Monday, June 30, 2014

Tips Elak Keletihan Semasa Berpuasa


Hehe.. alolo ciannye. X larat puasa ye bang?? Amboi buruk bebeno tua-tua tak larat puasa. Keje berat kot. 

Semasa berpuasa tubuh kita menggunakan tenaga daripada karbohidrat yang kita makan seperti roti, nasi, kuih muih dan sebagainya. Kaborhidrat bertukar menjadi glukos yang disimpan dalam hati dan otot-otot dalam membentuk glikogen. Selain itu, tubuh kita juga mendapat sumber tenaga daripada pemecahan protein badan yang membentuk glukosa melalui proses glukoneogenesis. Bagaimanapun, proses ini berlaku apabila simpanan karbohirdrat habis digunakan dalam tubuh. Oleh sebab itu, ntuk mengelakkan rasa lapar kita perlu memaksimakan simpanan glikogen dan dan protein. 


Tips Kekalkan Tenaga

1. Lewatkan masa bersahur
Masa terbaik untuk kita bersahur ialah setengah jam ataupun sejam sebelum imsak. Ini untuk memastikan glukos daripada sumber karbohidrat yang kita makan akan tahan lebih lama dan mengurangkan masalah keletihan.

2. Ambil jenis makanan yang lambat dihadam
Semasa bersahur lebih baik kita ambil makanan yang lambat dihadam seperti nasi, capati, roti jagung, oat, bijirin, sayuran & buah-buahan. Makanan sebegini mengandungi karbohidrat komplex dan serat yang akan berada lebih lama dalam perut dan melambatkan rasa lapar.

3. Pengambilan minuman
Pengambilan cecair badan perlu dipastikan seperti biasa iaitu 2 ke 3 liter sehari. Untuk mengelakkan dahaga, elakkan air berkafein dan air bikarbonat kerana minuman sebegini bersifat deuretik yang akan membuatkan anda buang air kecil lebih kerap dan mempercepatkan kehilangan air. Pastikan banyak minum air kosong atau jus buah-buahan agar bekalan cecair dalam tubuh mencukupi.

4. Makanan semasa berbuka
Semasa berbuka, lebihkan makanan yang cepat hadam seperti buah-buahan, kurma dan sebagainya. Ini untuk membekalkan sumber tenaga secara cepat yang diperlukan oleh setiap sel tubuh bagi menggantikan bekalan yang digunakan pada siang hari.

Cara paling mudah untuk dapatkan kesemua khasiat dengan SET BERPUASA

MEALSHAKE - Lengkap dengan kesemua keperluan vitamin & mineral yang diperlukan tubuh untuk kekal bertenaga sepanjang hari. Diperkaya dengan protein & 9 jenis asid amino untuk memenuhi keperluan ibu breastfeed dan tumbesaran bayi. Tiada lagi alasan susu kurang semasa berpuasa!

ESP - Penuhi keperluan protein, karbohidrat dan kalsium untuk bertenaga tanpa rasa lapar. Membekalkan Long Lasting Energy!! Juga penting untuk mengelakkan masalah gastrik semasa berpuasa terutamanya yang mudah terkena sakit gastrik. Produk terbaik yang bukan hanya memberi tenaga, malah menjaga kulit dan setiap sel agar berfungsi dengan baik... Nak cantik masa raya kan?!

PERFORMANCE - Minuman isotonik yang kurang garam (sodium) dan gula. Mengekalkan paras air dalam tubuh badan dan memastikan tenaga otot dan setiap sel tersimpan dengan baik sekurang-kurangnya selama 6 jam. Melembapkan kulit terutamanya untuk mereka yang mementingkan kecantikan!





Jom kita pastikan tubuh kekal bertenaga sepanjang hari tanpa menjejaskan kualiti hidup & kualiti kerja. Nak comel di hari raya?!... Wajibla set berpuasa shaklee!!

Hubungi emy untuk tempahan dan rundingan:
Puan Emy
0175510412
esmn_6280@yahoo.com

Saturday, June 28, 2014

WAHM.. bukan Surirumah sepenuh masa tau...

Di tengah malam ni sembang-sembang dengan anak rasa terdetik di hati nak tulis pasal WAHM ni...
Anak (downline) bagitau tadi... 'Saya surirumah sepenuh masa je'.. Oh sgt terkesan pulak rasa.. Walaupun saya belum bergelar WAHM... tapi tak berapa like kalau zaman sekarang kita masih menggelarkan diri surirumah sepenuh masa... Sebabnya surirumah juga bekerja.. tapi bekerja di rumah... Kan.. 
Lagipun, instead of menjadi surirumah sebenarnya anda sangat beruntung. There's a lot to do... Contohnya downline saya pun buat jualan kek di area KL & at the same time ada jual Shaklee juga. Haa maknanya WAHM la tu kan. Apa WAHM ni?. Working at home mom!. Bekerja di Rumah!.. yeay.. saya tumpang gembira dengan ibu-ibu WAHM ni. Sangat seronok sebabnya anda ada masa yang flexible. Anda boleh adjust masa sendiri.. Bila nak buat promosi jualan, bila nak masak untuk husband & anak-anak, bila nak kemas rumah. Thumbs up for u all dear... Seronoknye kalau dapat jadi WAHM... InshaAllah... Kalau kita teruskan usaha..

Kisah Seorang Sideline...
Pernah saya dengar kisah dari seorang sideline. Dia bekas nurse yang sanggup berhenti kerja kerana tak sanggup dengan cara kerja di hospital swasta. Ibarat kerahan tenaga.. kerja bagai nak gila... cuti smnggu sekali.. kadang-kadang takde cuti... Pernah sampai 3 bulan straight dia bekerja tanpa cuti... Lastly dia berhenti... Bila dah berhenti, hidup makin susah bila duit simpanan makin menyusut.. Pakaian lusuh tak bertukar. Handphone zaman tok nadoq je dia pakai... Duit cukup-cukup sangat. Alhamdulillah terbuka hati nak jual Shaklee... Dan akhirnya sekarang dia tengah menikmati income 4 angka!!!.. Berkat usaha gigih tanpa jemu.. InshaaAllah semuanya akan rasa 3 4 5 6 angka pun.. semuanya kita sendiri pilih...
Khas untuk ibu-ibu WAHM yang bekerja di rumah ni.. Anda tak perlu runsing fikirkan bagaimana nak tambah pendapatan. Shaklee buka peluang kepada anda semua untuk tambah pendapatan dan jadikan ia sebagai pendapatan utama untuk kita berjaya. Berbagai peluang menarik untuk anda dapatkan iaitu untung runcit, bonus jualan, bonus kereta, first class trip... bersama saya juga kita akan belajar berbagai cara untuk tingkatkan jualan, coaching untuk produk, cara buat blog, page etc. Dulu saya tak pernah tau cara nak buat blog pun.. rasa peghak sangat kalau baca blog orang... Alhamdulillah berkat bantuan upline saya, semuanya mudah dilakukan dan setiap bulan pendapatan makin up up up lagi.... Alhamdulillah syukur pada Allah. 
Jom kita bantu suami untuk tingkatkan pendapatan. Jangan biar suami fikir anda hanya bantu habiskan wang sahaja (ada yang dah kena gini)... tapi bantulah untuk perkasakan family. Kita tahu kan.. macam-macam kisah berlaku disebabkan kekurangan wang. Semakin tertekan dengan bebanan hidup, semakin syaitan suka dekati...

Jom ubah mentaliti & rebut peluang untuk menjadi kaya & berjaya dengan Shaklee... Banyak kelebihan yang Shaklee nak bagi pada anda.. Shaklee pun tak mahu kaya sorang-soramg kan.. Jom kita kaya sama-sama!!
Hubungi saya untuk menjadi ahli secepat mungkin...
Puan Emy
SID : 964128
Tel : 0175510412
email: esmn_6280@yahoo.com

Sunday, June 22, 2014

Resepi Elak & Pulihan Masalah Katarak & Rabun

ASSALAMUALAIKUM..

Pagi ni sorang guru kanan bagitau.. "kali ni nak marking paper tak leh tengok dekat-dekat, jauh sikit baru jelas"... hihihi tu la katanya bila masuk 4series ni mula la rabun dekat. Hemm normal la tu kan....


Jom saya nak bagi resipi special ni. Yang ni paling best, sedap & mengenyangkan... Dan juga terbaik untuk dapatkan mata sihat, kurangkan rabun, rabun malam, katarak, silau, glaucoma.. Bagus juga sebagai antioksidan yang menghalang pembentukan sel kanser.. Ok jom cuba: 


Bahan-bahannya:

            •  113 gram SALMON 
            •  714 biji APRICOT 
            •  89 biji RASPBERRIES
            •  102 biji PISANG 
            •  285 biji PINK GRAPE FRUIT
Cara membuatnya:

Potong semua buah & makan semuanya.
Amalan setiap hari.

Boleh??? Haha. Confirm la tak boleh kan.. Camane weh nak makan sebanyak tu semata-mata untuk sihatkan mata...

Shaklee kan ada produk terbaik untuk pastikan mata terjaga & InshaAllah boleh pulihkan pelbagai masalah mata. Caratomax





Memang suka sgt!.. Nak tau tak setiap buah & ikan yang dalam resepi special tu ada 6 jenis caretenoid yang sangat hebat fungsinya setiap satu tau... 

1. 89 biji Raspberries - Alpha Carotene - untuk penglihatan malam, mata sihat, menghalang degenerasi penglihatan

2. 102 biji Pisang - Beta Carotene - Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka. Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara & prostat.

3. 714 biji Apricot - Lycopene - Bersifat antioxidan, menghalang penuaan organ. Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun. Mengurangkan risiko kanser prostat.

4. 113 gm Salmon - Astaxanthin - Pigmen di dalam alga & firoplankton dan memberikan warna pink ada udang krill/ salmon & sebagainya. Mencerahkan kulit. Melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

285 biji Grapefruit - Lutein & Zeaxanthin

5. Lutein - Menyekat katarak. Mengelakkan masalah glaucoma. Mengurangkan risiko penyakit makular berkaitan umur (AMD - age related macular disease)

6. Zeaxanthin - Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya. Mengurangkan risiko kanser payudara, ovari, endrometrial & serviks.

Itu saya senaraikan semua kebaikan yang dapat kita peroleh dengan mengamalkan Caratomax dengan sebiji sehari sahaja.. Pastikan mata kita sihat. Badan sihat. Risiko terkena kanser pun dapat dikurangkan. InshaaAllah...

Ok uols. Jom grab cepat produk hot ni. Tak caye ia produk hot dan terbaik?? No problem... Anda cuba je pegi farmasi mana-mana, tanyakan ada tak satu produk yang ada kesemua 6 jenis carotenoid yang terbaik untuk mata?? Mesti tak jumpa kan... Tak caye? Jom tengok testimoni ni jom..


Nak hubungi saya:

Puan Emy
0175510412 (sms @ whatsapp @ telegram)
esmn_6280@yahoo.com



Buat penggemar PROTEIN !!

Anda fikir anda tahu?.. Jom tgk fakta ni:

- Ayam disuntik dgn antibakteria & hormon pertumbuhan. Hormon pertumbuhan percptkn proses pmbesaran, 47 hari shj dah gemuk!!! Antibakteria kononnya utk sihat, tapi terlmpau kuat & boleh mati dlm masa 42 hari shj kerana heart failure!! Huhu... yang kita makan hari-hari tu sekali dengan ubat dia bagai masuk dalam badan ye.

- Lembu terutamanya di luar negara disuntik dgn Painkiller, antibiotik, hormon pertumbuhan. Makan gandum yang diproses. Patutla kadang-kadang jadi gatal lepas makan ni.. Dah terlampau banyak bahan kimia..

- Ikan?.. Sebaik shj smpai ke pelabuhan ikan akn terus dilumur dgn sejenis ubat utk segarkan & nampak berkilat. (Ini cerita dari seorang kawan yang pergi sendiri ke salah satu kwsan nelayan yg trkenal di Msia..). Semasa saya ke kawasan Kedah Alhamdulillah tak prnh nmpk pula benda ni berlaku...

Kita ni asyik la makan ayam & daging setiap hari?! Asyik bergantung kpd ikan setiap hari? Ada juga yang tak pernah hidangkan sayur kerana anak x suka mkn sayur?.. Camane tu... Bukan la kita nak banned ayam daging ikan semua.. Tapi kurangkan la. Dan gantikan dengan hidangan lain..

Sebab tu disyorkan ambik ESP. Dengan 32 kebaikan ESP, memang tak boleh na lawan dengan produk lain tau... Tahu tak ESP ini diambil secara semula jadi, dituai tanpa sebarang ubat penggalak atau pengubah semata2 utk cepat tumbuh... Sebab tu ESP diiktiraf NON-GMO SOY PROTEIN...

GMO - Genetically modified foods (or GM foods) are foods produced from organisms that have had specific changes introduced into their DNA using the methods of genetic engineering. (http://en.m.wikipedia.org/wiki/Genetically_modified_food)

Anda nak yang dicipta Allah ke anda nak yang dh diubah oleh tangan2 manusia??..

Jom berESP hari ini dan seterusnya.. Tak perlu gusar kerana diiktiraf Halal & selamat juga berkesan... Setiap hidangan ESP ada 14gram protein. Cukup mengenyangkan & memberi tenaga berpanjangan... Bagus utk mereka yang mengamalkan high protein diet juga... Kulit pun makin baik.. Rambut yang gugur & rosak cepat pulih sebab protein adalah 'building block' utk setiap sel dalam badan kita.... Jom tengok lagi kegunaan ESP...



Anda nak juga?.. Jom..Anytime pls contact emy:

 0175510412 via sms @ whatsapp @ telegram @ we chat..
email : esmn_6280@yahoo.com

COD Ipoh

Thursday, June 5, 2014

11 Kebaikan Teh Hijau dalam Cinch Tea Mix yang tak pernah anda tahu!!

Assalam.. Good Morning...
Sedapnye pagi ni pekena Cinch Tea Mix... Lega rasa badan.. Ni cara kuruskan badan jugak tau..

Ada apa dalam Cinch Tea Mix?
• Taurina - sejenis asid amino
• Maltodextrin - polisakarida yang dihasilkan daripada tepung jagung
• Rooibos Red Tea Extract - satu tumbuhan asli (herba) hanya ditemui di kawasan gunung Cedarburg Afrika Selatan, dikenali sebagai " Teh Keajaiban " atau "Teh Life Long"
• Ekstrak Teh Hijau - gabungan anti-oksida
• Ekstrak Teh Putih - teh yang paling asli & kurang melalui pemprosesan
• Matcha Green Tea Powder - teh hijau dari Jepun gred tertinggi

Hari ni nak cerita tentang teh hijau saja. Tahu tak teh hijau disenaraikan sebagai The Best Metabolism Booster!! Yup betul. Lps makan mesti rasa lebih bertenaga dan berpeluh-peluh kalau kita buat senaman walaupun sikit. Memang syok untuk kuruskan badan. Takde la lembik.. rasa nak tido je... 


Ok jom kita hadamkan apa Teh Hijau yang ada dalam Cinch Tea Mix ni..

1: Mengurangkan Berat Badan
Teh Hijau meningkatkan metabolisma badan. Apabila metabolisma badan meningkat, badan lebih cepat 'memproses' lemak yang tersimpan dalam badan dengan lebih kerap. Polifenol yang terdapat dalam teh hijau berfungsi untuk meningkatkan oksidasi/pemprosesan lemak dan meningkatkan kadar pertukaran makanan kepada kalori. Juga mengurangkan sembelit dan sebu perut.

2 : Kawal Glukosa utk Pesakit Diabetes
Teh Hijau membantu mengawal kadar glukosa dan seterusnya mengelakkan peningkatan gula dalam darah selepas makan. Ia sekaligus mengelakkan peningkatan insulin yang mendadak dalam darah serta mengelakkan penyimpanan lemak.

3 : Kurangkan risiko Sakit Jantung.
Para saintis percaya Teh Hijau bermanfaat kepada saluran dan injap darah, saluran darah menjadi lebih stabil dan tenang untuk perubahan tekanan darah yang berubah secara tiba-tiba. Dengan ini, ia akan mengurangkan kes saluran darah tersumbat yang menyebabkan sakit jantung.

4 : Kurangkan Risiko Barah Esofagus
Teh Hijau dipercayai mengurangkan risiko Barah Esofagus, ia juga dipercayai membunuh sel barah tanpa merosakkan sel-sel sihat yang berdekatan dengannya.

5 : Turunkan paras Kolestrol
Teh Hijau mengurangkan paras kolestrol jahat dalam badan dan meningkatkan nisbah kolestrol baik berbanding kolestrol jahat dalam badan.

6 : Kurangkan risiko Alzheimer dan Parkinson
Teh Hijau dipercayai boleh mengurangkan risiko kesihatan oleh penyakit Alzheimer dan Parkinson. Kajian terhadap seekor tikus menunjukkan teh hijau melindungi sel otak dari rosak dan memperbaiki sel otak yang rosak.

7 : Elakkan Pereputan pada Gigi
Satu Kajian menunjukkan sejenis bahan kimia antioksida "catechin" dalam teh boleh membunuh bakteria dan virus yang menyebabkan jangkitan pada tekak, karies gigi dan masalah gigi yang lain.

8 : Baik untuk Kawal Tekanan Darah.
Pengambilan Teh Hijau yang kerap boleh mengurangkan risiko tekanan darah tinggi.

9 : Tenangkan Perasaan
Theanine adalah sejenis asid amino yang terdapat dalam teh. Asid amino ini bertindak untuk memberikan perasaan tenang kepada peminum teh.

10 : Antibakteria.
'Catechin' dalam teh adalah sejenis antibakteria yang kuat yang dapat menyembuhkan pelbagai penyakit dari jenis influenza hingga barah. Kajian terhadap Teh Hijau menunjukkan ia mampu mengelakkan dari penularan penyakit berjangkit.

11 : Kurangkan Tanda-Tanda Penuaan
Teh Hijau mampu mengurangkan kedutan dan tanda-tanda penuaan, kerana ia ada ciri-ciri antioksidan dan antiradang. Kajian terhadap manusia dan haiwan menunjukkan teh hijau mampu mengelakkan dari kerosakan dari panahan cahaya matahari dan sinar UV.

Nak kurangkan rasa pahit pahit tawar dia saya buat 2 kali bancuh untuk sepaket.. Senang je.. Bancuh dengan air sejuk atau panas... tambah perahan limau nipis.. Baru ada Oomph!!! Pagi sebelum sarapan dan petang masa tea time... 

Jom tengok few testimoni untuk anda.. tenaga / lawas / kurangkan nafsu makan... memang terbaik!!!



Jom pastikan ada dalam setiap rumah!.. Hubungi saya:

Puan Emy
SID : 964128
esmn_6280@yahoo.com
Hp: 0175510412

Wednesday, June 4, 2014

Menu Dalam Pantang

Hai... Hari ni nak crita pasal makanan semasa berpantang pulak.. Yang penting mesti lengkap dengan semua khasiat penting untuk baiki & tingkatkan kesihatan tubuh badan ibu & anak di samping memastikan susu pun banyak...

Awal pagi:
1 gelas ESP
2 keping roti wholemeal

Minum pagi:
1 cawan air suam
1 bj oren manis

Makan tengahari & malam:
1 cawan nasi
Sup ikan / Daging Masak Hitam / Ayam Goreng Halia / Ikan Masam Asam /Ikan berlada etc.. (pastikan ada halia / lada hitam etc utk hangatkan badan...)
Sayur sawi rebus

Daging Lada Hitam

Sup ikan
Minum petang:
1 cawan kopi
2 keping biskut
Makan malam (sama dengan makan tengahari)

Minum malam:
Segelas ESP


Jangan lupa pastikan pengambilan supplement Shaklee dalam pantang ye.. Secara ringkasnya:

* ESP (tambah tenaga, susu dan baiki stretchmark, pudarkan parut)

* Vitalea (tenaga, tambah darah, beri khasiat lengkap)

* Vita C (elakkan jangkitan seperti demam / selsema / batuk ibu dan anak, baiki luka bersalin & pudarkan parut bersalin)

* Bcomplex (baiki luka, sel dan saraf, elakkan risiko meroyan, elakkan stress)

* Omegaguard (penting untuk otak & retina anak, tingkatkan keupayaan otak anak, baiki saraf ibu dan kurangkan masalah angin, kurangkan risiko asma dan lelah kepada ibu dan anak)

* Alfalfa (tambah susu, buang toxin dalam badan ibu, elakkan sembelit, kurangkan masalah angin pada ibu, elakkan jangkitan penyakit, lancarkan nifas, kecutkan rahim & rapatkan kembali vagina)

* Ostematrix (kuatkan tulang ibu & bayi, elakkan sakit2 badan & sengal2, elak sembelit & mudahkan buang air besar & lancarkan nifas)



Itu la set cadangan untuk menu ibu dalam pantang. Dan jangan lupa supplement dari shaklee.. InshaaAllah berkesan. Apa pun pastikan produk shaklee kerana pasti Halal, Selamat & Berkesan...

Jom hubungi saya:
Puan Emy
SID : 964128
esmn_6280@yahoo.com 
Hp : 0175510412

Tuesday, June 3, 2014

Berbahagialah!!

Fakta terpenting untuk penderita tumor, kanser, penghidap penyakit berjangkit..

Senyum! Ketawa!! Bergembiralah!!!

Memang sukar bila kita dh dihinggap dgn pelbagai penyakit.. Tapi orang sekeliling please jangan menangisi ujian tu.. Berikan lah kebahagiaan pada penderita. Jangan merungut pada ujian Allah.. Tetapi senyumlah dengannya supaya dia makin tabah... 

Kajian pun membuktikan ketawa dapat mengurangkan kesakitannya..

Jadi?!!.. Kita nak menangisi atau membahagiakan?!.. Fikirkannya..

Pn Emy 
964128
Hp: 0175510412
esmn_6280@yahoo.com

Bcomplex menggemukkn??

Ramai yang silap sangka pada bcomplex...
* menggemukkan
* cepat lapar
* perut berangin

Fakta: Bcomplex berfungsi untuk meningkatkan metabolisma lemak, kabohidrat dan protein dalam tubuh badan.
(Source: http://www.weightawareness.com/topics/doc.xml?doc_id=1338)

Bagaimana menangani??

Untuk pastikan badan tak naik, bcomplex perlu diambil lepas makan.. Bila dalam perut dah ada makanan, takde la rasa berangin je. So.. Dia dapat tukarkan jadi tenaga dengan lebih cepat.. Bagus untuk mereka yang nak kekal aktif dan sentiasa bertenaga.

Sebenarnya Bcomplex pun bagus untuk kawal diabetes sebab fungsi dia cepat tukarkan lemak & karbohidrat jadi tenaga tu.. Lagi satu Vitamin B12 yang ada dalam Bcomplex tu dapat mengurangkan risiko sakit saraf kaki pada pesakit diabetes.. Ni memang supplemen wajib untuk penderita diabetes tau.. 

Jom tengok lagi apa yang anda perlu tahu tentang Bcomplex...

OK. Bagus kan.. Dengan harga yang sangat berpatutan.. Cuma sebiji sehari untuk kekalkan kesihatan & jaga tubuh badan kita.. Tahan 4 bulan tau...

Jom contact saya:
Puan Emy
SID : 964128
esmn_6280@yahoo.com
Tel : 0175510412

Sunday, June 1, 2014

PROMOSI JUN - Vita E Complex Shaklee

Woowww!!!

Terkejut pagi td dapat sms promosi VITA E COMPLEX bulan ni!!!.. Buy 6 free 1 uoll... Siap dgn free membership lagi tau.. huhu...

Tau tak Vita E shaklee ni memang hot.. Kenapa tu?!.. meh nak cite..

1. Vita E dilengkapi dengan Grape seed oil... fuh.. hebat weh.. Memang dah terkenal dgn kehebatannya menghilangkan jeragat!!! Pernah dengar tak.. ada krim biji anggur.. pencuci dgn biji anggur.. haa.. berebut2 org nk hilangkn jeragat dgn biji anggur ni tau....

2. Vitamin E memang bagus untuk lembapkan kulit.. supaya kulit nampak lemak berkrim gitu.. huhu.. takde la kering je.. Nampak kusam sangat la kalau kulit kering ni...

3. Vitamin E bagus sebagai antioxidant tau.. Pulak tu ada tambahan Selenium... Haa.. power gile untuk menghalang dari kerosakan sel.. Antikanser la tu... bukan hanya Vitamin E semata-mata tetapi siap dengan selenium.. sejenis antioxidant & antikanser yang paling power & penting untuk tubuh badan kita..

4. Vitamin E terkenal untuk perbaiki masalah ketidaksuburan pada kaum lelaki.. Sama juga dengan adanya Selenium bersama dgn Vitamin E, sel2 sperma lebih sihat.. Maka.. suburla cik abang kita uol... Tenaga pun extra tau..

5. Vitamin E dapat elakkan risiko sakit jantung & paru2.. Haa.. dah banyak kajian dah tu.. Nanti kita kupas kemudian ye..


Haa.. tengok tu... Promosi best ni.. Buy 6 free 1.. Siap dapat free membership ni..

Meh nk tunjuk 1 testimoni Vita E ni.. Kasik geram sikit.. hihi...
Ok uol.. jom cepat pastikan 2botol setiap rumah.. 1 untuk cik kak.. 1 untuk cik abang.. haa baru la lengkap... hihi

ok jom contact saya untuk grab secepat mungkin:

Puan Emy
SID : 964128
esmn_6280@yahoo.com
Hp : 0175510412

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno