalau tak, mesti kita nak isi lagi selagi boleh.. huhu... Ibarat kata pakar dalam Health.com yang sarankan pinggan kecil ni --> IT'S IMPOSSIBLE TO OVEREAT!
5. FLOSS @ gosok gigi lepas makan dan sebelum tidur!
Bila dh clear mulut kita mesti rasa sayang nak makan semula... ataupun rasa mulut tak sedap sebab rasa sejuk-sejuk pudina kan.. hoho... At least kita takkan makan junk food sebelum tidur...

6. Tangkap gambar semasa gemuk. 
Waah ini tips utk motivasikan diri tau.. Kalau boleh pakai la yang paling minimum, biar nampak lebihan lemak tu.. Bila nak makan lebih-lebih je, renung tenung gambar tu... Erkkk... Nak kembali kepada saiz dulu ke??

7. TINGGALKAN minuman MANIS!!
Kurangkan terus minuman manis seperti jus, teh tarik dan paling penting minuman beralkohol!!.. Jangan disebabkan segelas air sahaja kadar gula terus naik mendadak dan meningkatkan risiko diabetes!

8. Pakai skinny jeans atau apa yang ketat... 
Lagi motivasi kepada mata dan kulit sendiri... 
Makin pakai - makin diet - makin rasa longgar - makin tiggi motivasi nak kurus!
Tapi pastikan pakai di rumah sahaja ok!!! 

9. Amalkan minum Air + Timun... 
Menurut www.livestrong.com, makin lama timun bercampur dengan air, semakin tinggi nutrien yang akan didapati. Lebih bagus kalau dibuat waktu malam, sejukkan dan minum waktu pagi! Besttt...


10. Jangan cuba-coba habiskan makanan 'leftover'!!!
fewhh.. ini yang kita selalu buat. Anak dah taknak makan, mak tolong habiskan. Makanan tak habis, kita rasa kesian. Isk.. bagi org lain je la.... huhu 

*****
yeay.. itu 10 tips and trick untuk kurus cepat tau... Bukan hanya kurangkan makan saja boleh kurus. tapi kena kawal minda kita dengan 10 cara ni. Di samping itu jangan lupa amalkan SET KURUS SHAKLEE...


 ok uol.. Jemput contact saya ye jika apa-apa masalah berkaitan kesihatan atau nak cuba produk terbaik ni.. Anytime boleh hubungi saya.
Puan Emy
SID: 964128
017-5510412 
esmn_6280@yahoo.com

Jadi ahli dan berpeluang mendapatkan harga yang lebih jimat serta berbagai imbuhan menarik.. 
(klik pd gambar)
http://sihatgojes.blogspot.com/p/jom-jadi-ahli.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno