Saturday, August 9, 2014

Phytocol ST: Atasi masalah kolestrol tinggi

Satu daripada tiga orang dewasa di Malaysia 
mempunyai paras kolesterol yang tinggi!!!

Assalamualaikum & Selamat malam semua... 
Hari ni nak sambung cerita semalam pasal kolestrol lagi. Tengok fakta atas tu.. Bayangkan 33% orang kita tinggi kolestrol. Tahu tak, paras kolesterol darah yang tinggi boleh dialami oleh sesiapa saja, tanpa mengira usia. Bayangkan dalam salur darah anda yang halus tu terhasil plak yang melambatkan pergerakan darah, mengganggu pergerakan darah. Memang tinggi risiko untuk terkena stroke dan masalah jantung. Tau tak, kolestrol ni meningkatkan risiko penyakit jantung iaitu pembunuh nombor satu di Malaysia. Hakikatnya, semakin tinggi paras kolesterol anda, semakin tinggilah risiko yang anda hadapi. Entri semalam saya ada sebut tentang cara menurunkan LDL dan meningkatkan HDL kan. Pastinya dengan pengambilan FITOSTEROL.


Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH) mengesyorkan penambahan 2,000mg FITOSTEROL ke dalam diet harian anda untuk merendahkan paras kolesterol secara semulajadi.Pilihan Sihat dengan 2,000mg Fitosterol Setiap Hari

PHYTOCOL-STTM Shaklee ialah formula proprietari berasaskan bahan-bahan yang terbukti secara klinikal berkesan untuk menyekat penyerapan kolesterol dan merendahkan paras kolesterol LDL.
  

Apakah Fitosterol?

Fitosterol juga dikenal sebagai sterol tumbuhan (phytosterol) adalah kelompok steroid alkohol, fitokimia yang ada dalam tumbuhan. Sepertimana haiwan dan manusia mempunyai kolestrol, tumbuhan pula kaya dengan fitosterol. Fitosterol memiliki kemampuan untuk menghalang penyerapan kolesterol dalam usus. Ini mengakibatkan berkurangnya jumlah kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh.  Fitosterol juga telah terbukti dapat mengurangkan perkembangan kanser usus besar, paru-paru, hati, ovari dan payudara di samping memberikan efek terapi lain termasuk anti tumor. Fitosterol boleh didapati dengan banyak dalam kekacang, minyak seabuckthorn, minyak jagung, yogurt, susu.
 
 

Bagaimana Fitosterol bertindak? 

Dengan struktur yang sama seperti kolesterol, Fitosterol akan bersaing dan mengalahkan kolesterol untuk penyerapan dalam usus. Ini bermakna bahawa semakin banyak Fitosterol yang anda ambil, maka semakin kurang kolesterol yang dapat diserap oleh tubuh dan semakin tinggi peluang anda untuk merendahkan paras kolesterol LDL anda.

TAHUKAH ANDA!
Untuk dapatkan fitosterol secukupnya setiap hari, anda perlu ambil:
200 batang carrot
70 keping roti
425 biji tomato 

Ada berani???


Keistimewaan Shaklee:

Rumusan beberapa jenis fitosterol asli yang aktif daripada tumbuh-tumbuhan, buah-buahan, sayur-sayuran dan bijirin. 

Membekalkan 2,000 mg fitosterol tumbuhan setiap hari.

Fitosterol tumbuhan telah terbukti secara klinikal mampu mengurangkan paras kolesterol LDL dalam lebih 80 kajian.

Membekalkan 100% nilai harian fitosterol sepertimana disyorkan Institut Kesihatan Kebangsaan (NIH). **

Tiada pengawet, pewarna, perisa atau pemanis tambahan.

*Tinjauan Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan, 2011
**Saranan NIH untuk merendahkan kolesterol: makan makanan kurang lemak tepu dan kolesterol, bersenam, kurangkan berat badan, ambil lebih banyak serat larut air, dan amalkan pengambilan 2,000 mg sterol dan stanol tumbuhan setiap hari. 
    
Jangan Lupa: 

Bertindak bijaklah hari ini, kekalkan dan baiki kesihatan 
secara semulajadi dengan  
Set Kolestrol & Jantung Sihat
(klik pada gambar)

Jadi ahli untuk dapatkan harga lebih jimat & berpeluang 
mendapat pelbagai bonus!! 
(klik pada gambar)
http://sihatgojes.blogspot.com/p/jom-jadi-ahli.html

Maklumat lanjut, jemput whatspp atau sms: 
Puan Emy
SID: 964128
017-5510412 
esmn_6280@yahoo.com

Rujukan:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno