Tuesday, September 30, 2014

Gout dan Rawatannya

Hai uol. Saya pasti anda semua mesti kenal dengan penyakit gout. Pernah tengok kawan sendiri jalan heret kaki menahan kesakitan akibat gout ni.

Tahu tak, gout ialah sejenis arthritis atau radang sendi. Sebenarnya terdapat lebih 100 jenis arthritis dan gout merupakan salah satu daripadanya. Apabila gout menyerang ia mampu menyebabkan kesakitan yang amat, bisa/pedih, kekejangan, kehangatan dan bengkak pada satu-satu sendi kebiasaannya pada ibujari kaki (75% serangan pertama). Kesakitan itu boleh berlaku berulang-ulang sehingga ia dirawat. Dalam jangkamasa panjang, keadaan ini boleh memudaratkan sendi-sendi, tendon-tendon dan tisu-tisu lain.


PUNCA GOUT


Gout berpunca daripada kandungan asid urik yang berlebihan di dalam darah. Biasanya kandungan asid urik tinggi (KAUT) dalam darah tidak semestinya merbahaya tetapi apabila KAUT itu mula membentuk mendapan atau hablur seperti Kristal pada sendi-sendi tertentu. Itulah saat bermulanya episod serangan gout anda.
Asid urik ialah bahan yang terhasil daripada pemecahan purina (protein) yang sharusnya dikeluarkan oleh buah pinggang.


Jadi, penghidap disarankan supaya mengurangkan pengambilan makanan seperti: hati, daging kisar, sardin, siput, organ dalaman seperti hati, jantung, otak, budu/cincalok, ikan mackerel, gravi, roti manis. (mengandungi 1,000 mg. purina bagi setiap 3.5 oz saiz hidangan.)

Tetapi selain daripada itu, sebaiknya elakkan diri daripada memakan makanan seperti daging kambing, biri-biri, ayam, bunga kubis, daging biasa, ketam, itek, udang, tiram atau kerang, ikan salmon, kacang pea, kekacang dan seumpamanya. (mengandungi antara 5 hingga 100 mg purina bagi setiap 3.5 oz. saiz hidangan) 


SIMPTOM PENYAKIT GOUT 
1. Bengkak ibu jari kaki, kemerahan, bias / menyucuk / pedih bermula lazimnya pada waktu malam.
2. Kesakitan juga mungkin juga dirasai pada tapak kaki, tumit dan lutut.
3. Serangan kesakitan hanya tertumpu pada satu-satu sendi pada satu masa.
4. Sakit boleh berterusan beberapa hari atau beberapa minggu sebelum mulai hilang.
5. Sakit menyerang di malam hari atau beberapa jam selepas makan makanan yang kaya dengan purina seperti dinyatakan sebelum ini.


RAWATAN PENYAKIT GOUT
Apa rawatannya? Rawatan gout terbahagi kepada dua:


Rawatan segera untuk menangani kesakitan :  
  • Tinggikan aras sendi yang sakit (contohnya jika ibu jari kaki yang sakit, tinggikan kaki dari aras kepala). Ini menggalakan reversal pengaliran darah supaya darah tidak terkumpul disekitar sendi yang mengalami keradangan justeru tidak menambah kesakitan yang dialami meskipun tidak mengurangkannya dengan signifikan.
  • Meletak pek ais disekitar sendi untuk melegakan bengkak dan rasa panas.Jangan letak ais secara terus kepada kulit atau lebih dari 20minit untuk mengelakkan kerosakan pada kulit.
Selain itu terdapat ubat-ubatan yang perlu diamalkan oleh pesakit seperti non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs) : diclofenac indomethacin, naproxen dan Colchicine. Rujuk doctor anda untuk maklumat lanjut.


Rawatan berterusan untuk mengelakkan kesakitan di masa hadapan : 


Pemakanan:
i. Mengurangkan makanan yang kaya dengan purina.
ii. Minum air dengan banyak.
iii. Kurangkan berat badan
Supplemen Larangan Niacin = B3 (menggalakkan penghasilan asid urik)
i. Bcomplex (ada niacin)
ii. Vitalea (ada niacin)
iii. Mealshake (ada niacin)
SUPPLEMEN CADANGAN:
ALFALFA - singkirkan toxin dari dalam dan membantu mengawal keseimbangan asid dan alkali dalam badan. Mengatasi kesakitan dan bengkak pada sendi.
OMEGAGUARD - membantu mengawal kesakitan dan mengelakkan inflamasi dan radang sendi. Sebagai langkah berjaga-jaga jika kesakitan itu berlaku.
ADVANCED JOINT HEALTH - meningkatkan keselesaan pada sendi, memastikan kesihatan sendi terjaga
PERFORMANCE DRINK - membantu proses perkumuhan dan pembuangan toxin
Nampak tak kelebihan shaklee. Sesuai sangat untuk bantu pulihkan secara lembut dan bukan berasaskan ubatan yang ada side effect. Yang pasti shaklee ni BERKESAN, SELAMAT & HALAL. Tanpa was-was kan lebih baik dari kita cuba ubat-ubat murah, takde kelulusan & ntah status halal atau tak. 
Jika anda nak cuba boleh terus sms emy ke hp ni... bila lagi nak cuba. Dah ramai yang berjaya.
 Jom order sekarang. Boleh terus sms atau email emy. cepat-cepat I reply tau...
  Sambil gunakan, jom join ahli bersama saya. Nk makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh.. Ada kelas coaching dan segala rahsia bisnes kita kongsi bersama!!... Klik pada gambar untuk tau apa keistimewaan dan cara join...

TQ UOL

Testimoni: Set Penjagaan Kulit Enfuselle

Hai semua. Salam. Seronok baca testimoni Enfuselle skincare. Rasa macam terpanggil pulak nak kumpul testimony Enfuselle. Ni puncanya sebab komen kawan saya yang memang pengguna setia Purifying Cleanser & Toner untuk kulit berminyak tu la. huhu. Katanya kulit rasa lembut, sedap pegang dan tak kering. Sebab kulit dia berminyak dan masalah jerawat sikit. So bila guna pencuci n toner jenis pelik-pelik bin ajaib kononnya tu, kulit jadi kering satu macam.. jerawat surut tp kulit kat jerawat jadi mengelupas. Itu yang mula jadi hitam-hitam tu kan... Macam-macam.. Ok jom nak belanja testimony kat uol...
KOLEKSI TESTIMONI ENFUSELLE
Selain consume vitamin E, saya amalkan guna Purifying toner setiap pg n sebelum tidur utk segarkan kulit n tutup liang pori yg terbuka. Then saya guna Balancing Moisturizer utk balance kan kelembapan kulit saya, Alhamdulillah, after 1 month sy amalkan memang Kulit rasa segar sangat, ringan n nampak smooth je..Terbaik!!!"


ok uol semua orang yang gunakan Enfuselle memang puas hati la. Sebab sesuai juga dengan wanita asia. Uol kalau nak order anytime boleh klik link ni dan gunakan la credit card anda untuk order uol boleh terus KLIK SINI atau hubungi saya:
Puan Emy 
SID 964128
017-5510412
esmn_6280@yahoo.com
ur best sid ever !

Women’s best friend

Hai Assalamualaikum..  Hari ni nak cerita pasal empat  sekawan yg paling best.. Antara empt ni tiap satunya ada beza dari segi fungsi dan penggunaan. So ini saya ulangkaji je la ni ye.. Yang pasti hari-hari rasa makin comel gebu mantop!!! Hubby pun makin sayang.. Kan..

VITA C ~ kulit makin tegang, anjal, halus berseri sebab vitamin c melindungi setiap sel, badan pun makin sihat, resdung pun hilang, takde lagi bersin pagi2!

ESP ~ kulit parut2 jerawat lama terkmbus balik, baiki sel kulit, pori2 luas mengecut, lebih gebu, no more kulit kering kasar menggerutu, sel pmbiakan makin sihat, gastrik hilang & diet sgt mudah, mengenyangkan!

VITA E ~ Bintik bintat hitam cepat hilang, parut2 hitam jerawat makin pudar, sihatkan jantung, antioxidant hebat untuk antikanser!

GLA ~ Best sangat utk kulit pinkish dan gebu, berseri, hormon stabil, senggugut hilang, mudahkan pregnant, tambah kasih sayang suami isteri!

itu secara ringkas la ye. nak tau lanjut klik aje pada setiap produk.
kalau nak tau lagi jemput sms atau whatsapp emy ye... COD Ipoh dan seantaro Ipoh ye...


Puan Emy
0175510412
SID 964128
esmn_6280@yahoo.com



Monday, September 29, 2014

8 panduan picit jerawat

Jerawat!! Adoi memang geram sangat... Tambah pulak kalau jenis sebiji pun bengkak merah bukan main sakit lagi... Kalau kena pulak betul-betul kat tepi hidung kan.. ish la sakit nye..
Sebenarnya boleh kalau kita nak picit jerawat ketul-ketul bernanah tu. Tapi ada caranya. Jangan main picit aje sampai jadi makin teruk merebak pulak. Jom kita tengok apa cara yang betul:

7 panduan picit jerawat supaya tidak merebak:

1. Bersihkan wajah dulu, dari sisa solekan dan kotoran terutamanya pada bahagian mata, bibir dan bahagian hidung. Pastikan anda gunakan pencuci yang sesuai. Sebaiknya gunakan pencuci Enfuselle Purifying Cleansing Gel yang memang bagus mencuci dengan berkesan tanpa mengeringkan kulit wajah.

2. Mandi dengan suam. Ini untuk melembutkan kulit dan membuatkan diri kita lebih rileks.

3. Cuci tangan dengan sabun sebelum memicit jerawat. Pastikan tangan bersih dari sebarang kotoran.

4. Sterilkan alat untuk mencucuk jerawat contohnya jarum yang anda gunakan untuk mencucuk jerawat yang bernanah ataupun alat untuk memicit blackhead. Anda boleh rendamkan jarum dalam Hydrogen Peroxide selama 20 saat. Paling tidak pun rendamla alat tersebut dalam air panas mendidih supaya bakteria hilang.

5. Pastikan picit atau cucuk jerawat di hadapan cermin. Ini untuk memudahkan anda tanpa menyebabkan bahagian lain pula merengsa.

6. Bungkus jari dengan tisu atau kapas muka supaya jari tidak menyentuh jerawat secara terus semasa memicit keluat nanah dan kotoran pada jerawat.

7. Bersihkan dengan kapas dan air suam. Anda juga boleh letakkan ais untuk mengurangkan bengkak pada bekas jerawat tersebut. 



8. Lindungi wajah dengan Purifying Toner untuk menutup pori dan mengelakkan dari pori terbuka yang menyebakan jerawat dan kotoran. Amalkan juga pemakaian Balancing Moisturizer yang memberi perlindungan tanpa meninggalkan kesan minyak pada wajah.



Ok uol hati-hati picit jerawat. Jangan sampai merebak pulak tau...


Nak cuba?? Boleh aje.. Uol boleh terus KLIK SINI atau hubungi saya:

Puan Emy 
SID 964128
017-5510412
esmn_6280@yahoo.com

Sunday, September 28, 2014

Kelebihan wanita berpunggung besar !

Haii... Few days dh tak menulis ni. Opps menaip.. Hihi.. On d way nak balik Ipoh dari Kajang ni, sempat lg share satu info best yang memang gempak juga la saya rasa. Mana tak nya, ada jugak orang yang buat kajian pasal wanita hot, vogue, sexy, berpunggung besar kan.. Haha.. Ooppss jgn tanya saya kategori mana pulak.. Huhu.. 



Wanita yang berpunggung besar atau biasa disebut sebagai 'pear shape body' pun ada DUA KATEGORI jugak:-

1. Callipygian - punggung besar tapi terbentuk cantik. dianggap sihat kerana kurang selulit & kulit licin bersih

2. Steatopygia - bentuk yang kurang menarik dan menggeleber. banyak kesan regangan & selulit. 

So?? Anda kategori mana?

Nanti dulu.. Jangan rasa segan sebab ada KEEBIHAN bagi wanita hot ber'pear shape' ni...

1. Tahap kolestrol rendah & risiko diabetes rendah
Dalam satu kajian yg dibuat kepada 16000 wanita, menunjukkan merela cenderung mempunyai kolestrol rendah. Kajian ini juga menunjukkan perbezaan ketara bahawa mereka yang berpunggung besar mampu menghasilkan hormon metabolisme gula lebih tinggi dari mereka yang berpunggung kecil. 

Bukan saja sexy, tapi kurang masalah Diabetes & Jantung.. Syokk

2. Hormon Leptin tinggi
Hormon leptin berfungsi mengawal berat badan dan dinopectina. Hormon ni juga bersifat anti-radang, anti-diabetes..

Sexy, mudah metabolis lemak, sihat.. Ko hado? Hihi

3. Lahirkan anak-anak cerdik
Beberapa penyelidik dalam kajian merela mendapati bahawa ibu-ibu sexy hot ni melahirlan anak-anak yang lebih cerdik & mempunyai kemampuan intelek yang lebih baik...

Rasa macam tak caye ke??. Haippp.. dh orang kaji kene la terima dan setuju.. Hihi.. 



Apa-apa pun kene jaga jugak supaya punggung sexy mantop kategori Callipygian tau. Buat senaman punggung kerap dan amalkan pemakanan sihat. InshaAllah.. 

Opps satu lagi kelebihan tu untuk suami je.. Jaga-jaga bab pemakaian ye... 

*__^

Ur best SID ever
Puan Emy
SID 964128
esmn_6280@yahoo.com

info dipetik dari: Mingguan Wanita, Bil:1610

Tuesday, September 23, 2014

Giveaway September by Karya Mahirah

Assalamualaikum
[Sila Tekan Banner Diatas Untuk Join]


GA September by Karya Mahirah dianjurkan oleh Karya Mahirah dan di sponsor oleh:

Set Enfuselle untuk Kulit Berminyak

Assalam.. Sebelum ni saya dah perkenalkan dengan produk Enfuselle untuk Kulit Kering.. Tapi untuk kulit berminyak pun ada tau.. Harga pun sangat reasonable dan tahan lama. Ramai org yang suka sangat dengan Enfuselle ni sebab katanya muka makin kurang minyak,, tapi dalam masa yang sama tak la rasa kering macam sesetengah produk.. Memang la.. rumusannya menyejukkan, siap ada vitamin E untuk buangkan parut-parut pula.. Wah makin cun la kita.. huhu.. Ok jom kita tengok satu persatu... 

Purifying Cleansing Gel
Kod Produk:32554 (177ml)


  • Gel berbusa bertindak lembut untuk menyingkirkan bahan cemar, mekap dan minyak berlebihan daripada kulit anda.
  • Bahan-bahan khas serta penambahan Vitamin E menyegarkan dan melembutkan kulit
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Purifying Toner
Kod Produk:32504 (177ml)


  • Formula Tiga Tindakan Menghentikan Kerosakan Pro-Oksida
  • Purifying Toner merangsang dan menyegarkan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Menyegarkan dan menghaluskan kulit dengan ekstraklikoris, ginseng dan witch hazel
  • Meminimumkan saiz liang-liang kulit
  • Membantu mengawal kilauan minyak
  • Hipoalergenik


Balancing Moisturizer
Kod Produk:32537 (59ml)


  • Formula ringan, bebas minyak dan tidak melekit berupaya mengawal rembesan sebum serta membelai kulit dengan mengimbangkan lembapan agar kulit terasa segar, licin dan berseri sepanjang hari tanpa kilauan
  • Formula Bebas Minyak untuk Menyihatkan danMenghidratkan Kulit
  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 268% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Membantu mengembalikan keseimbangan lipid
  • Hipoalergenik


Eye Treatment


Kod Produk:32540 (14ml)


  • Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara
  • Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.
  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit
  • lembut di sekitar mata
  • Sempurna untuk bahagian leher dan bibir
  • Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh
Ini pun best jugak uol... Banyak gak % improve kan... Best sangat ni.. Esok kita sambung cerita tentang Testimoni dan set lain pulak...

Nak cuba?? Boleh aje.. Uol boleh terus klik sini atau hubungi saya:

Puan Emy
SID 964128
HP 0175510412
esmn_6280@yahoo.com

Set Enfuselle untuk Kulit Kering

Hai Assalamualaikum uol. Kita asyik-asyik sebut pasal vitamin saja kan selama ni. Sebenarnya Shaklee pun ada produk penjagaan wajah dari luar juga uol.. So, kali ni saya nak senaraikan produk penjagaan wajah untuk kulit kering. 

Shaklee ada dua set rawatan iaitu Nutriwhite & Enfuselle untuk kulit kering dan berminyak. Namun bagi kulit kering sebaiknya gunakan Enfuselle untuk kulit kering. Ada 3 produk utama dan 1 produk untuk mata. Yang pasti... best woo...

Hydrating Cleansing Lotion
Kod Produk:32543 (177ml)
  • Emulsi berkrim bertindak lembut untuk menanggalkan kotoran, bahan cemar dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semula jadi kulit.
  • Kaya dengan kandungan emolien serta penambahan Vitamin E agar kulit sentiasa halus, seimbang dan berseri
  • Mencerahkan tona kulit
  • pH yang seimbang
  • Hipoalergenik


Hydrating Toner
Kod Produk:32505 (177ml)


  • Hydrating Toner membersihkan dan melegakan kulit, serta menyediakannya untuk rawatan Enfuselle.
  • Meneutralkan Tindak Balas Yang Boleh Menjejaskan Kulit
  • Terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kemudaratan kulit akibat tindak balas dengan besi dalam air paip
  • pH yang seimbang
  • Rumusan tanpa alkohol menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
  • Melindungi lapisan minyak semula jadi kulit, membersihkan dan melembutkan kulit dengan ekstrak witch hazel dan kamomil


Hydrating Moisturizer
Kod Produk:32544 (48g)


  • Krim yang kaya dengan pelembap, tanpa minyak dan tidak melekit ini bertindak pantas untuk menghidratkan kulit serta menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit.
  • Meningkatkan Tahap Lembapan Kulit Sehingga 24 Jam
  • Terbukti secara klinikal
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam tempoh 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik


Eye Treatment
Kod Produk:32540 (14ml)


  • Memperbaiki penampilan dengan khasiat nutrien dan botani khas untuk mengurangkan garis-garis halus, kedutan dan sembap.
  • Tiada Lagi Garis-Garis Halus dan Kedutan yang Ketara
  • Terbukti berkesan secara klinikal
  • 233% pengurangan kedutan dalam tempoh dua minggu
  • 120% peningkatan keanjalan dan ketegangan kulit dalam tempoh dua minggu
  • 209% pengurangan garis-garis halus yang ketara dalam tempoh lapan minggu
  • 32% peningkatan lembapan kulit yang berpanjangan dalam tempoh lapan minggu
  • Tona kulit yang nyata lebih sekata dalam tempoh 12 minggu
  • Botani anti penuaan dan vitamin C membekalkan manfaat yang ketara untuk kulit lembut di sekitar mata
  • Sempurna untuk bahagian leher dan bibir
  • Hipoalergenik dan telah diuji oleh pakar oftalmologi serta selamat untuk pemakai kanta sentuh
Uol.. tudia hebatnya.. Banyaknye % improve kan... Best sangat ni.. Esok kita sambung cerita tentang Testimoni dan set lain pulak...

Nak order??? Boleh aje.. Uol boleh terus klik sini atau hubungi saya:

Puan Emy
SID 964128
HP 0175510412
esmn_6280@yahoo.com

Sembelit?.. Anda sesuai yang mana??


Hai uol.. Dah buang blom?? Isk isk.. Blom lagi? Uol, bahan buangan tu kalau berhari-hari tak buang cepat dia akan jadi toxid dan ganggu anda. Nak buat kerja pun tak selesa akibat longgokan najis di usus yang tidak dibuang. Bila dah mengeras mula la jadi sembelit.

PUNCA SEMBELIT
  • Pengambilan makanan yang kurang serat
  • Kurang minum air
  • Kurang bersenam
  • Efek dari pengambilan ubat-ubatan tertentu
  • Perubahan dalam kehidupan rutin seperti Hamil, Melancong, Penuaan
  • Penyakit tertentu seperti stroke, lupus dll
  • Kebiasaan menahan dari buang air besar
  • Masalah tertentu seperti rektum dan kolon atau lain-lain
RAWAT SEMBELIT: Herblax atau Ostematrix

HERBLAX & fungsinya

Pembersihan najis tersumbat
Meransang usus untuk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam usus kita
Mengatasi masalah sembelit
Tindakan pembersihan yang lembut, dapat mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus
Mengurangkan penyerapan lemak
Mengempiskan perut
Membantu memberikan kepejalan kepada perut
Membantu dan mempercepatkan proses detoksifikasi
Meransang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan
Membantu mengurangkan masalah lebihan air dalam badan


OSTEMATRIX & fungsinya

Ostematrix mengandungi 6 jenis khasiat utama yang sangat diperlukan untuk tulang iaitu Kalsium, Magnesium, Vitamin D, Boron, Manganese, Copper & Zinc. Namun, yang paling penting untuk mengurangkan sembelit ialah Magnesium membantu meningkatkan air dalam usus dan menggesa proses peristalsis. .  Membantu makanan terhadam bergerak ke dalam usus secada semulajadj. Magnesium meningkatkan kandungan air dalam usus dan membantu menggesa berlakunya peristalsis (gerakan dalam usus yang membantu makanan terhadam bergerak dalam usus). Peristalsis juga menolak makanan ke perut.

Efek ini berlaku melalui dua mekanisme:
1. Magnesium merehatkan otot dalam usus - ia membantu membentuk kesan lebih lembut yang mengurangkan sembelit.
2. Magnesium 'menarik' air - ia meningkatkan kandungan air dalam usus dan membolehkan usus berfungsi dengan baik.

Disebabkan magnesium akan 'menarik' air, anda dinasihatkan untuk minum air yang banyak setelah mengambil supplement OSTEMATRIK.


Ok itu cadangan untuk anda...Di samping itu sebenarnya ada lagi produk yang yang dapat membantu:
  • Selain dari itu, Mealshake & Cinch Shake juga bagus untuk mengurangkan masalah sembelit kerana mengandungi banyak serat dan mudah lawas. 
  • Peppermint Ginger, Alfalfa & DTX Complex juga berasaskan tumbuhan herba seperti Herblax yang berfungsi untuk detox dan dapat memudahkan pembuangan air besar.
SIAPA YANG SESUAI???

Penggunaan sebarang supplemen perlu bergantung juga kepada keadaan kesihatan anda juga. Jadi saya senaraikan antara keadaan kesihatan atau masalah kesihatan dan rawatan yang sesuai:

 

Ok uol.. Apa pun pastikan keadaan kesihatan kita sebelum memilih supplement sesuai... 

Sape nak meh cepat order sekarang. Jangan tunggu sampai jadi masalah lain tau. Kang melarat jadi buasir kang... Boleh contact saya ye:

Kalau anda ada debit kad atau kredit kad, boleh terus buat pembelian di sini. Klik pada gambar ni untuk dapatkan set kuruskan badan ikut pilihan anda sendiri...

Sambil gunakan, jom join ahli bersama saya. Nk makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh.. Ada kelas coaching dan segala rahsia bisnes kita kongsi bersama!!... Klik pada gambar untuk tau apa keistimewaan dan cara join...

Sunday, September 21, 2014

Basic H2 Bahaya???


Pernah tengok orang cuci botol susu guna Basic H2 ? Ada yang pernah & ada yang tidak. Anda tahu tak yang Shaklee Basic H2 ni merupakan pencuci biodegradable dan tidak bertoksik yang pertama dikeluarkan di dunia pada tahun 1960??? Wow hebat kan.. Sama macam Vitalea pun multivitamin pertama di dunia dikeluarkan oleh Shaklee. Pakar tau.. Dah la tu selamat pulak, takde bahan-bahan tercemar, toxin, racun semuanya. Basic H2 ni diekstrak dari jagung dan kelapa.. Haa tu kan dah kata pakar. Jagung & kelapa pun boleh buat jd pencuci hokey...


Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Tahu tak, setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sangat selamat digunakan dan dilengkapi dengan kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan 1001 kegunaan lagi... Ye betul!! Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah. Ia mampu menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah tanpa meninggalkan kesan comot.




Cara Penggunaan Untuk Hasil Terbaik

Dapur, peralatan, perabot, hiasan kayu, dinding, keluli tahan karat, granit, marmar dan bilik mandi

  • 1⁄4 sudu teh + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean

Periuk belanga

  • 1⁄2 sudu teh + 1 gelen air suam

Tingkap dan cermin

  • 1-2 titis + 16 oz. air dalam Penyembur Get Clean

Lantai

  • 1 sudu besar + 1 gelen air

Kain benang biri-biri, nilon, fabrik berkualiti tinggi

  • 1⁄2 sudu teh dalam satu besen air suam



Tahukah Anda?

  • Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
  • Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
  • Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
  • Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
  • Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.
  • Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Ini Mahupun Bahan Berbahaya Yang Lain
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)

Keunikan Shaklee Basic H2

Selamat
Tidak toksik
Tiada gas beracun
Tiada bahan kimia berbahaya
Tanpa pewangi
Lembut pada tangan anda
pH seimbang
Tanpa klorin
Berkesan
Mesra Alam
Mudah biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan



Testimoni Basic H2
Dah ramai orang yang mencuba dan merasai kesannya. 


Puting botol kembali bersih selepas direndam semalam dengan Basic H2


Anda rugi la kalau tak ada Basic H2 di rumah. Ini kan dah jadi benda wajib ada. Setitik saja boleh buat macam-macam kerja jadi mudah. Tak perlu berjenis-jenis pencuci pun. Jimat ruang.. huhu...

Jom kalau nak cuba meh cepat contact saya. Murah gile ni. Harga cuma RM46.00 sahaja... 
OK Uol. Sape nak meh cepat order sekarang.


Kalau anda ada debit kad atau kredit kad, boleh terus buat pembelian di sini. Klik pada gambar ni untuk dapatkan SET HOME CARE ikut pilihan anda sendiri ataupun terus klik pada Basic H2 sahaja...

Sambil gunakan, jom join ahli bersama saya. Nk makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh.. Ada kelas coaching dan segala rahsia bisnes kita kongsi bersama!!... Klik pada gambar untuk tau apa keistimewaan dan cara join...

Saturday, September 20, 2014

5 makanan terbaik untuk kesihatan

Haiii... Assalamualaikum. Hari ni nak share sikit tentang pemakanan sihat yang perlu kita amalkan dan paling penting untuk org tua.. Ibu bapa kita, anutk nenek smua... Apa-apa pun kena ingat la kan.. Pemakanan sihat sepatutnya bermula hari ini. Bukan esok, bukan lusa.. Info ni dipetik dari Majalah Kesihatan dan Kecantikan. Tips ini juga boleh diamalkan untuk diri kita sendiri sbgai persediaan menghadapi hari tua yang aktif dan sihat! Happy reading!

1. Sayuran Hijau Berdaun

kenapa diperlukan : Untuk kesihatan Mata. Orang2 tua sangat mudah diserang penyakit katarak. Mengikut kajian, about 60% warga Tua yang berumur 60 tahun ke atas akan mula mengalami masalah katarak sama ada sedikit ataupun bnyk.
Sayuran Hijau berdaun mengandungi lutein (sejenis bahan antioksidan) yang mampu melindungi proses oksidan dlm mata yang menyebabkan selaput.
Selain Katarak, Lutein juga mampu melindungi masalah penglihatan lain seperti macular degeneration

2. Oat

Kenapa diperlukan: Untuk merendahkan tekanan darah
Tekanan darah tinggi yang biasa dihidapi oleh warga emas sangat berisiko memberikan serangan jantung dan strok. Makanan yg tggi dgn serat seperti oat dan roti tinggi serat dapat membantu mengurangkan kadar kolestrol dan merendahkan tekanan darah
Kebaikan makanan bijirin yg tggi serat spt oat ini akan membantu penyerapan gula dlm darah secara terkawal dan membekalkan tenaga berterusan dan mampu mengawal Diabetes Jenis 2.
Satu kajian dari Universiti di US mendapati bahawa, memakan oats sbnyk 6 kali sehari dapat mengurangkan tekanan darah

3. Beras Perang

kenapa diperlukan: Untuk Tenaga
beras perang adalah sejenis "whole grains" yang bermaksud, bhgn luarnya masih tidak dibuang untuk mendedahkan bhgn dalamnya yang putih.
Secawan beras perang memberikan 90% unsur manganese iaitu sejenis mineral yang digunakan untuk menukar protein dan karbohidrat kepada tenaga
beras perang juga mengandungi 90% kandungan Fiber dan zat besi berbanding beras putih biasa.
kandungan Vitamin B adalah 70-90%
Makanan yg tggi dgn fiber akan memberikan rasa kenyang dgn lebih lama.
Wanita yang mengambil makanan yg mengandungi bnyk fiber akan lebih kurang risiko dlm 49% untuk gemuk berbanding wanita yang makan beras atau roti putih

4. Ikan

Kenapa diperlukan: Untuk kesihatan sendi
Ikan merupakan mknn yg sgt kaya dengan Omega-3, asid lemak perlu untuk badan kita yang sangat berguna untuk kesihatan sendi.
Asid lemak ini mampu menukar enzim yang merosakkan rawan menyebabkan kesakitan dibahagian sendi
amalkan memakan ikan spt mackarel, salmon, tuna dan sardin sekurang2nya 2 kali seminggu untuk mendapatkan Omge-3 yg lebih kerana ikan2 yg berminyak/berlemak lagi bnyk kandungan omega-3 nya

5. Telur

kenapa diperlukan : untuk jantung yang lebih sihat
Ramai yang mengatakan telur tidak bagus untuk jantung, tetapi kajian dari Harvard School of Public Health in US, telah menemui tiada kaitan yang significant antara telur dan penyakit jantung
Satu Kajian juga yang disiarkan dalam Biological and Pharmaceutical Bulletin teleh menjumpai bahawa protein di dalam kuning telur dapat memperlahankan proses pembekuan darah di saluran jantung yang dpt mengurangkan risiko serangan jantung
telur juga mengandungi kandungan lutein yg dapat memelihara penglihatan yg baik
sebaiknya amalkan memakan telur ayam kampung kerana ianya fresh dan organik dan kandungan zat yg tggi.

note : Whole grain merupakan bahan makanan yang tergolong biji-bijian (serelia), namun setelah diproses masih mengandung bran (dedak), endosperm (lembaga), dan germ (embrio) secara proporsional. Contoh bahan makanan yang tergolong biji-bijian antara lain padi, gandum dan jagung. Sedangkan contoh whole grain yang berasal dari padi adalah beras merah, karena masih mengandungi ketiga bagian yang disebutkan diatas. Nasi putih (white rice) tidak termasuk whole grain karena ada beberapa bagian yang hilang pada saat penggilingan, iaitu bekatul dan dedaknya.

ha,,, bagaimana? sgt berguna kan info2 ini?? jom kita sama2 mengamalkannya untuk mendapat kesihatan yang sejahtera. hargai kesihatan kurniaan ALLAH dgn mengamalkan diet yg sihat! (^_^)

Uol nak tambah lagi kesihatan? 

Paling penting ialah ESP, VITALEA, OMEGAGUARD, OSTEMATRIX.... 4 ni cukup untuk keperluan untuk sihat InshaAllah. kalau ada budget lebih boleh la tambah VIVIX sahaja.. Kenapa? kejap lagi kita cerita... hot sangat tauuu... tungguuuu...

Pn Emy
SID 964128
HP 0175510412
esmn_6280@yahoo.com

Jom kawal perasaan!!

  • Hai... Petang ni rasa macam nak share apa yg sy dpt dalam whatsapp tadi.. Itu la kan... Kalau kita tak jaga perasaan, contohnya asyik naik darah je mula la macam-macam penyakit hinggap... 

    Mari kongsi ilmu. Dalam Buku “The Healing dan Discovering the Power of the Water” (By: Dr. Masaru Emoto) disimpulkan bahawa :
    1. MARAH selama 5 minit akan menyebabkan sistem imun tubuh kita menjadi lemah selama 6 jam.
    2. DENDAM dan MENYIMPAN KEPAHITAN akan menyebabkan imun tubuh kita mati.. Dari situlah bermula segala penyakit, seperti Stress, Kolesterol, Hipertensi, Serangan Jantung, Rhematik, Arthtritis, Stroke (perdarahan/penyumbatan pembuluh darah)
    3. Jika kita sering membiarkan diri kita Stress, maka kita sering mengalami Gangguan Pencernaan
    4. Jika kita sering merasa KHUATIR, maka kita mudah terkena penyakit Nyeri Bahu
    5. Jika kita MUDAH TERSINGGUNG, maka kita akan cenderung terkena penyakit Insomnia (susah tidur).
    6. Jika kita sering mengalami KEBINGUNGAN, maka kita akan terkena Gangguan Tulang Belakang Bagian Bawah.
    7. Jika kita sering membiarkan diri kita merasa TAKUT yang BERLEBIHAN, maka kita akan mudah terkena penyakit GINJAL.
    8. Jika kita suka ber-NEGATIVE THINKING, maka kita akan mudah terkena DYSPEPSIA (penyakit sulit mencerna).
    9. Jika kita mudah EMOSI & cenderung PEMARAH, maka kita terdedah terhadap penyakit HEPATITIS.
    10. Jika kita sering merasa "SOMBONG" (tidak pernah peduli) terhadap lingkungan, maka kita akan berpotensi mengalami Penurunan Kekebalan Tubuh.
    12. Jika kita sering MENGANGGAP MUDAH semua persoalan, maka hal ini boleh mengakibatkan penyakit Diabetes.
    13. Jika kita sering merasa KESEPIAN, maka kita boleh terkena penyakit Demensia Senelis (berkurangnya memori dan kontrol fungsi tubuh).
    14. Jika kita sering BERSEDIH dan merasa selalu RENDAH DIRI, maka kita boleh terkena penyakit Leukemia (kanser darah putih)
    ..... Kongsikan dengan rakan. Banyak faedahnya...
    Yang susah control camni cuba amalkan Bcomplex. Bagus untuk release stress dan bagi tenaga... 
    Senyum selalu okey.... 
    Puan Emy
    017-5510412
    esmn_6280@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno