Thursday, August 28, 2014

Detox Hati dgn DTX Complex!

Hai semua. Assalamualaikum...
Sebelum ni kita dah tau apa makna detoks, untuk apa dan apa kah 3 produk Shaklee untuk detoks. Kali ni kita nak cerita kenapa DTX Complex tu tersangat lah power untuk cuci dan rawat hati kita! Ha... bukan hanya ubat hati secara rohani sahaja, tapi secara lahiriah pun perlu tau. Bagaimana ya???
Formula DTX Complex
Kajian menunjukkan bahawa bahan utama dalam DTX Complex iaitu ekstrak biji benih Pokok Susu Tisel (Milk Thisle seed) berupaya menyokong badan bagi menghasilkan protein yang membantu menjana semula sel-sel hati. DTX Complex juga mengandungi bahan ekstrak yang sangat penting dari Pokok Susu Tisel (Milk Thisle seed)yang menghasilkan 80% silymarin. Ia turut menggabungkan 5 herba lain iaitu 
Schizandra & Cendawan Reishi : - antioksida paling kuat
Dandelion, Kunyit, Artichoke : - mengekalkan aliran hempedu


Jom tengok satu persatu fungsi setiap herba tersebut:

Hebat kan kandungan DTX ni. Tahu tak, setiap tahun makmal Shaklee menjalankan ujian mikroorganisma. Begitu juga lebih 250ujian setahun untuk memastikan stabiliti, potensi dan kualiti DTX untuk menjamin kesihatan hati.

Sebelum ini kita telah mengetahui 10 fungsi detoks. Oleh itu, dapat lah kita simpulkan di sini bahawa mereka yang perlu cuci hati dengan DTX complex ialah:
  • Penderita penyakit - hepatitis A, B, C, sirosis hati, batu pundi hempedu dan sebagainya
  • Mereka yang sering terdedah kepada pencemaran asap, air etc
  • Mereka yang secara genetiknya mempunyai ahli keluarga penghidap penyakit seperti diabetes, darah tinggi etc
  • Penghidap atau yang telah sihat daripada penyakit kronik dan ingin mencuci semula tubuh daripada pelbagai ubat dan toksid
  • Mereka yang sering - demam, selsema, batuk atau yang sistem imunnya semakin lemah
  • Perokok pasif / aktif  atau yang telah berhenti merokok
  • Mereka yang mempunyai masalah kulit- kusam, berjerawat, kedutan premature etc
  • Mereka yang sering stress, tidak dapat mengawal perasaan, cepat marah dan tidak mampu berfikir dengan baik
  • Mereka yang seringkali mengalami masalah sakit-sakit sendi, sakit kepala, masalah penghadaman, sukar tidur dan keletihan. 
  • Mereka yang selalu sembelit, sakit perut, angin, panas badan etc

JOM RAWAT MASALAH HATI!

Dapatkan konsultansi percuma dengan harga yang menarik... 
Hubungi saya melalui whatsapp / sms / email:
Puan Emy
SID: 964128
017-5510412 
esmn_6280@yahoo.com
COD: IPOH dan sekitarnya

Jadi ahli dan berpeluang mendapatkan harga yang lebih jimat serta berbagai imbuhan menarik.. (klik pd gambar)
http://sihatgojes.blogspot.com/p/jom-jadi-ahli.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno