Thursday, May 29, 2014

Elak rambut jadi mcm hantu kak limah

 
Eksklusif untuk yang bosan dengan rambut yang lambat tumbuh..

Tengok awek cun sebelah ni rambutnya tebal & sihat. Tapi biasanya muslimah ni rambut di dalam tudung tu kita kurang peduli sangat kan.. Mestila jaga.. walaupun suami shj yang tengok. Jom saya nk kongsikan tips terbaik...

1. Elakkan stress

Ini memang faktor utama kepada penuaan dan risiko kesihatan. Apa-apa pun yang kita nak lakukan jika badan dan minda mudah stress memang susah la kan. Rambut pun sama. Lagi pun, bila kita dapat kawal stress, minda kita sentiasa positif dan seluruh badan akan rasa sihat.. Nak rambut subur, sihat, cantik ke nak stress memanjang sampai muka berkedut cepat, rambut mengalahkan Hantu kak limah...? Ha.. pilih.. pilih...

2. Tingkatkan pengambilan Protein...


Tak habis-habis orang sebut mest ambil protein, protein, protein.. Ye beb. Protein ni penting untuk rambut yang subur & cepat panjang. Protein terdiri dari perbagai amino acid. Dan yang penting untuk rambut ialah Keratin. So pastikan makan telur, kekacang dan soya yang merupakan sumber terbaik protein untuk rambut.. Paling mudah... ambik je ESP. Rambut sihat, kulit lawa.. badan pun makin sihat..

3. Pastikan cukup Iron (Zat Besi) dan Zink 

Dah terbukti iron & zink dapat kuatkan akar rambut dan pastikan akar rambut sihat. Jadi rambut pun tak mudah gugur dan lebih cepat panjang... Yang ni kena makan sayuran dan makanan laut lebih sikit supaya rambut cepat panjang. Kalau nak mudah dan pastikan khasiat tidak hilang semasa masak boleh terus amalkan Vitalea & Zinc Complex... bonus kpd badan kita juga tau.. tenaga meningkat, badan makin sihat...
 
4. Ambil Vitamin C untuk kesihatan rambut

Sure semua dah tahu yang Vitamin C penting untuk penghasilan kolagen dalam tubuh kita. Kolagen ada dalam rambut juga ye.. jadi memang kita perlu Vitamin C untuk pastikan rambut cepat tumbuh dan sihat sentiasa. Vitamin C juga bantu elak rambut kering dan mudah putus. Makanla lebih byk buah-buahan dan sayuran yang kaya vitamin C... Apa pun, Vita C kan ado... 

5. Cuci rambut dan jaga dari luaran...


Makan supplement banyak bebeno tapi rambut berkepam seharian di bawah tudung, cuci pun seminggu sekali??  Aduuhh camane tu... Ha.. kena ubah la. Cuci selalu. Kepala pun segar, badan pun sihat. Orang dulu-dulu gunakan daun bunga raya.. ramas daun tu dalam air.. pastu bilas. Santan pun boleh. Rambut pun jadi hitam berkilat. Tapi kureng wangi la... hihi... Paling mudah amalkan syampu & perap terbaik dari Shaklee. Set penjagaan rambut Prosante yang memang mantop dan best tau.. Untuk rambut sihat & subur ni wajib la ambik:

  • Revitalizing Shampoo - Formula syampu dengan humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.
  • Lightweight Conditioner - Perapi yang bagus untuk melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit. Ia dapat mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat, sihat. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus.
  • Nourishing Scalp Treatment -Formula tanpa bilas yang tak melekit ni mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala. Ada vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 untuk melindungi  daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran. 
Ha tudia.. Lengkap dan shaklee ni.. Nak rambut cepat panjang pastikan jaga pemakanan, kurangkn stress dan cuci kerap... Hokey.. 


 

 

Jom contact emy cepat untuk dapatkan produk terbaik ni... 

Puan Emy
SID 964128
tel: 0175510412
esmn_6280@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno