Monday, April 21, 2014

Bengkel Nutrisi Shaklee Ipoh - 19 April 2014 (part 2) ~ Menarik Tertarik!!

Rangkaian Produk Shaklee: Paling Menarik!!

Assalamualaikum.. Hai semua.. Sengaja saya compile kan kat sini apa yang menarik saya rasa tentang produk-produk Shaklee ni semasa menghadiri Bengkel Nutrisi Shaklee 19 April 2014.. Untuk tengok part 1 klik sini ye... Jom...

COQHEALTH - Mmg power habis la untuk improve kesuburan & kecergasan lelaki!!..  caranya coq bantu: tingkatkan bilangan sperma, speed up kelajuan sperma (speedboat laa..), mengurangkan peratusan bentuk sperma yang abnormal), beri tenaga. Utk kecantikan pula, COQHEALTH dapat aktifkan sel kulit supaya segar dan elakkan penuaan.

VIVIK - Anggur Muscardine ramuan utama Vivix ni sebesar buah golf yg ada 40 KALI kuasa antioxidant berbanding anggur biasa!! Vivik ni juga bantu jaga genetik kita sebab elakkan kerosakan sel.

COLLAGEN POWDER - Dalam uterus (rahim) kita juga ada Collagen.. setiap bulan ia keluar bersama menstruation (period). Perlu la ambik collagen bermula umur 25 tahun. Pulak tu Collagen Powder shaklee sangat halus, saiznya cuma 1000 dalton.. Sgt2 mudah diserap dalam badan dan tak terbuang begitu saja. Saiz lebih kecil nilai dalton lebih mudah diserap.


JOINT HEALTH - Tablet JHT ni tiada Kondroitin sebab ia mengganggu penyerapan Glukosamin. Lagipun kondroitin dibuat biasanya dari lemak haiwan. Shaklee kan natural, tak gunakan bahan-bahan berasaskan haiwan. Alhamdulillah lega kan... Terhindar dari risiko makan benda-benda yang haram sebab tak disembelih. Haa.. ms ni sy tertanya-tanya.. Apakah kondroitin yg ada dlm pasaran semuanya halal?? banyak dijual kan... Lu pikir la sendiri...

 ESP - penuaian dilakukan tanpa GMO. tunggu sehingga ia betul-betul masak sendiri. Tanpa ubat-ubat baja etc. Anda nk makan protein mana yg lebih bagus kalau ayam dan daging dah disuntik dengan hormon pertumbuhan, antibiotik, painkiller etc????? Yg ni pun lu kena pikir sendiri beb!!.. Haha... Of course nk cerita dlm entri baru nanti ye.. 

♡  VITA C - perasan tak sesetengah orang kulit dia nmpak licin berkilat. Bukan sebab minyak.. Tp kulit dia mmg cmtu sebab cell membrane dia kuat dan sihat. Yup, vitamin C improve cell membrance formation tau. Sebab tu kulit pengamal vitamin C ni cerah n berseri... Syok kan..

 GARLIC - sgt sgt power utk masalah infection. Keputihan, vaginal infection, ulser, luka2, jerawat.. Semua ni wajib ambil garlic dulu baru tau.. Sebab garlic dpt bunuh kuman2 pengacau badan kita...


GLA COMPLEX - GLA complex shaklee ni diambil purely dari Bunga Borage & Sunflower Oil. Berbanding dgn Blackcurrant oil & Evening Primrose Oil (EPO), kadar Gamma Linolic Acid dlm Bunga Borage ni sgt tinggi 17-25%, Blakcurrant oil cuma 10-15%, EPO lebih rendah.. Cuma 7-12% shj... Hihi.. Sikitnyeee... Patutla klu mkn EPO kena mkn smpi 6 bj shari... uih.. Nak ke???.. Dah la besar gedabak!.. GLA shaklee ni kecik comel, separuh dari saize EPO yg biasa tu... Lg power.. Mkn maximum 3 bj sehari, tu pun klu btul2 ada mslah kewanitaan. Biasanya 1 ke 2 bj pun cukup dah.... 

♡ VITA E - bguss sgt utk jantung sihat, paru2 sihat.. Dan bagus sgt utk kesuburan suami. Vitamin E bantu pecutan sperm arah ke hadapan... Tak pusing merata la kan... Kalau dh makan COQhealth smpai sperm naik speedboat dah tp dok pusing ke blkg ke x la bagus kan.... 

ZINC COMPLEX - powerful juga utk kesuburan lelaki.. fungsi dia utk tingkatkan sperm count.. dan pastikan percentage sperm yg sihat tu dlm 4% ke atas... ni mmg agak peghak jgk la.. ingtkn mostly smua sperm sihat.. rupanya normally sperm yg sihat antara 20milion tu cuma 4% shj... uihh... so beruntungla kita yg sbnrnya trpilih menjadi manusia antara millions of our siblings... Allahuakbar... 

♡ BCOMPLEX - Sebenarnya perlu dimakan SETAHUN sebelum cuba untuk hamil!!!.. Haa.. biasa bila dh tau hamil baru makan kan? Haaa terlambat dah dek non.. Terlambat!!!... Kenapa???? Dalam masa 24 jam sperma bertemu ovum, cell zigot dh mula terbentuk dan dah berbeza pun. Dalam masa 25 hari jantung dah mula develop... Bla bla bla... Sampai la ke hari 45, salur darah & otak dah mula terbentuk. Masa ni kita baru je tahu yg kita dah hamil! Kan?!!... Terlambat la. Sebabnya Folic Acid dah diperlukan dari saat cell sperm & ovum dalam badan isteri n suami lagi.. Kan.. 


Syukur Alhamdulillah dipertemukan dengan produk paling power ni. Semoga Allah sentiasa jaga kesihatan kita. Jgn fikir sekarang, tp fikir la kalau jadi apa2 kat kita siapa akan jaga anak2 yang masih kecil?.. Haa... jgn selfish. Berkorban la sedikit duit semata-mata untuk kesihatan. macam investment la jugak. Kalau kita sihat, dapat raise anak smpai berjaya... memang Allah tentukan kesihatan tp kita kena berusaha untuk jaga, jangan tunggu Allah bagi sakit baru la kelam kabut nak cari ubat. 
PREVENT IS BETTER THAN CURE... isnt it???.. 

Wokeh bebeh. bebel lama2 pulak.. Kalau nak tau apa lagi dalam bengkel nutrisi klik sini ye.. Ok jika nak tau apa2 atau nk beli dgn sila contact distributor terbaik ni tau:

FB : Emy Suzanna Mn
HP : 0175510412 sms @ whatsapp @ telegram
email : esmn_6280@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno