Tuesday, April 15, 2014

Saya & Shaklee

Hai semua... Mata dah tak larat bukak dah sebenarnye. Tapi saja nak bagi anak betul ngantuk baru tidur, kalau tidak terkebil-kebil sampai mummy dia yang tidur dulu.. hihi....

Super busy sekarang ni. Tengah-tengah tahun, dah nak dekat mid term exam, sukan, hari anugerah baru lepas, baru habis AGM koperasi, tengah prepare bayar dividen koperasi pulak... Haish macam-macam. Ada ada je. Belum lagi macam-macam pertandingan n aktiviti koko yang berderet tu... Dah pulak hari-hari ada je urusan di bank, pos barang, pegi branch Shaklee Ipoh  la mcm2 la...




Sebab tu saya memang perlu stay energized. Alhamdulillah lepas amalkan Ostematrix saya rasa memang mudah bangun pagi walaupun tidur cuma 3 ke 4 jam je skrg. Takde pun sakit-sakit badan. Syukur sangat... Saya juga ada ambil Vitalea, Vita C, ESP, Lecithin, Omegaguard, Herblax dan Caratomax yang terchinta!!!.. Fuh... bila letak dalam senarai macam ni baru sedar... mak ai banyak nye... Ada lagi satu jamu saya amalkan jugak... Hihi... Orang pompuan, ini la kejenye... Yang penting, tanpa bahan-bahan terlarang, badan makin sihat.. Itu yang kita nak..




Paling seronok sekarang ni dah dapat balik bekalan Caratomax saya... memang saya borong sakan la sebab tak mau putus bekalan dah.. Saya memang addict dengan Caratomax ni. Mana taknye, rabun saya makin kurang. Dulu rasa tak yakin je nak jalan kalau tak pakai spectacles @ contact lens pun.... Kalau ikutkan power mata tak kuat pun, 150 je.. tp silau macam tinggi jugak la. Nak drive malam tak boleh la dulu... Lepas amalkan tu memang Alhamdulillah... Best sangat. 



Yang lain-lain saya amalkan Vitamin C rasa kulit memang takde tumbuh jerawat dah... Dulu kulit memang masalah la.. Isk malu la.. Dulu jalan pun tunduk.. sebab rasa tak yakin. Kini tidak lagi... (hihi.. mcm iklan daaa)...



ESP saya suka sebab sarapan yang paling mudah. Sejak mengajar Sejarah ni hari-hari kelas pagi je.. Berderet smpai 3 kelas ke 4 kelas ke.. cuma gap 1 ke 2 waktu tu kadang-kadang tak sempat makan kalau banyak kerja... ESP ni mudah la bagi saya.. Shake & Go... hihi..


Vitalea pulak mmg bg saya rs selesa sgt badan... Bila bulan mengambang rs flow lebih selesa n bersih... Yup.. Betull.. Sy mkn Vitalea ni baru start hujung bulan March hari tu.. so sy rs mcm ada kelainan pulak bulan ni.. Sebab tu saya rs Vitalea punya kesan la jugak ni... Kan.. Badan pun rasa segar je skrg. Memang mengantuk pun tak la.. 


Omegaguard sy cuma ambik sebiji ke dia biji sehari waktu pagi... Syukur Alhamdulillah,  rs segar. Satu perubahan saya dpt rs lepas berOmegaguard ni ialah saya lebih focus.. Haah. Bukan nk kata hebat la bnda ni. Tp mmg biasa kita tau la diri kita kan. Sy ni baru mengajar subjek Sejarah tahun ni... So setiap kali masuk tajuk baru sy kena pulun n hadam satu persatu.. Sy rs sy cpt focus n mudah ingat... Bila mengajar jadi lancar je kan. Satu lagi bila saya tanya dr senior ttg tugasan sy sbg S/U koperasi sekolah saya, saya cpt tangkap la... Biasanya sy ni pelupa... Kwn2 pun dh tau dgn sikap pelupa ni... Skrg tidak lagi... hihi... Tau tak.. tahun ni kena pegang koop sekolah.. sy ni Zero psl koop ni.. sblm ni tukang tgk bdk brtugas je pun... Tau tau kena lntik S/U pulak... Mula2 mmg kelam kabut la hidupp... hehe. Alhamdulillah semakin ok skrg... 


Lecithin n Herblax mmg benda rutin sy makan utk kawal berat bdn.Turun berat mybe lmbt sikit sbb main tarah nasi sesuka hati je kan.. hehe.. Tp yg penting mmg bdn trkawal la. Bhn buangan pun lebih selesa dilupuskan... :).. Kalau dulu asyik smbelit smpai meleleh air mata dok dlm toilet tu.. sekarang mmg tak la...


Itu la sbb2 knpa suka Shaklee ni... Umur dh meningkat ni tak payah la kita berkira sgt. Fikir kita nak kena sihatkan badan utk jaga anak, jaga suami, jaga parents n kuatkan ibadat pada Allah SWT. Kalau nk harapkan kunyah sayur n buah hari-hari memang boleh.. Tp pasti ke apa yg kita makan n khasiatnya tu btul2 masuk dalam badan??.. Ataupun btul ke apa yg kita makan tu bebas dari pesticide, kuman2 atau betul2 pure... Pulak tu dengan pencemaran macam2 tu ikan2 yg kita makan tu betul ke bebas dari merkuri atau sebarang logam2 berat.. Ha yg tu kena fikir jugak tau.. 

Ok.. Itu la cerita saya... Anda pulak maybe ada yang nak dikongsikan... Mungkin pngalaman menggunakan Shaklee atau produk lain.. Kita sedia terima n nk juga dgr cerita macam ni kan... Jemput comment ye.... 

Jika nk order atau nk join ahli sy alu-alukan... Terus contact sy:

FB : Emy Suzanna Mn
HP : 0175510412 sms @ whatsapp @ telegram
email : esmn_6280@yahoo.com






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno