Sunday, August 17, 2014

Pulihkan Sakit Jantung, Darah tinggi & Strok


Hai semua... 

Anggaran penyakit jantung koronari di negara ini adalah 40,000 kes baru setiap tahun bagi 28 juta penduduk dan kematian akibat penyakit ini dikatakan 2.5 kali ganda lebih tinggi berbanding kanser dalam kalangan wanita. 
Woo menakutkan... Memang sakit jantung dan kolestrol berlebihan saling berkaitan. Terutamanya apabila berlaku penyumbatan pada arteri yang menyebabkan salur darah makin sempit dan keupayaan darah untuk mengepam ke seluruh tubuh makin lemah. Ini juga meningkatkan risiko pembekuan darah di otak akibat plak-plak arterisclerosis yang menyumbat salur darah halus kita. 

Sebelum ni kita banyak cerita tentang kolestrol:
Kenapa kita kaitkan masalah jantung dengan Kolestrol? Yup.. kerana itu merupakan salah satu PUNCANYA selain dari darah tinggi. Jom kita teliti satu persatu:

1. Asap rokok 
 • Mempercepatkan pembekuan darah 
 • Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah 
 • Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung 
 • Tekanan 
 • Degup jantung dan tekanan darah akan meningkat jika seseorang itu mengalami tekanan perasaan2. Kandungan lemak tinggi & kolestrol tinggi

 • Lebih tinggi kandungan lemak, lebih berbahaya. Makanan yang tinggi lemak termasuk mentega, minyak sapi dan daging 
 • Begitu juga dengan kandungan kolestrol tinggi, contohnya makanan laut - udang, sotong, kerang, santan


3. Kurang bersenam 

 • Senaman penting untuk menguatkan jantung. Ia juga mampu memperbaiki pengaliran darah ke jantung dan otak

4. Darah Tinggi 

 • Darah tinggi menggalakkan berlakunya penyempitan saluran darah. Jantung ‘terpaksa’ mengepam lebih kuat untuk menyalurkan darah melalui saluran yang sempit. Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar peluang diserang sakit jantung 

5. Kencing manis 

 • Pesakit kencing manis lebih tinggi peluang untuk mendapat serangan jantung, stroke dan darah tinggi. Bahkan ia disebut-sebut sebagai penyakit 3 serangkai : Darah tinggi, Kencing Manis, Jantung..

Faktor lain yang meningkatkan risiko penyakit jantung koronari:

 • Keturunan menghidap penyakit jantung 
 • Berusia 35 tahun ke atas dan berat badan berlebihan 
 • Ukuran lilit pinggang melebihi 80 sentimeter meningkatkan risiko sakit jantung
 • Gagal kawal tekanan darah 
 • Usia - Risiko tinggi selepas menopaus 
 • Gaya hidup di bawah tekanan tinggi 
Amatlah penting untuk kita jaga kesihatan supaya dapat mengurangkan risiko pelbagai jenis penyakit terutamanya:
DARAH TINGGI, JANTUNG & STROKE

CARA UNTUK MENGURANGKAN RISIKO DAN PULIHKAN KESIHATAN DENGAN SHAKLEE:

1. Turunkan Kolestrol Jahat (LDL) - Phytocol ST

Fitosterol memiliki kemampuan untuk menghalang penyerapan kolesterol dalam usus. Ini mengakibatkan berkurangnya jumlah kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh.  Fitosterol juga telah terbukti dapatmengurangkan perkembangan kanser usus besar, paru-paru, hati, ovari dan payudara di samping memberikan efek terapi lain termasuk anti tumor.


2. Tingkatkan Kolestrol Baik (HDL) - Omegaguard

Minyak ikan terbukti membaiki keradangan pada sel yang menyebabkan kerosakan pada salur darah dan mengakibatkan masalah jantung. Kajian Shaklee menunjukkan mereka yang amalkan OMEGAGUARD boleh tingkatkan paras HDL hingga 2.0... "Omega-3 fatty acids may decrease triglycerides, lower blood pressure, reduce blood clotting, decrease stroke and heart failure risk, reduce irregular heartbeats, and in children may improve learning ability." 
3. Tingkatkan Tenaga Sel - Coqhealth
Fungsi utama COQHEALTH adalah untuk menguatkan tenaga kepada setiap sel terutamanya jantung dan otak. Ini menyebabkan jantung dapat berfungsi dengan baik dan otak dapat berfikir dan melalukan tugas mengawal seluruh tubuh dengan baik. Klik sini untuk baca lagi. Dalam satu kajian menunjukkan COQ!) berpotensi untuk menurunkan kadar tekanan darah sistolik sehiingga 17mm Hg dan tekanan darah diastolik sebanyak 10mm Hg, tanpa kesan sampingan yang ketara.


4. Baiki Penuaan Sel & Antioxidant - Vivix
Vivix telah terbukti dalam memperbaiki dan mencegah kerosakan DNA, melambatkan penuaan sel, meningkatkan pengeluaran tenaga dan mengelakkan penimbunan protein AGE (advanced glycation end products). Ini menyebabkan setiap sel tubuh akan bertambah baik dan mengurangkan umur tubuh kita. 


Bertindak bijaklah hari ini, kekalkan dan baiki kesihatan secara semulajadi dengan Set Kolestrol & Jantung Sihat
(klik pada gambar)

Jadi ahli untuk dapatkan harga lebih jimat & berpeluang mendapat pelbagai bonus!! 
(klik pada gambar)

http://sihatgojes.blogspot.com/p/jom-jadi-ahli.html

Maklumat lanjut, jemput whatsapp atau sms:
Puan Emy
SID: 964128
017-5510412 
esmn_6280@yahoo.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno