Tuesday, April 8, 2014

Harga Ahli VS Harga Jualan : Super Jimat dengan menjadi ahli!!

Assalam!!!...
Nk cerita tentang harga pulak kali ni... Kalau nk sorok pun buat apa kan... Kita nk jimat sama-sama so kita bantu mana yang boleh.... Camane nak bantu?.. Of course dengan menjadi ahli... Dalam Shaklee ni ada dua harga iaitu Harga Ahli (DP) & Harga Jualan (RP)

Harga Ahli (DP) diwujudkan untuk memberi sedikit faedah tunai kepada yang ahli yang berdaftar. Harga Jualan (RP) pula pada mereka yang bukan ahli. Masalah sekarang ramai yang jual DP sampai jadi perang harga pula ye. Sangat la merugikan kalau macam ni caranya. 

Kenapa pulak perlu jadi ahli?? Kan ke boleh je minta tawar menawar??.. 

Jangan la macam tu. Kesianlah pada orang yang betul-betul nak berniaga. Kita sebagai komuniti patut bantu.. tolong la jangan asyik mintak nak harga ahli je kan.. Kita nak harga ahli kita ikut cara untuk jadi ahli. Kan cantik pusingan tu. At least setiap ringgit yang dibelanjakan oleh pengedar akan dapat balik sebab semua yang membayar dapat privillege tu kan. Bukan tu je, anda pun dapat sama. 

♡ Diskaun ~  Tahu tak setiap pembelian anda akan mendapat lebih kurang 20% diskaun (tertakluk kepada harga).. Jimat banyak tu.... 

♡ Cash Bonus ~ Tahu tak setiap produk yang anda beli ada nilai point UV. UV ni dikumpulkan setiap bulan dan akan dibayar dalam bentuk bonus setiap 15hb bulan berikutnya. Lebih banyak UV lebih banyak bonus...

♡ Mudah beli ~ Sekarang senang sangat. Anda boleh order dengan 3 cara iaitu melalui pengedar atas anda (upline), beli di branch, online. Paling best beli online je. anda nak pakai debit kad ke kredit kad ke boleh je. Mana tahu tetiba kena beli VIVIX bulan tu, takde cash, boleh la guna kredit kad. Kalau anda tak jadi ahli mcmana nak beli melalui kredit kad camtu? takkan nak suruh orang charge kan kad kita?? Bahaya kak oi... Jangan la cari pasal gitu. Kulit sama coklat, hati lain-lain... Kan... Peringatan: Gunakan kredit kad secara berhemah ok!

♡ Jika anda nak jadi ahli untuk berniaga, saya akan masukkan dalam FB secret group untuik coaching dan grooming. Kita nak sama-sama berjaya sebab setiap leader wajib bertanggungjawab terhadap ahli di bawahnya. Kalau anda masuk bawah kumpulan yang bosan, maka tak dapat apa-apa la jawabnya..

Kalau anda memang sudah jatuh cinta pada supplemen Shaklee, wajib lah jadi ahli. Tahu tak kalau anda tak jadi ahli, pengedar yang anda beli tu yang akan dapat point dan bonus daripada pembelian tu. Anda cuma dapat barang saja... Kan. Tapi kalau anda jadi ahli, keuntungan berganda pulak tu.. Dah la untung dapat DP, dapat pulak bonus.. Ha kan untung tu..

Kenapa ada yang jual ikut RP dan ada yang jual ikut DP?? 

Sikap! Jika ada sorang buat keja tu, mesti la orang lain pun ikut juga. Sebabnya? Persaingan harga. Kalau kita sama-sama perang harga macam ni sampai bila nak naik. Sebab tu banyak produk-produk di Malaysia ni boleh runtuh dan bertahan cuma dua tiga bulan sahaja. Cuma nasib baik Shaklee tak ada Harga Stokis / Pengedar / Ejen / Dropship macam tu.... Cuma dua harga je dan harga ditetapkan oleh HQ. Kalau ada sekejap je lingkup Shaklee ni.. 

Ok jom kita jadi peniaga berhemah dan pelanggan yang bijak. Kalau kad Jusco pun ada, Tesco pun ada, Shaklee pun kita kena jadi ahli jugak. Penting sebab setiap bulan kita memang makan supplemen.  Zaman sekarang kalau tak makan supplemen tak cukup la beb. Jika ada ahli keluarga ditimpa sakit apa-apa at least kita tahu di mana nak cari supplemen untuk kurangkan sakit tu. Upline ada utk tanya... Pulak tu sekarang mudah je. Order hari ni, esok sampai... InshaAllah...

OK uol. Nk jadi ahli mudah je... Terus contact emy:

FB : Emy Suzanna Mn
SID : 964128
EMAIL: esmn_6280@yahoo.com atau emysuzanna@gmail.com
SMS / WHATSAPP / TELEGRAM : 017-5510412
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno