Sunday, June 22, 2014

Buat penggemar PROTEIN !!

Anda fikir anda tahu?.. Jom tgk fakta ni:

- Ayam disuntik dgn antibakteria & hormon pertumbuhan. Hormon pertumbuhan percptkn proses pmbesaran, 47 hari shj dah gemuk!!! Antibakteria kononnya utk sihat, tapi terlmpau kuat & boleh mati dlm masa 42 hari shj kerana heart failure!! Huhu... yang kita makan hari-hari tu sekali dengan ubat dia bagai masuk dalam badan ye.

- Lembu terutamanya di luar negara disuntik dgn Painkiller, antibiotik, hormon pertumbuhan. Makan gandum yang diproses. Patutla kadang-kadang jadi gatal lepas makan ni.. Dah terlampau banyak bahan kimia..

- Ikan?.. Sebaik shj smpai ke pelabuhan ikan akn terus dilumur dgn sejenis ubat utk segarkan & nampak berkilat. (Ini cerita dari seorang kawan yang pergi sendiri ke salah satu kwsan nelayan yg trkenal di Msia..). Semasa saya ke kawasan Kedah Alhamdulillah tak prnh nmpk pula benda ni berlaku...

Kita ni asyik la makan ayam & daging setiap hari?! Asyik bergantung kpd ikan setiap hari? Ada juga yang tak pernah hidangkan sayur kerana anak x suka mkn sayur?.. Camane tu... Bukan la kita nak banned ayam daging ikan semua.. Tapi kurangkan la. Dan gantikan dengan hidangan lain..

Sebab tu disyorkan ambik ESP. Dengan 32 kebaikan ESP, memang tak boleh na lawan dengan produk lain tau... Tahu tak ESP ini diambil secara semula jadi, dituai tanpa sebarang ubat penggalak atau pengubah semata2 utk cepat tumbuh... Sebab tu ESP diiktiraf NON-GMO SOY PROTEIN...

GMO - Genetically modified foods (or GM foods) are foods produced from organisms that have had specific changes introduced into their DNA using the methods of genetic engineering. (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_food)

Anda nak yang dicipta Allah ke anda nak yang dh diubah oleh tangan2 manusia??..

Jom berESP hari ini dan seterusnya.. Tak perlu gusar kerana diiktiraf Halal & selamat juga berkesan... Setiap hidangan ESP ada 14gram protein. Cukup mengenyangkan & memberi tenaga berpanjangan... Bagus utk mereka yang mengamalkan high protein diet juga... Kulit pun makin baik.. Rambut yang gugur & rosak cepat pulih sebab protein adalah 'building block' utk setiap sel dalam badan kita.... Jom tengok lagi kegunaan ESP...



Anda nak juga?.. Jom..Anytime pls contact emy:

 0175510412 via sms @ whatsapp @ telegram @ we chat..
email : esmn_6280@yahoo.com

COD Ipoh
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno