Thursday, August 7, 2014

16 Kehebatan Cinch Shake untuk yang nak kurus cepat!!

Assalamualaikum. Hai semua..

Semalam kita cerita pasal set kurus selepas raya kan.. So hari ni saya nak clarify lagi tentang kehebatan Cinch Shake untuk percepatkan proses kuruskan badan. Berbanding dengan ESP, sebaiknya kita ambil Cinch Shake kerana ia kaya dengan Leucine. Tahu tak apakah Leucine ni?

Leucine adalah sejenis asid amino yang membantu dalam pembentukan protein otot. Menurut "The Journal of Nutrition (Feb 2006)", semasa bersenam, leucine akan cepat bertindak berbanding asid amino lain dalam membentuk dan menguatkan sel-sel otot. Ia juga membantu dalam meningkatkan penghasilan molekul tenaga dalam otot.



Kenapa Leucine dan Cinch Shake??

Kalau kita perhatikan kebanyakan protein yang dijual untuk ahli sukan mengandungi Leucine. Walaubagaimanapun, portion Leucine yang ada dalam minuman protein ahli sukan memang tak sama dan kurang sesuai untuk kita yang kurang bersukan ni. Jadi, Shaklee mengambil inisiatif tu untuk menambahkan Leucine dalam Cinch Shake yang sesuai digunakan untuk golongan bukan ahli sukan. Berapa kandungan Leucine yang ada dalam Cinch Shake juga dirahsiakan oleh pakar nutrisi kami. Yang pasti ianya sangat berkesan, selamat & halal okey...


Nak tau tak, setiap kali kita kuruskan badan, otot juga akan terus berkurang bersama kurangnya lemak dalam badan. Secara ringkasnya kita perlu faham, otot diperlukan untuk membakar lemak. Jika otot berkurangan semasa kita kurus, maka sukarlah badan kita untuk membakar lemak secara semulajadi tanpa adanya otot yang sihat. Sebab itu belakunya YOYO EFFECT. Yoyo Effect ni apa pulak? Berat badan turun naik, turun naik, akhirnya lembik je... 



Kehebatan Cinch Shake..
  1. Memberikan khasiat seperti satu hidangan dengan mudah hanya dalam segelas Cinch Shake sahaja
  2. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
  3. Mengurangkan selera makan bagi yang memang tak boleh control nafsu makan
  4. Menberi tenaga berpanjangan - Jadi anda tak mudah rasa letih  penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
  5. Meningkatan metabolisme badan - cepatkan pembakaran lemak
  6. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus (YOYO Effect)
  7. Tak perlu susah payah control carbohidrat spt nasi. Boleh ambil tetapi dgn kadar yg sedikit, pada waktu makan lain. 
  8. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan 
  9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa kenyang
  12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  13. Nilai glisemik yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga - sesuai untuk penghidap diabetes yang ingin mengurangkan berat badan
  14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  16. Soya bukan GMO
Cara pengambilan:

Untuk meningkatkan keberkesanan Cinch Shake, anda perlu menggantikan 1 atau 2 hidangan berat setiap hari. Sebaiknya gantikan dengan sarapan pagi dan tengah hari. Semuanya bergantung pada budget jugak kan. Satu lagi, jangan lupa proses pembakaran lemak dengan Lecithin atau Omegaguard dan juga proses pembuangan lemak dengan Herbalax atau Alfalfa. Rujuk sini untuk info kurus shaklee. Nak sedap ni ha siap bagi contoh resepi bancuh lagi ni... nyum nyum...


Ok syokkan. Kita ikhtiar la sebaiknya. Apa yang penting Shaklee diiktiraf Halal, tanpa was-was, Berkesan dan juga Selamat. Beribu-ribu kajian dah dibuat dan beribu-ribu orang dah berjaya. Kenapa masih ragu-ragu lagi kan.. Jom kita tengok sikit testimoni penguna yang dah berjaya kawal selera makan dan turunkan berat badan dengan Cinch Shake ni.




Jom order sekarang. Boleh terus sms atau email emy. cepat-cepat I reply tau...

Kalau anda ada debit kad atau kredit kad, boleh terus buat pembelian di sini. Klik pada gambar ni untuk dapatkan set kuruskan badan ikut pilihan anda sendiri...

Sambil gunakan, jom join ahli bersama saya. Nk makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh.. Ada kelas coaching dan segala rahsia bisnes kita kongsi bersama!!... Klik pada gambar untuk tau apa keistimewaan dan cara join...


terima kasih uol.. salam sayang..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno