Sunday, June 22, 2014

Resepi Elak & Pulihan Masalah Katarak & Rabun

ASSALAMUALAIKUM..

Pagi ni sorang guru kanan bagitau.. "kali ni nak marking paper tak leh tengok dekat-dekat, jauh sikit baru jelas"... hihihi tu la katanya bila masuk 4series ni mula la rabun dekat. Hemm normal la tu kan....


Jom saya nak bagi resipi special ni. Yang ni paling best, sedap & mengenyangkan... Dan juga terbaik untuk dapatkan mata sihat, kurangkan rabun, rabun malam, katarak, silau, glaucoma.. Bagus juga sebagai antioksidan yang menghalang pembentukan sel kanser.. Ok jom cuba: 


Bahan-bahannya:

            •  113 gram SALMON 
            •  714 biji APRICOT 
            •  89 biji RASPBERRIES
            •  102 biji PISANG 
            •  285 biji PINK GRAPE FRUIT
Cara membuatnya:

Potong semua buah & makan semuanya.
Amalan setiap hari.

Boleh??? Haha. Confirm la tak boleh kan.. Camane weh nak makan sebanyak tu semata-mata untuk sihatkan mata...

Shaklee kan ada produk terbaik untuk pastikan mata terjaga & InshaAllah boleh pulihkan pelbagai masalah mata. Caratomax





Memang suka sgt!.. Nak tau tak setiap buah & ikan yang dalam resepi special tu ada 6 jenis caretenoid yang sangat hebat fungsinya setiap satu tau... 

1. 89 biji Raspberries - Alpha Carotene - untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan

2. 102 biji Pisang - Beta Carotene - Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara & prostat.

3. 714 biji Apricot - Lycopene - Bersifat antioxidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan risiko kanser prostat.

4. 113 gm Salmon - Astaxanthin - Pigmen di dalam alga & firoplankton dan memberikan warna pink ada udang krill/ salmon & sebagainya. Mencerahkan kulit. Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

285 biji Grapefruit - Lutein & Zeaxanthin

5. Lutein - Menyekat katarak. Mengelakkan masalah glaucoma. Mengurangkan risiko penyakit makular berkaitan umur (AMD - age related macular disease)

6. Zeaxanthin - Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endrometrial & serviks.

Itu saya senaraikan semua kebaikan yang dapat kita peroleh dengan mengamalkan Caratomax dengan sebiji sehari sahaja.. Pastikan mata kita sihat. Badan sihat. Risiko terkena kanser pun dapat dikurangkan. InshaaAllah...

Ok uols. Jom grab cepat produk hot ni. Tak caye ia produk hot dan terbaik?? No problem... Anda cuba je pegi farmasi mana-mana, tanyakan ada tak satu produk yang ada kesemua 6 jenis carotenoid yang terbaik untuk mata?? Mesti tak jumpa kan... Tak caye? Jom tengok testimoni ni jom..


Nak hubungi saya:

Puan Emy
0175510412 (sms @ whatsapp @ telegram)
esmn_6280@yahoo.com



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno