Saturday, May 10, 2014

JANGAN ZALIMI BAYI ANDA!!!

Pengalaman saya... 

Masa bersalinkan putri susu memang boleh tahan juga. Tapi dia pun kuning lama dekat 2 minggu. So saya memang tak makan jamu la... Bila dekat2 nk habis pantang baru saya makan jamu. Tu pun sebiji sehari je... Time dia tdo. Lps habis cuti bersalin (ms tu keje bank).. putri umur 2 bulan la kan... Saya makan satu jens Maajun tu... gentel2 jd bulat pstu telan je kan. Tapi saya perasan dia macam x suka hisap susu. Bila dia hisap sekejap, pstu dia berenti lepaskan dan pandang lain.. pastu dia hisap balik... haha sy dh fikir dh.. ZALMNYA SAYA!!!... Alahai.. ni mesti angkara maajun tu... Aduuhh...  Bukan la angkara apa pun, mybe saya yg silap consume... terlebih sudah kot.. agaknya la... Zalimnye sy rasa...

(dlm lappy ni gmbr time baby dh takde.. huhu.. hilang ms tkr hard disk... huhu)

Lps sy start kerja tu cuma 2 minggu je minum susu badan.. lps tu trus dia takmau dah. Sedihnye saya... Mula-mula memang rasa bersalah sangat.. konon nk repair inner parts and body untuk suami, tp zalim kat anak sendiri... Rugi sangat saya rasa. Bagi susu botol, mahal pulak tu. Yang murah2 asyik berhingus je... Pastu kerap demam. Lepas bagi Enfalac, Enfagrow mmg dia ok sangat. Tp masih tak puas hati sebenarnye... Dulu terlalu bz kerja, x pernah ambik tau cara jaga susu, cara mengepam, cara tambah susu.. Seriously skrg tgk ibu-ibu sangat pandai google cari caranya... Hati kecik comel saya ni selalu doa.. kalaula dapat baby lagi nanti.. sy nk sangat menyusukan dia cukup 2 tahun. Nak sangat cari cara tambah susu lagi...

Jadi kat sini jom saya kongsikan cara tambah susu semasa berpantang dan selepas tu... Tolongla jangan zalimi bay anda kerana cuma nak cantik pada suami.. Kerana Shaklee ada bahan-bahan yang lebih baik dari makan maajun semata-mata. Nak makan, boleh... tp hati-hati.. ok..

Shaklee ada 2 produk yang dapat bantu penghasilan dan pengeluaran susu yang maximum iaitu ESP dan Alfalfa. Jom kita tengok cara-cara untuk tidak menzalimi bayi sendiri....

ENERGISING PROTEIN SOY - ESP

1. Membekalkan keperluan protein & acid amino yang penting untuk sel tubuh badan
2. Kaya dengan kalsium untuk keperluan ibu dan bayi
3. Menambah dan memekatkan susu ibu.
4. Membekalkan tenaga secara konsisten
5. Mencantikkan kulit ibu dan bayi (petua org dulu-dulu - minum soya baby putih gebu)
6. Menegangkan payudara dan memejalkan kulit
7. Melenyapkan parut stretch mark semasa mengandung
8. Mengurangkan kesan gelap dan menggerutu parut ceaser dan parut jahitan di V
9. Mengenyangkan.. mengurangkan rasa lapar.. mudah turunkan berat badan
10. Menceria dan mengaktifkan kecerdasan mental










ALFALFA

1. Mengandungi "galactogogue" untuk membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu
2. Mempunyai 1001 khasiat untuk memekatkan susu ibu
3. Mengelakkan bayi kembong perut
4. Membantu ibu mengurangkan berat badan kerana kesan lawas dan pembuangan toxin
5. Mengetatkan semula otot rahim dan melancarkan pengaliran nifas
6. Bertindak sebagai 'kacip fatimah'... memberi kesan hebat lepas berpantang!!


 

  



Wah.. Banyak tu... Kalau nk tau, ini set paling simple untuk penyusuan. Ha.. lengkap dengan keperluan untuk susu, makin cun, kuruskan badan, hilangkan stretch mark, kulit baby dan ibu pun makin cantik..

Jom kita cepat2 pastikan jangan menyesal.. TOLONGLA.. JANGAN ZALIMI BAYI ANDA... 

Mudah saja... hubungi saya:

EMY SID: 964128
HP: 0175510412...
boleh sms / whatsapp / telegram /  we chat
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno