Saturday, May 31, 2014

3 Kes Mealshake

Hari ni saya nk kongsi pada anda 3 masalah yg mengundang kerisauan yang telah saya baca & terima mengenai Mealshake...

Jom.. Saya berikan kes-kes ini dan kita fikirkan sama2...

KES 1:
"Akak pernah kena customer ckp anak dia sembelit makan mealshake.. Lepas dua minggu dia baru tau bukan sebab mealshake.. Tapi pengasuh suka bg teh pg2!!"

KES 2:
"Shaklee mmg menipu. Anak aku mkn mealshake hari2 ikut saranan ejen dia tp apasal naik rashes teruk. Kesian ank aku asyik merengek."

KES 3:
"Saya tengok iklan mealshake untuk orang yang nak tambah berat badan. Ini kalau bagi anak saya maunye gemuk gedempol kang.. cmne ek kak"

JAWAPANNYA: JOM KAJI
~ Ini x perlu PHD.. boleh je google dan kaji sendiri tau.. hihi

Banyaknye masalah lps consume Mealshake Shaklee?!.. Betul ke itu masalah atau kita yang bermasalah?!... Ok daripada 3 kes di atas.. Apa anda boleh huraikan?!.. Jom kita belek satu per satu...

KES 1
= Anak sembelit lepas makan Mealshake?!.. Huhu memang silap aa beb.. Mealshake ni ada fibre tau.. Bagus untuk baiki cara pencernaan anak-anak kita.. Perut anak yang masih kecil tu jangan la disumbat dengan kafein (opps teh ada kafein juga sikit ye).. Tak sesuai la anak kecil dihidangkan teh & kopi hokey... Dan satu lagi jangan lupa ajarkan anak-anak minum air masak tau...

KES 2
= Cik puan semua... kes ni memang jadi isu juga beberapa bulan lepas ye. Anda kena faham 2 benda di sini. Pertama: Anak anda ada alah kepada susu lembu ke?? Kedua: Adakah distributor di mana anda beli Mealshake tu benar-benar mampu memberi konsultansi yang baik untuk anda???
Pertama anda kena tahu bahawa Mealshake adalah dari sumber susu lembu.. Yang diperkaya dengan 28 jenis khasiat dan serat. Ada anak-anak atau bayi yang memang alah dengan susu lembu memang tak boleh tahan la. Kulit jadi rashes.. Merah-merah penuh pipi akibat alahan susu lembu tu.. Cara nak tahu anak anda alah atau tak dari lahir lagi dah tahu.. Masa anda mula bagi anak susu formula.. Kalau sesuai dan takde masalah ok je kan.. Kalau tak.. mesti la doktor pesan bagi anak susu berasaskan soya saja kan kan kan...

Kedua ialah konsultansi dari distributor tu sendiri... Opps.. Maaf. Kena bagitahu juga ye. Ada yang kurang tahu tentang cara minum mealshake ni.. Masalah naik rashes tu sebab silap consult. Gila ke bagi minum mealshake 1 sudu teh mealshake campur dalam susu setiap kali minum susu... wuhuuu... Aku pun tak berani.. haha... Yup beb.. Sepatutnya satu sudu teh sekali sehari sahaja. Kalau anak yang baru nak cuba minum kena ambik setengah sudu teh je pada permulaan. Sebabnya perut anak-anak ni masih lembut lagi. Baikla kita mulakan sikit-sikit dulu ye...

KES 3
= Seriously anda kena faham bahawa Mealshake tidak menyebabkan kegemukan.. Of course boleh naikkan berat badan.. tapi tak la sampai gemuk gedempol.. huhu... Sebab?!.. Formulanya low glycemic... Kurang gula, mudah hadam & sihat... Kalau budak yang ada masalah diabetes type 1 pun boleh minum tau...

Hah tuudiaa.. siap dah 3 masalah mealshake yang tak ramai orang tahu sebab musabab & apa yang perlu.. Apa pun kena fikir la ye.. Kita cuma mampu usaha yang terbaik untuk anak-anak di sentiasa berdoa supaya apa yamg diberi dapat beri kesan positif untuk perkembangan anak kita...

Jangan lupa hubungi distributor terbaik anda:
Puan Emy
esmn_6280@yahoo.com
Hp: 0175510412
(sms @ whatsapp @ telegram @ we chat)



Thursday, May 29, 2014

Elak rambut jadi mcm hantu kak limah

 
Eksklusif untuk yang bosan dengan rambut yang lambat tumbuh..

Tengok awek cun sebelah ni rambutnya tebal & sihat. Tapi biasanya muslimah ni rambut di dalam tudung tu kita kurang peduli sangat kan.. Mestila jaga.. walaupun suami shj yang tengok. Jom saya nk kongsikan tips terbaik...

1. Elakkan stress

Ini memang faktor utama kepada penuaan dan risiko kesihatan. Apa-apa pun yang kita nak lakukan jika badan dan minda mudah stress memang susah la kan. Rambut pun sama. Lagi pun, bila kita dapat kawal stress, minda kita sentiasa positif dan seluruh badan akan rasa sihat.. Nak rambut subur, sihat, cantik ke nak stress memanjang sampai muka berkedut cepat, rambut mengalahkan Hantu kak limah...? Ha.. pilih.. pilih...

2. Tingkatkan pengambilan Protein...


Tak habis-habis orang sebut mest ambil protein, protein, protein.. Ye beb. Protein ni penting untuk rambut yang subur & cepat panjang. Protein terdiri dari perbagai amino acid. Dan yang penting untuk rambut ialah Keratin. So pastikan makan telur, kekacang dan soya yang merupakan sumber terbaik protein untuk rambut.. Paling mudah... ambik je ESP. Rambut sihat, kulit lawa.. badan pun makin sihat..

3. Pastikan cukup Iron (Zat Besi) dan Zink 

Dah terbukti iron & zink dapat kuatkan akar rambut dan pastikan akar rambut sihat. Jadi rambut pun tak mudah gugur dan lebih cepat panjang... Yang ni kena makan sayuran dan makanan laut lebih sikit supaya rambut cepat panjang. Kalau nak mudah dan pastikan khasiat tidak hilang semasa masak boleh terus amalkan Vitalea & Zinc Complex... bonus kpd badan kita juga tau.. tenaga meningkat, badan makin sihat...
 
4. Ambil Vitamin C untuk kesihatan rambut

Sure semua dah tahu yang Vitamin C penting untuk penghasilan kolagen dalam tubuh kita. Kolagen ada dalam rambut juga ye.. jadi memang kita perlu Vitamin C untuk pastikan rambut cepat tumbuh dan sihat sentiasa. Vitamin C juga bantu elak rambut kering dan mudah putus. Makanla lebih byk buah-buahan dan sayuran yang kaya vitamin C... Apa pun, Vita C kan ado... 

5. Cuci rambut dan jaga dari luaran...


Makan supplement banyak bebeno tapi rambut berkepam seharian di bawah tudung, cuci pun seminggu sekali??  Aduuhh camane tu... Ha.. kena ubah la. Cuci selalu. Kepala pun segar, badan pun sihat. Orang dulu-dulu gunakan daun bunga raya.. ramas daun tu dalam air.. pastu bilas. Santan pun boleh. Rambut pun jadi hitam berkilat. Tapi kureng wangi la... hihi... Paling mudah amalkan syampu & perap terbaik dari Shaklee. Set penjagaan rambut Prosante yang memang mantop dan best tau.. Untuk rambut sihat & subur ni wajib la ambik:

  • Revitalizing Shampoo - Formula syampu dengan humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut. Sistem pembersih yang lembut dan berpaten. Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.
  • Lightweight Conditioner - Perapi yang bagus untuk melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit. Ia dapat mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat, sihat. Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus.
  • Nourishing Scalp Treatment -Formula tanpa bilas yang tak melekit ni mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala. Ada vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10 untuk melindungi  daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran. 
Ha tudia.. Lengkap dan shaklee ni.. Nak rambut cepat panjang pastikan jaga pemakanan, kurangkn stress dan cuci kerap... Hokey.. 


 

 

Jom contact emy cepat untuk dapatkan produk terbaik ni... 

Puan Emy
SID 964128
tel: 0175510412
esmn_6280@yahoo.com

Friday, May 23, 2014

Gempar! Muntah2 lepas makan Shaklee

 
Gementar lutut pagi tadi.... Seorang kawan saya call bising-bising sebab wifenya muntah-muntah dan asyik pening lepas makan produk dari Shaklee. Ya Allah!.. rasa nak nangis pun ada. tp saya explain tentang healing crisis. Mana tau kot-kot supplement yang dia makan tu tak sesuai... Akhirnya da mengaku bahawa isterinya disahkan HAMIL!!!... ahaha..  wakenabeb!!! Punya la tension. kita kalut nk masuk kelas dia boleh buat lawak camtu.. Adoi la mamat niii....

Itu la yg berlaku sebenarnya... Muntah-muntah sebab hamil.. hiii geram btoi bila fikir balik. Tapi memang tu la. Rezeki Allah nak bagi lepas consume Shaklee GLA Complex & BComplex selama 2 bulan saja, isternya disahkan hamil.Yang kawan saya si suami ni amalkan CoqHealth.. Syukur Alhamdulillah...


BAGAIMANA GLA BANTU ATASI MASALAH KESUBURAN???

GLA sebenarnya ada dalam setiap tubuh badan kita yang diserap melalui pemakanan. Walaubagaimanapun, GLA kadang-kadang tidak mencukupi. Jadi berlaku lah masalah period tidak ikut tempoh masa 28-30 hari.. tunggang langgang kejap 10 hari kejap 2 bulan.. macam-macam... Ada juga yang senggugut teruk.. ataupun masalah sakit kepala, sakit badan, mood swing yang dipanggil PreMentrual Syndrome ni.. 

Satu lagi GLA dapat membantu supaya rahim kita menghasilkan cairan (mukus) yang jernih dan berkesuburan tinggi. Keadaan cairan yang subur & sihat ini mestilah agak cair, jernih & sedikit melekit. Ia membantu memudahkan sperma berenang terus ke tiub fallopio untuk bersenyawa dengan ovum. Cairan yang subur ini juga membantu agar sperma dapat bertahan lebih lama iaitu lebih kurang 5 hari dalam tiub fallopio sebelum disenyawakan. Ada banyak lagi kebaikkan GLA ni tau.. terutamanya untuk kecantikan.. rujuk sini..

KENAPA BCOMPLEX??? 

Cuba teliti rajah ini...
 
Hari pertama sperma berjaya menembusi ovum... segala-galanya berubah...
selepas 28 hari jantung dah mula develop
selepas 34 hari lengan dan kaki dah mula membentuk
selepas 40 hari salur darah, otak, mata dah mula trbentuk
 
dan pada masa ini kita baru tahu yang kita HAMIL!! 

masa ni baru kita sibuk-sibuk cari asid folic & multivitamin untuk kesihatan kandungan... Aduuhh.. tau tak sebenarnya masa tu kira dah lambat jugak tu... Nutritionist sarankan pengambilan asid folic SATU TAHUN SEBELUM HAMIL. haa... faham tak. sebab kita nak pastikan setiap sel badan & pembiakan kita sihat... baru lah kandungan sihat & ibunya pun sihat... InshaAllah.. 

Satu lagi.. sebelum terlupa. kenapa saya sebut BCOMPLEX.. Apa kena mengena dengan asid folic?. Asid Folic ni sebenarnya Vitamin B9... Biasanya disebut asid folic je. Dalam Bcomplex ni ada 8 jenis vitamin B yang penting untuk pertumbuhan sel yang sihat terutamanya B9 ni. Ibu hamil memang wajib ambik asid folic untuk kurangkan risiko kecacatan pada tiub neural. Kalau tak ambik atau kurang, risiko kecacatan amat tinggi. Satu lagi Vitamin B ini perlu untuk redakan stress dan mual pada ibu hamil. Jadi, tak wajar la kalau anda sekadar ambik Vitamin B9 Asid Folic semata-mata.. Kan...

Itu la sedikit bebelan saya semata-mata untuk membantu adik-adik, kakak-kakak dan ibu-ibu untuk hamil dan hamil lagi. Muntah-muntah semasa hamil memang memeritkan.. Tapi bahagianya hati bila baby dah mula menendang hemmm ntahla tiada yang dapat digambarkan dengan kata-kata. Jom kita ikhtiar dengan GLA & BCOMPLEX... InshaAllah..

Ada yang juga ambil ESP~ bagus untuk yang alami masalah ovum bersaiz kecil atau rahim tak kuat. Ada yang ambil Alfalfa~ untuk yang masalah keputihan & infection.. (masa hamil tak boleh ambik alfalfa ye)...

Kat sini saya tunjukkan sikit testimoni untuk anda. Banyak lagi bukti-bukti keberkesanannya. Hopefully anda terbuka hati.. Yang penting barang baik, HALAL & SELAMAT.. 
 




Jangan lupa pastikan hubungi saya, distributor terbaik anda... Yang penting kita consult satu persatu agar apa yang diharapkan tercapai...

Puan Emy
SID: 964128
017-5510412 (whatsapp/ we chat/ telegram/ sms)

Sunday, May 11, 2014

Hadiah hari ibu...

"selamat hari ibu sebab aja saya..." 

itula putri saya.. 5 tahun.. bucuk ucuk acam mami yg mami selalu rindu dan nak peluk.. hihi geramnyee..

Nk tergelak tgk dia tulis tu... 'sebab aja saya'.. Lps sy hbis msk td trus naik atas.. rupanya ambik kertas A4... pastu turun bawah dia tnya nenek cmne eja sebab.. hehe.. rupanya sbb nk bg ucapan... Tapi tgk la ayatnye.. dah campur Hari Ibu dgn Hari Guru.. hihi... anak ooh anak...

Ni dia dh tdo. Esok nk ke kl teman abang2 sepupunya brdua sbb maklong pegi kursus... Harap2 putri ingat mami ye...

i love u putri.. mmuah mmuah mmuah

5 bukti ESP terbaik! !

Assalamualaikum... 

Bukan nak mengutuk.. Bukan nak mengata.. Tp itu la hakikatnya... Beli ESP langsung tak sentuh, asyik2 loya tekak je.. asyik2 sebut tak sedap je.. mmg la tak berkesan. Kan... 

Yang dah makan tu... apa yg anda rasa? Berbaloi ke ESP ni?.. Setiap yg kita makan atau lakukan mesti kita nk rasa berbaloi kan.... Yup betul..  Cuba kita fikir berbaloi ke ESP yg kita laburkan ini?!.... Ok jom tgk satu persatu... disertakan bukti2 betapa tak berkesannya ESP Shaklee ni...sambil tu kalau nk tengok apa lg ESP boleh buat.. klik sini ye..

1. KURUS VS GEMUK

Yezza... Tahu tak ESP memang multipurpose.. Klu nk kuruskn bdn kita cuma gantikan makanan utama dengan ESP shj... ESP dh cukup mngenyangkan. .. Tmbh pulak dgn oat atau nestum.. haa bgus la utk yg serious nk kuruskn bdn.... Utk yg nk gemukkn badan pulak anda boleh minum 3 kali sehari... satu sudu shj skali minum setiap kali slps makan... Haa... mmg bgus utk prtumbuhn sel.. Jgn risau dgn lemak krna ia sgt rendah.. Ooh tak berkesan lagi???


2. KULIT KASAR VS KULIT PUTIH MELEPAK

Kulit kusam?.. Kulit asyik merah2 sensitif??.. ESP boleh baiki.. InshaaAllah. . Sebabnya ESP ni kaya dgn asid amino.. Asid amino ni adalah protein utk hasilkn DNA dlm setiap sel badan kita ni.. DNA akan mmbentuk sel dan sel akn membentuk setiap organ dlm badan kita.. Kulit kan salah satu organ juga.. So kalau nk kulit putih bersih melepak xde jrwt ESP la jawapannya.. Yang syoknye tapak kaki kasar pun dapat dibaiki... Tak yah la malu-malu ngan husband dah kan.... So berkesan ke tak agak2nya.? Blom cerita lagi bab jerawat batu pun boleh baik... Ha.. tak mau ke kita beli brg berbaloi cmni...?
 
3. BABY KULIT GEBU & IBU HILANG STRETCHMARK

Yg menariknya ESP ni mmg trbukti brkesan utk yg nk cerahkan kulit juga... Wow.. patutla org dulu2 selalu pesan... ms mengandung minum air soya byk tau... Haa trbukti la... Klu nk buat air soya mcm tak larat je nk mesin & perah bagai... Klu nk beli air soya kotak mcm byk artificial flavouring je kan... So ESP la jwpnnya... Shake shake shake... minum.. haha mudah kan.. Ibu hamil klu minum soya anaknya cerah dan gebu aje tau... haish byk dh testimoni...Stretchmark yg berkelopak berbunga2 di perut pun cpt hilang.. Parut ceaser??.. kurang dh.. Tak hitam... Org dlm pantang yg asyik berbengkung siap letak asam limau & kapur... ha lama2 hitam kulit kan... tp bila minum esp dpt la pulihkn balik.. Ha.. ok?.. Dari makan collagen bagai tu... Bukan bagus utk baby.. Kan.. ESP la bgus.. susu pun byk..

 
 
4. NAK HAMIL -> HAMIL -> BERPANTANG -> MILBOOSTER

Tahu tak, ESP ni bagus untuk mereka yang nak hamil. Ada customer yg ada masalah kesuburan iaitu ovum saiz kecil pun berjaya hamil dengan ESP. Memang betul la. Sebab dalam ESP ada 9 acid amino yg tidak boleh dihasilkan oleh badan dan perlu diambil melalui pemakanan. Badan boleh hasilkan 2 acid amino sahaja, jadi total 11 acid amino lengkap la kan... So InshaAllah berkesan untuk menyuburkn ovum. Dalam entri lain nanti saya akan jelaskan 9 jenis acid amino ni bagaimana ia bertindak untuk hasilkan rambut, kulit, ovum, sperma etc.... Tunggu... 



Bila hamil pulak ESP ni bagus untuk menguatkan rahim. Sebabnya ESP memang mengandungi phytoestrogen iaitu sejenis hormon dari tumbuhan. Untuk badan kita, ia akan convert kpd estrogen. Dapatla kuatkan rahim kan... Pulak tu ESP protein based sangat bagus untuk beri tenaga. Leucine dalam ESP penting untuk kuatkan otot rahim.. Untuk yang berpantang pulak, sangat bagus kerana protein tersebut dapat beri tenaga. Kita pun tak perlu risau badan makin naik sebab ESP tiada lactose & kolestrol. Gula pun sgt kurang... Bab tambah susu badan pulak tak boleh tipu la... ESP memang sangat bagus sebagai milkbooster. So? masih rasa ESP tak berkesan? hihi... jom ubah..


6. DIABETES & KURUS

ESP telah terbukti rendah Glysemic Index (GI) dan sesuai untuk pesakit diabetes. Apa yang dimaksudkan dengan GI ni? GI ialah ukuran berapa cepat kadar gula dalam darah meningkat apabila makan atau minum sesuatu. Bila low GI, ini bermakna ia tak menyebabkan kadar gula dalam darah ke paras tinggi sampai insulin tak boleh kawal.. Seterusnya, apabila apabila gula dalam darah dapat dikawal, maka kita dapat menurunkan berat badan. Nah.. tengok buktinya...

rujuk: www.m.webmd.com/diet/glycemic-index-diet?page=1

 

Itu la dia few sebab anda tak perlu ESP sebab ia tak berkesan.. Oo tak berkesan ke??.. hihi.. Lu pikir la sendiri...

nk juga? meh cpt hubungi saya:

Puan Emy
SID: 964128
HP: 0175510412
sms / telegram / we chat / whatsapp

Saturday, May 10, 2014

JANGAN ZALIMI BAYI ANDA!!!

Pengalaman saya... 

Masa bersalinkan putri susu memang boleh tahan juga. Tapi dia pun kuning lama dekat 2 minggu. So saya memang tak makan jamu la... Bila dekat2 nk habis pantang baru saya makan jamu. Tu pun sebiji sehari je... Time dia tdo. Lps habis cuti bersalin (ms tu keje bank).. putri umur 2 bulan la kan... Saya makan satu jens Maajun tu... gentel2 jd bulat pstu telan je kan. Tapi saya perasan dia macam x suka hisap susu. Bila dia hisap sekejap, pstu dia berenti lepaskan dan pandang lain.. pastu dia hisap balik... haha sy dh fikir dh.. ZALMNYA SAYA!!!... Alahai.. ni mesti angkara maajun tu... Aduuhh...  Bukan la angkara apa pun, mybe saya yg silap consume... terlebih sudah kot.. agaknya la... Zalimnye sy rasa...

(dlm lappy ni gmbr time baby dh takde.. huhu.. hilang ms tkr hard disk... huhu)

Lps sy start kerja tu cuma 2 minggu je minum susu badan.. lps tu trus dia takmau dah. Sedihnye saya... Mula-mula memang rasa bersalah sangat.. konon nk repair inner parts and body untuk suami, tp zalim kat anak sendiri... Rugi sangat saya rasa. Bagi susu botol, mahal pulak tu. Yang murah2 asyik berhingus je... Pastu kerap demam. Lepas bagi Enfalac, Enfagrow mmg dia ok sangat. Tp masih tak puas hati sebenarnye... Dulu terlalu bz kerja, x pernah ambik tau cara jaga susu, cara mengepam, cara tambah susu.. Seriously skrg tgk ibu-ibu sangat pandai google cari caranya... Hati kecik comel saya ni selalu doa.. kalaula dapat baby lagi nanti.. sy nk sangat menyusukan dia cukup 2 tahun. Nak sangat cari cara tambah susu lagi...

Jadi kat sini jom saya kongsikan cara tambah susu semasa berpantang dan selepas tu... Tolongla jangan zalimi bay anda kerana cuma nak cantik pada suami.. Kerana Shaklee ada bahan-bahan yang lebih baik dari makan maajun semata-mata. Nak makan, boleh... tp hati-hati.. ok..

Shaklee ada 2 produk yang dapat bantu penghasilan dan pengeluaran susu yang maximum iaitu ESP dan Alfalfa. Jom kita tengok cara-cara untuk tidak menzalimi bayi sendiri....

ENERGISING PROTEIN SOY - ESP

1. Membekalkan keperluan protein & acid amino yang penting untuk sel tubuh badan
2. Kaya dengan kalsium untuk keperluan ibu dan bayi
3. Menambah dan memekatkan susu ibu.
4. Membekalkan tenaga secara konsisten
5. Mencantikkan kulit ibu dan bayi (petua org dulu-dulu - minum soya baby putih gebu)
6. Menegangkan payudara dan memejalkan kulit
7. Melenyapkan parut stretch mark semasa mengandung
8. Mengurangkan kesan gelap dan menggerutu parut ceaser dan parut jahitan di V
9. Mengenyangkan.. mengurangkan rasa lapar.. mudah turunkan berat badan
10. Menceria dan mengaktifkan kecerdasan mental










ALFALFA

1. Mengandungi "galactogogue" untuk membantu mempercepatkan penghasilan susu ibu
2. Mempunyai 1001 khasiat untuk memekatkan susu ibu
3. Mengelakkan bayi kembong perut
4. Membantu ibu mengurangkan berat badan kerana kesan lawas dan pembuangan toxin
5. Mengetatkan semula otot rahim dan melancarkan pengaliran nifas
6. Bertindak sebagai 'kacip fatimah'... memberi kesan hebat lepas berpantang!!


 

  



Wah.. Banyak tu... Kalau nk tau, ini set paling simple untuk penyusuan. Ha.. lengkap dengan keperluan untuk susu, makin cun, kuruskan badan, hilangkan stretch mark, kulit baby dan ibu pun makin cantik..

Jom kita cepat2 pastikan jangan menyesal.. TOLONGLA.. JANGAN ZALIMI BAYI ANDA... 

Mudah saja... hubungi saya:

EMY SID: 964128
HP: 0175510412...
boleh sms / whatsapp / telegram /  we chat

Sunday, May 4, 2014

6 FAKTA MEALSHAKE

ASSALAMUALAIKUM... 

Sempena bulan promosi MEALSHAKE ni nak kena cerita la kebaikan dia kan.. sy suka.. sy suka...


Ramai yg kata ank2 makin selera mkn. Ank2 jarang demam.. Sronok la kan.. Tak perlu pegi klinik makan ubat macam2  siap dgn antibiotik pulak.. Lama2 badan pun tak immune dgn pnyakit.. Asyik brgntung pd ubat semata2.. isk isk.. Sebab tu la Mealshake ni diperkenalkn. Lgpun ank2 bukannnye suka mkn ubat kan..

 

Lagipun kalau tengok vitamin utk kanak2 yg dalam pasaran & farmasi takde pun yang jenih susu mcm ni. Memang berbeza la.. 28 jenis vitamin & mineral lengkap termasuk protein, pelawas, karbohidrat ada dalam tu.. Haa.. mana yg anda pilih??.. Sebiji vitamin hisap n kunyah dgn 2 3 vitamin shj atau yg lengkap???.. lu pikir la sendiri... hehe.. Kalau saya mmg sy nk pilih yg extra power la.. Lawas pulak tu... sekali buang penuh pampers.. Lega.. Dr asyik fikir nape ank sembelit susah membuang.. baik la kita bertukar.... 

ok jom kita tengok kenapa MEALSHAKE ni best gileerrr..

1. NUTRISI LENGKAP 24 JENIS VITAMIN & MINERAL 

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak.
*Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.

2. BEKALAN NUTRISI KPD SETIAP SEL

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya.
*Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.

3. PENTING UNTUK TUMBESARAN

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar.
*Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. ANTI OXIDANT

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan.
*Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.

5. PEMULIHAN SEL KULIT

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit.
*Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.

6.DETOX

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut.
*Sesuai untuk kanak-kanak serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.

KEISTIMEWAAN Mealshake : 

♡♡ Rasa vanila yang menjadi kegemaran kanak-kanak
♡♡ Sesuai untuk kanak-kanak berumur 1 tahun keatas 
♡♡ Sesuai untuk seisi keluarga
Boleh menjadi instant sahur meal/ breakfast sekeluarga
♡♡ Rendah lemak namun kaya dengan 19 vitamin utama, protein, fiber dan mineral serta kalsium yang penting untuk tumbesaran kanak-kanak.
♡♡ Meal Shakes memberikan tenaga dan menguatkan sistem imun kanak-kanak
♡♡ Memberikan kecergasan dan meningkatkan kesihatan
♡♡ Mengurangkan eczema kepada kanak-kanak dan juga orang dewasa
♡♡ Meningkatkan selera makan anak
♡♡ Jika anak yang kerap demam lazimnya akan kembali sihat lebih cepat daripada biasa
♡♡ Pilihan terbaik buat mereka yang tidak pandai telan supplement berbentuk "tablet"
menangani masalah sembelit pada kanak-kanak
♡♡ Amat bagus untuk kanak-kanak yang obesiti 




Aha..syok sgt ni.. Dah la harga extra special bulan ni untuk yang jadi ahli.. Jom cepat dapatkan dari Emy..

Thursday, May 1, 2014

MANFAAT BCOMPLEX

Apakah manfaat dari vitamin B1, B6 dan B12 ?

Vitamin B1

Sumber : beras merah, kuning telur, ikan, kacang dan gandum
Manfaatnya :
  • melancarkan metabolisme
  • melancarkan peredaran darah
  • mengoptimalkan aktiviti kognitif dan fungsi otak
  • mencegah terjadinya kerosakan urat saraf
  • memulihkan gangguan saraf 
Vitamin B6

Sumber : daging, hati, ginjal, ikan, kacang dan beras tumbuk
Manfaatnya :
  • memlancarkan metabolisme
  • meningkatkan kekebalan tubuh
  • menjaga keseimbangan garam-garam mineral
  • membantu sintetis RNA dan DNA
Vitamin B12

Sumber : hati, ikan, susu dan olahannya, daging, telur dan rumput laut
Manfaatnya :
  • mencegah kerosakan urat saraf
  • membantu pembentukan sel darah merah
  • melancarkan metabolisme sistem tubuh
  • mengubah karbohidrat, protein dan lemak kepada tenaga
Kekurangan vitamin B Complex boleh melemahkan sistem saraf dan mengganggu fungsi otak yang mana akan meningkatkan lagi risiko penyakit jantung. Kekurangannya juga boleh menyebabkan pembentukan sel abnormal dan boleh mengakibatkan anemia.


Selain itu, kekurangan vitamin B Complex juga dikaitkan dengan masalah seperti depresi dan kehilangan memori. Terdapat beberapa keadaan di mana kekurangan vitamin B Complex akan menimbulkan masalah kesihatan seperti keletihan, sesak nafas, insomnia, kurang konsentrasi dan mudah tersinggung.


KELEBIHAN VITAMIN B KOMPLEKS


1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.

2. Mengelakkan penyakit beri-beri.

3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.

4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.

5. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.

6. Mencegah stress.

7. Menguatkan antibodi tubuh.

8. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.

9. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.

10. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.

11. Mencegah anemia.

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK KANAK-KANAK


1. Merangsang pertumbuhan.

2. Meningkatkan kemampuan berfikir.

3. Memberikan tambahan tenaga.

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK ORANG DEWASA


1. Menambah tenaga.

2. Mengurangkan stress.

3. Melambatkan proses uban di rambut.

4. Membantu meningkatkan konsentrasi.

KELEBIHAN VITAMIN B COMPLEX UNTUK IBU MENGANDUNG


1. Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.

2. Mencegah anemia (tekanan darah rendah).

Jom cpt hubungi emy:
SID 964128
0175510412
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno