Monday, April 21, 2014

Bengkel Nutrisi Shaklee Ipoh - 19 April 2014 (part 1)

Hai semua... Assalamualaikum...

Kali ni rasa excited terlebih.. hihi... Baru habis Bengkel Nutrisi Shaklee. Semalam.. Fuh.. Best gile.. Konon bwk asam jeruk bagai takut ngantuk.. Rupa2nya segar bugar smpai habis.. Syok sgt..

Firstly biasalah... Wajib tahu!!... Kenapa Shaklee???.. Kenapa perlu supplement?? Yg ni saya agak teruja jugak. Lebih dari 1000 ujian kualiti & 100 ujian klinikal dijalankan setiap tahun!!.. Semestinya 3 keistimewaan Shaklee yg tiada tandingan -> SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM... Nanti saya ceritakan dalam entri lain ye..
Cuba tengok tu.. yang hijau tu Shaklee ye. Ni hasil kajian ye, bukan sesuka hati Shaklee buat graf tu... Nampak kan, pengguna Shaklee kurang berisiko terkena penyakit kronik spt diabetes, darah tinggi, sakit jantung, stroke etc. Kalau makan Multivitamin brand lain (merah) lagi tinggi risiko berbanding dengan tak makan multivitamin (biru). Ye la.. multivitamin lain ada gula dan tak natural. Mesti ada GMO etc. Shaklee memang tak la... Pure sgt tau...

Produk Baru ♡ PHYTOCOL-ST

2nd part yg buatkan saya teruja & rasa bersalah makan nasi lemak sblm masuk balroom tu... PHYTOCOL-ST... Ayoyo.. 300mg je kolestrol diperlukan setiap hari.. Tp saya dh bantai nasi lemak sepinggan 213mg.. kuah kari ayam sikit, paru sikit.. dh lebih 300mg!! Omak aii... Cmane la salur darah saya ni... Haa... Korang nak tau jugak??.. Nanti saya ceritakan.. Yg pasti korang mesti rasa gabra bewak ke gabra beruk punye laa... haha... Ni last2 lunch ambik laksa sikit n sayur2 je lebih.. hikhikhik... Produk ni akan dilancarkan pada bulan June ni.. So.. Stay Tuned..
Teaser, teaser... Ce tengok perbandingan antara Oat Beta Glucan dgn Phytocol ST ni... Haa... mmg tak leh lawan la... Lagi satu yang menggegar jiwa ni.. Pengambilan ubat kolestrol yg biasa diberi oleh doktor mengurangkan penyerapan COQ10 dalam badan. Ini menyebabkan badan cepat lemah, cepat nyanyuk, jantung berdegup tak sekata, lemah jantung dan lama-lama hati boleh rosak. Gulp! Ada lagi.... Nanti saya cerita bagi anda gabra mcm saya... Hahaha

Rangkaian Produk Shaklee: Paling Menarik!! 

3rd part ni banyak sangat info tau. Saya dah compile cerita best ttg produk di sini ye. Lagi.. dapat tgk video Heart Bypass & apa tu namanya yg tukar tempurung lutut tu kan.. Tak ingat. tak sempat tulis sebab ngeri sangat.. Ngilu lutut i... Terus laa takmo ngelat makan OmegaGuard & Joint Health dah lps ni... :)
Info-info pasal produk ni saya tak nak la semak cerita banyak-banyak kat sini. Saya dah compile kan dalam link ni ye.. jemput klik klik..

Sesi Tasting ESP, Performance

Ada jugak... Padahal puas minum dah... Hihihi. Tengah ngantuk. Dapat Performance segar la... Kan. ESP memang x ambik la.. Baru lps makan laksa. Kang jd boyot lak.. haha


Aktiviti Berkumpulan - Kami Menang!! 


Habis cerita pasal produk kami buat aktiviti berkumpulan pulak. Dapat la kertas kecik sorang satu yang ada maklumat produk, then cari la grup masing2 yang sepadan dengan maklumat tu. Saya dapat tajuk OmegaGuard. Then lps dh jumpa geng Omegaguard, kami kena buat satu poster tentang produk tu utk present kepada audience. 
Haa.. semangat punye pasal. Atas lantai je pun jadik.. Bab present ni, saya, cam biasa, ok je.. Cuba jugak la kan. Alhamdulillah 1st place haa... So hadiahnya semua group member dapat 1 botol DTX.. Huii best tuu.. Benda mahal. Dapat free lak.. Syok kan. 

Hihi itu je ada, lupa nk suruh orang sebelah snap pic. hem.. xpela. harap2 Celine nutritionist tu letak laa gmbr comel saya n d gang tu kat website shaklee. Dapat la jgk kenangan.. huhu...


Itu la sedikit coretan saya setelah hadir bengkel nutrisi ni.. Syukur Alhamdulillah banyak info yang dapat dikongsi. Perangai saya yang suka dengar kata pakar, baca research and gali info ni memang sesuai la.. Spy kita boleh fikir dan boleh suggest yang terbaik untuk customer. Kan... Ok uol, untuk second part klik sini.

TQ uols terchomel... Jika ada pertanyaan atau nak beli, jgn segan-segan hubungi the best distributor ever!!:


FB : Emy Suzanna Mn
HP : 0175510412 sms @ whatsapp @ telegram
email : esmn_6280@yahoo.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno