Sunday, May 4, 2014

6 FAKTA MEALSHAKE

ASSALAMUALAIKUM... 

Sempena bulan promosi MEALSHAKE ni nak kena cerita la kebaikan dia kan.. sy suka.. sy suka...


Ramai yg kata ank2 makin selera mkn. Ank2 jarang demam.. Sronok la kan.. Tak perlu pegi klinik makan ubat macam2  siap dgn antibiotik pulak.. Lama2 badan pun tak immune dgn pnyakit.. Asyik brgntung pd ubat semata2.. isk isk.. Sebab tu la Mealshake ni diperkenalkn. Lgpun ank2 bukannnye suka mkn ubat kan..

 

Lagipun kalau tengok vitamin utk kanak2 yg dalam pasaran & farmasi takde pun yang jenih susu mcm ni. Memang berbeza la.. 28 jenis vitamin & mineral lengkap termasuk protein, pelawas, karbohidrat ada dalam tu.. Haa.. mana yg anda pilih??.. Sebiji vitamin hisap n kunyah dgn 2 3 vitamin shj atau yg lengkap???.. lu pikir la sendiri... hehe.. Kalau saya mmg sy nk pilih yg extra power la.. Lawas pulak tu... sekali buang penuh pampers.. Lega.. Dr asyik fikir nape ank sembelit susah membuang.. baik la kita bertukar.... 

ok jom kita tengok kenapa MEALSHAKE ni best gileerrr..

1. NUTRISI LENGKAP 24 JENIS VITAMIN & MINERAL 

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. BEKALAN NUTRISI KPD SETIAP SEL

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. PENTING UNTUK TUMBESARAN

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. ANTI OXIDANT

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. PEMULIHAN SEL KULIT

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.DETOX

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

KEISTIMEWAAN Mealshake : 

♡♡ Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
♡♡ Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
♡♡ Sesuai untuk seisi keluarga
Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
♡♡ Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
♡♡ Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
♡♡ Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
♡♡ Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
♡♡ Meningkatkan selera makan anak
♡♡ Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
♡♡ Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
♡♡ Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 




Aha..syok sgt ni.. Dah la harga extra special bulan ni untuk yang jadi ahli.. Jom cepat dapatkan dari Emy..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno