Tuesday, April 29, 2014

10 Foods That Burn Fat

1. Oats : Its not only tastes great but also reduces your hunger. Oats contains fiber which helps and stabilizes the levels of cholesterol....

 2. Eggs : Eggs are the rich sources of proteins and low in calories. Eggs helps us to build the muscles and develops the good cholesterol.

3. Apples : Apples are enriched with powerful antioxidants and other supplements. Most importantly it contains Pectin which helps to reduce the fat cells in the body.

4. Green Chillies : Green chillies contains Capsaicin which helps to develop the body growth cells and burns the calories in quick time.

5. Garlic : Garlic contains Allicin which has anti-bacterial properties helps us to reduce the fat and removes the bad cholesterol.

6. Honey : Honey is the best one to burn fat. Add honey in warm water and take it daily in the early morning.

7. Green Tea : Green Tea is the most effective one which helps you to lose weight. It contains Antioxidants which helps and stabilizes our body weight. Take daily 2 cups of tea for a better results.

8. Wheat Grass : It boosts our metabolism and helps to reduce the fat.

9. Tomatoes : Tomatoes helps us to burn the fat in quick time. It also helps us to stay away from cancer. So Take tomatoes in your diet regularly.

10. Dark Chocolate : Dark chocolate contains Flavonoids, anti-inflammatory properties which helps to reduce the cholesterol levels in the blood. It boost the growth of serotonin in the blood and also burns the fat.


SOURCE: The Medical Facts

Sunday, April 27, 2014

Menyesal Aku Makan Caratomax!!!

Ye betul!!! Menyesal!!! sakitnye hati bila org panggil akak!!! Menyesal kerana hilang tompok2 hitam di hidung slps makan caratomax, esp & vit c... Menyesal kerana nampak lebih muda slps makan caratomax!!! Ooohh menyesalnyeee!!!!

Memang! Menyesal betul tak makan dari awal! Bila dah org panggil makcik baru la sedar diri.. bila dah nampak tua degan spec baru la sedar dah nmpk tua. Tgh2 hidung dah sampai berlekuk asyik ditekan dgn spec mata. Nk tonyoh contact lens tiap2 pagi mmg idak le. Maleh la heii... 

Oppss... Saya menyesal bukanlah beerti tidak bersyukur kerana dah boleh drive waktu malam.. bukanlah maknanya saya nk nampak muda je.. Tp saya memang tak suka sebab nampak tua je... huhu... maybe korang tak. Tapi saya camtu.. huhu... hubby pun tegur.. isk awat nampak tua sgt.. haha... Jadi sebelum menyesal sbb lain, baik la ikhtiar dgn CARATOMAX...

Anda tak percaya??? Atau tak mau percaya??? Takpe... Jom baca dulu. Apa lagi mau?? Halal, selamat, berkesan, bagus untuk kulit, anti kanser.... itu pun tak mau???... huhu rugi beb...

Kaya dgn 6 carotenoid.... no wonder la berkesan.. betacarotene, alpha carotene, zeaxanthin, astaxanthin,  lycopene & lutein... Alhamdulillah banyak kebaikannya... kita cuba ikhtiar dgn Caratomax... Silau, rabun malam, katarak, rabun teruk... InshaaAllah dapat dikurngkn... Jom tengok koleksi testimoni Caratomax.. Layannn... 


TESTIMONI 1:
IBU MERTUA MENGALAMI MASALAH SARAF MATA.. MAKIN PULIH SLPS AMAL CARATOMAX. DAH BOLEH MENGAJI & MENJAHIT SEMULA


TESTIMONI 2:
AYAH PELANGGAN MENGALAMI BRAIN TUMOR DAN BERI KESAN KPD SARAF MATA KANANNYA SEHINGGA TIADA HARAPAN UNTUK MELIHAT. BOLEH NAMPAK SEMULA SEDIKIT DEMI SEDIKIT!!!

TESTIMONI 3:
POWER SPEC TURUN SELEPAS AMALKAN SEBANYAK DUA BOTOL IAITU 2 BULAN SHJ. DARI 175 TURUN SEHINGGA 75!!!

TESTIMONI 4:
RABUN MAKIN KURANG DAN SEMAKIN IMPROVE

TESTIMONI 5:
MASALAH PENDARAHAN DALAM MATA.. SELAPUT MATA MENUTUP CAHAYA MNYEBABKAN MATA HAMPIR BUTA. SEMAKIN NAMPAK CAHAYA SETELAH MENGAMALKAN CARATOMAX. (LIHAT COMMENT OJA SHAH)

TESTIMONI 6:
MASALAH MATA ASYIK BERAIR DAN RABUN... PULIH!!


itu few testimonial yg saya dapat tunjukkan sini... Best sangat... terutamnya kepada ibu-ibu kita yang dh berumur 40 tahun ke atas tu, elok la cepat sblm rabun dekat makin teruk... pulak tu yang ada kencing manis.. takkan nk tunggu katarak melekap kat mata baru nak makan.. Kan... 

CEPAT HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN PRODUK TERHANGAT INI!!! CUMA SEBIJI SEHARI UNTUK MATA SIHAT & BERSERI!!!

# KITA CUMA BERIKHTIAR, TETAPI ALLAH JUA YANG MEMEGANG KUNCI PENYEMBUHNYA...

JOM CEPAT HUBUNGI SAYA UTK MNDAPATKAN PRODUK TERBAIK DI ABAD INI!!!

Emy 0175510412
esmn_6280@yahoo.com



Saturday, April 26, 2014

Shaklee memang mengarut!!!

Eeii... memang geram sangat bila fikirkan.. Saya geram betul tengok upline saya... Mengarut betul Shaklee ni...

Bayangkan.. rm30ribu sebulan!!!.. Eeii mengarut ko Shaklee... Yg paling tinggi Presidential Master yg x habis2 dengan kelip2 dia tu boleh dpt rm800ribu sebulan!!!???.. Ye.. sekejap lagi nk capai sejuta sebulan!!! Apa ke mengarutnye Shaklee ni..?!!

Ye. Memang mengarut.. Saya memang tak caye langsung diorg boleh bagi sebanyak tu... Di bawah Presidential Master kelip2 saya tu ada 45 orang Master (salah satunya upline saya).. semuanya pendapatan paling koman RM30ribu sebulan!!.. Itu paling koman... Average RM50ribu wehh...

ce calculate average kali 45 master:
RM50,000 × 45 = RM 2,250,000
Tambah pendapatan Presidential Master sebulan RM800,000 = RM3,050,000
Tambah pulak pendapatan beratus dealer bawah master2 ni.. (semuanya tak kurang 10ribu orang dalam grup besar bawah Presidential Master ).. Katalah rm2500 sebulan... Ok dah ko tolong kira jap... RM25 juta woooiii...

RM25,000,000 + RM3,050,000 = RM28,050,000

Itu baru satu presidential master!!.. Ada few more yang setanding dengan PM kami!!.. Walaumacamanapun memang sukar menandingi kehebatan Iron Lady kami (President Shaklee, Roger Barnett menggelarkan PM kami Iron Lady Malaysia)..

MENGARUT!!!!... Memang mengarut!!.. Saya memang tak percaya satu company boleh bayar berpuluh juta... tu yang saya fikir mula2..  Bayangkan Shaklee mengarut gile boleh kira cam derma camtu... Kalau saya bukak company laku mcm ni.. Jgn harap nk kongsi.. Baik sy simpan sndiri, kongsi dgn shareholder je.. Hahaha.. Tamak!!!.. Tapi Shaklee tak tamak!.. Cuma dia mengarut gile!!.. 

Mula2 saya join shaklee sy dapat la RM80 lebih.   Masa tu rasa cam poyo je.. Ingat lagi ms tu balik kg husbnd. Memang balik trpaksa.. xde duit.. Ya Allah x tau nk ckp la... Nk gtau husbnd segan pulak... tp sy pinjm kat mak... Ms tu 14 hb.. Rupa2nya bonus Shaklee msuk.. Cek acc ada rm80+... Haaaa... Leganya.... Allah.. tak tau nk ckp cmne... Alhamdulillah tiap2 bulan naik..


Tapi masa tu saya masih lagi rs Shaklee mengarut!.. Gile ke dia mampu bagi ribu2 kpd sorang2 dealer dia???.. Memang mengarut la...

Saya ada pegi satu program utk newbies shaklee yg PM kami anjurkan... Masa tu baru la saya belajar betapa mampunya Shaklee bagi semua tu... Cara kira point, cmana nk tingkatkn point, cmna diorg leh dapat puluh2 ribu... smua ada... Fuh semangat la...  Dah tu apa lagi... Balik trus gali2 info dalam file2 grup secret...  Woo punyala banyak secret weapon yg sy buat tak peduli sebelum ni.  Memang mengarut laaa.. Kenapa saya tak godek file awal2!!.. Apa lagi pulun la...

Bulan tu dapat RM400+ punyala rs bangga... Belanja makan adik beradik, bg mak ayah memang wajibla... Tak tau nk ckp la hebatnya rasa... Setiap bulan sy improvekan diri.... Alhamdulillah.. Sepertimana yg dia janjikan.. Diorg bayar tanpa kompromi... Mmg mengarut betul kalau nak difikirkan... Ada ke patut dia mampu bagi car bonus??? Tiket umrah??? 1st class tour??? Macam2 benda2 mengarut lagi dia boleh buat!!.. heeiish nk pengsan la....

Yg mengarutnye lagi ---> Keahlian dia cuma RM65 saja!!!.. Tak pun beli je produk apa2 yg bernilai RM600 ke atas dh boleh dapat Free Membership!!!!... Nak tau lanjut klik sini...

Pulak tu dapat join group2 power yg master2 kami anjurkan, bengkel & talk yg memang buatkan kita terbeliak biji mata!!.. Geram wehh tengok.. Org boleh lepak2 mnyusukan baby, layan husbnd msk makan hari2 tp income puluh ribu sebulan!!!. Fuh!!! Ko tak jeles?!

Apa korang rasa??? Saya tau.. KORANG MEMANG RASA MENGARUT KAN!!!.. SEBAB TAK KENAL.. TAK TAHU... TP BILA DAH KENAL MEMANG RASA MENGARUT TAK JOIN AWAL2!!... Ahakzzz..

Mcm saya la. Tgk jadual prospect income rs mengarut gile babas... tp bila dapat 2 angka, tiga angka, 4 angka.... Aku yg mengarut sebab tak join shaklee awal2 dulu!!!

Itu la.. bagi saya sekarang tiada apa yang lebih mengarut melainkan diri kita nak berubah.. Tak syok ke dapat bg mak ayah 4 angka sebulan.. dapat beli almari baru, keta baru, dpt cincin , loket, gelang dari upline..  Ha... Rugi sgt klu x grab hadiah bertimpa2 ni.. Tak syok ke.... Tak rasa lega hati ke kalau dapat derma ke Palestine, bayar zakat ratus2 waima ribu2 pun, dapat bg mak ayah pegi umrah jln2 lagi... Tak mau ke??


Ye saya tau korang mahu.. Tp korang ragu2.. Jgn risau.. Jalan dh terbuka.. Tak rugi pun byr rm65. Sebulan dh boleh dpt balik... contohnya beli ESP 6 canister dh dapat free membership..  Untung jualan pun dh dpt.. Bonus bulanan pun dapat.. Haa.. mudah je...

Akhir sekali saya nak pesan kat korang.. Satu je yang perlu utk kita hidup senang... BERUBAH... InshaaAllah.. Allah tau apa dalam hati kita...  Jom kita pastikan income ribu2 dengan Shaklee je...

Emy 0175510412

Tuesday, April 22, 2014

9 Set Kombinasi OSTEMATRIX Terhangat!!

ASSALAMUALAIKUM... 

ACT FAST! Bulan beli Ostematrix. Promosi hangat Sayangi Tulang Anda!!! Bukan itu saja tau... Ostematrix dapat atasi mslh tidur terganggu, period pain, cramp, tak lawas, improve energy... smua boleh... Nak tau detail tentang ostematrix klik sini.. 

Hari ni kita nak cerita tentang set kombinasi terhebat OSTEMATRIX!!!


1. Ostematrix & Performance
(Sat Aktif Bersukan & Aktiviti Berat)
Wajib utk yang yang aktif, bersukan & banyak berpeluh.

2. Ostematrix dan Alfalfa
(Set sakit Tapak kaki & Toxin)
Nak kuatkn tulang kaki & kurangkan sakit tapak kaki terutamanya bagi yg berumur 30 tahun ke atas dan berisiko sakit kaki

3. Ostematrix & GLA
(Set Period pain & Masalah hormon)
Bagus sangat untuk atasi masalah senggugut dan period tak tetap.

4. Ostematrix, Zinc, Omega
(Set Buasir)
Zink- stop bleeding, Ostematrix- lawaskan, elak sembelit, Omega- kurngkan radang & bengkak

5. Ostematrix & ESP
(Set Gastrik)
ESP protein utk baiki ulser perut, cepatkan penyembuhan, kenyang cpt, Ostematrix ada Magnesium utk neutralkan acid gastrik.

6. Ostematrix, Vitalea, Bcomplex
(Set Hamil)
Elak masalah tulang, cramp, vitalea tingkatkn tenaga dan HB dalam darah, Bcomplex penting utk pertumbuhan sel bayi

7. GLA, Ostematrix, Caratomax
(Set Sayang Ibu)
GLA - kurngkn mslh promenopous, jg hormon, kurngkn neuropathy pada pesakit Diabetes, Ostematrix- jg tulang, elak osteporosis, Caratomax - elak mslh katarak yg sering dialami oleh pesakit berumur & Diabetes trutamanya.

8. Vitalea & Ostematrix
(Set Sihat Budget)
Ostematrix - jg kesihatan, elak lenguh2 sendi tulang etc, Vitalea utk tenaga & cergas

9. Joint Health, Omegaguard, Ostematrix
(Set Sakit Lutut & Sendi)
Joint Health - baiki mslh lutut, beri kesan kusyen pd lutut, tmbh pelincir, Omegaguard- jg sendi sekeliling lutut dan semua sendi, Ostematrix baiki mslh tulang, haus, elak kerapuhan

ha.. tu semua pakej terbaik utk anda.. cpt grab. Jgn tunggu smpai bdn lemah n asyik sakit badan baru nak baiki.. bermula umur 25 tahun dah wajib la ambik Ostematrix hokey!..

jemput hubungi saya:

FB: Emy Suzanna Mn
SID 964128
HP : 0175510412
sms @ whatsapp @ we chat @ telegram

Monday, April 21, 2014

Bengkel Nutrisi Shaklee Ipoh - 19 April 2014 (part 2) ~ Menarik Tertarik!!

Rangkaian Produk Shaklee: Paling Menarik!!

Assalamualaikum.. Hai semua.. Sengaja saya compile kan kat sini apa yang menarik saya rasa tentang produk-produk Shaklee ni semasa menghadiri Bengkel Nutrisi Shaklee 19 April 2014.. Untuk tengok part 1 klik sini ye... Jom...

COQHEALTH - Mmg power habis la untuk improve kesuburan & kecergasan lelaki!!..  caranya coq bantu: tingkatkan bilangan sperma, speed up kelajuan sperma (speedboat laa..), mengurangkan peratusan bentuk sperma yang abnormal), beri tenaga. Utk kecantikan pula, COQHEALTH dapat aktifkan sel kulit supaya segar dan elakkan penuaan.

VIVIK - Anggur Muscardine ramuan utama Vivix ni sebesar buah golf yg ada 40 KALI kuasa antioxidant berbanding anggur biasa!! Vivik ni juga bantu jaga genetik kita sebab elakkan kerosakan sel.

COLLAGEN POWDER - Dalam uterus (rahim) kita juga ada Collagen.. setiap bulan ia keluar bersama menstruation (period). Perlu la ambik collagen bermula umur 25 tahun. Pulak tu Collagen Powder shaklee sangat halus, saiznya cuma 1000 dalton.. Sgt2 mudah diserap dalam badan dan tak terbuang begitu saja. Saiz lebih kecil nilai dalton lebih mudah diserap.


JOINT HEALTH - Tablet JHT ni tiada Kondroitin sebab ia mengganggu penyerapan Glukosamin. Lagipun kondroitin dibuat biasanya dari lemak haiwan. Shaklee kan natural, tak gunakan bahan-bahan berasaskan haiwan. Alhamdulillah lega kan... Terhindar dari risiko makan benda-benda yang haram sebab tak disembelih. Haa.. ms ni sy tertanya-tanya.. Apakah kondroitin yg ada dlm pasaran semuanya halal?? banyak dijual kan... Lu pikir la sendiri...

 ESP - penuaian dilakukan tanpa GMO. tunggu sehingga ia betul-betul masak sendiri. Tanpa ubat-ubat baja etc. Anda nk makan protein mana yg lebih bagus kalau ayam dan daging dah disuntik dengan hormon pertumbuhan, antibiotik, painkiller etc????? Yg ni pun lu kena pikir sendiri beb!!.. Haha... Of course nk cerita dlm entri baru nanti ye.. 

♡  VITA C - perasan tak sesetengah orang kulit dia nmpak licin berkilat. Bukan sebab minyak.. Tp kulit dia mmg cmtu sebab cell membrane dia kuat dan sihat. Yup, vitamin C improve cell membrance formation tau. Sebab tu kulit pengamal vitamin C ni cerah n berseri... Syok kan..

 GARLIC - sgt sgt power utk masalah infection. Keputihan, vaginal infection, ulser, luka2, jerawat.. Semua ni wajib ambil garlic dulu baru tau.. Sebab garlic dpt bunuh kuman2 pengacau badan kita...


GLA COMPLEX - GLA complex shaklee ni diambil purely dari Bunga Borage & Sunflower Oil. Berbanding dgn Blackcurrant oil & Evening Primrose Oil (EPO), kadar Gamma Linolic Acid dlm Bunga Borage ni sgt tinggi 17-25%, Blakcurrant oil cuma 10-15%, EPO lebih rendah.. Cuma 7-12% shj... Hihi.. Sikitnyeee... Patutla klu mkn EPO kena mkn smpi 6 bj shari... uih.. Nak ke???.. Dah la besar gedabak!.. GLA shaklee ni kecik comel, separuh dari saize EPO yg biasa tu... Lg power.. Mkn maximum 3 bj sehari, tu pun klu btul2 ada mslah kewanitaan. Biasanya 1 ke 2 bj pun cukup dah.... 

♡ VITA E - bguss sgt utk jantung sihat, paru2 sihat.. Dan bagus sgt utk kesuburan suami. Vitamin E bantu pecutan sperm arah ke hadapan... Tak pusing merata la kan... Kalau dh makan COQhealth smpai sperm naik speedboat dah tp dok pusing ke blkg ke x la bagus kan.... 

ZINC COMPLEX - powerful juga utk kesuburan lelaki.. fungsi dia utk tingkatkan sperm count.. dan pastikan percentage sperm yg sihat tu dlm 4% ke atas... ni mmg agak peghak jgk la.. ingtkn mostly smua sperm sihat.. rupanya normally sperm yg sihat antara 20milion tu cuma 4% shj... uihh... so beruntungla kita yg sbnrnya trpilih menjadi manusia antara millions of our siblings... Allahuakbar... 

♡ BCOMPLEX - Sebenarnya perlu dimakan SETAHUN sebelum cuba untuk hamil!!!.. Haa.. biasa bila dh tau hamil baru makan kan? Haaa terlambat dah dek non.. Terlambat!!!... Kenapa???? Dalam masa 24 jam sperma bertemu ovum, cell zigot dh mula terbentuk dan dah berbeza pun. Dalam masa 25 hari jantung dah mula develop... Bla bla bla... Sampai la ke hari 45, salur darah & otak dah mula terbentuk. Masa ni kita baru je tahu yg kita dah hamil! Kan?!!... Terlambat la. Sebabnya Folic Acid dah diperlukan dari saat cell sperm & ovum dalam badan isteri n suami lagi.. Kan.. 


Syukur Alhamdulillah dipertemukan dengan produk paling power ni. Semoga Allah sentiasa jaga kesihatan kita. Jgn fikir sekarang, tp fikir la kalau jadi apa2 kat kita siapa akan jaga anak2 yang masih kecil?.. Haa... jgn selfish. Berkorban la sedikit duit semata-mata untuk kesihatan. macam investment la jugak. Kalau kita sihat, dapat raise anak smpai berjaya... memang Allah tentukan kesihatan tp kita kena berusaha untuk jaga, jangan tunggu Allah bagi sakit baru la kelam kabut nak cari ubat. 
PREVENT IS BETTER THAN CURE... isnt it???.. 

Wokeh bebeh. bebel lama2 pulak.. Kalau nak tau apa lagi dalam bengkel nutrisi klik sini ye.. Ok jika nak tau apa2 atau nk beli dgn sila contact distributor terbaik ni tau:

FB : Emy Suzanna Mn
HP : 0175510412 sms @ whatsapp @ telegram
email : esmn_6280@yahoo.com

Bengkel Nutrisi Shaklee Ipoh - 19 April 2014 (part 1)

Hai semua... Assalamualaikum...

Kali ni rasa excited terlebih.. hihi... Baru habis Bengkel Nutrisi Shaklee. Semalam.. Fuh.. Best gile.. Konon bwk asam jeruk bagai takut ngantuk.. Rupa2nya segar bugar smpai habis.. Syok sgt..

Firstly biasalah... Wajib tahu!!... Kenapa Shaklee???.. Kenapa perlu supplement?? Yg ni saya agak teruja jugak. Lebih dari 1000 ujian kualiti & 100 ujian klinikal dijalankan setiap tahun!!.. Semestinya 3 keistimewaan Shaklee yg tiada tandingan -> SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM... Nanti saya ceritakan dalam entri lain ye..
Cuba tengok tu.. yang hijau tu Shaklee ye. Ni hasil kajian ye, bukan sesuka hati Shaklee buat graf tu... Nampak kan, pengguna Shaklee kurang berisiko terkena penyakit kronik spt diabetes, darah tinggi, sakit jantung, stroke etc. Kalau makan Multivitamin brand lain (merah) lagi tinggi risiko berbanding dengan tak makan multivitamin (biru). Ye la.. multivitamin lain ada gula dan tak natural. Mesti ada GMO etc. Shaklee memang tak la... Pure sgt tau...

Produk Baru ♡ PHYTOCOL-ST

2nd part yg buatkan saya teruja & rasa bersalah makan nasi lemak sblm masuk balroom tu... PHYTOCOL-ST... Ayoyo.. 300mg je kolestrol diperlukan setiap hari.. Tp saya dh bantai nasi lemak sepinggan 213mg.. kuah kari ayam sikit, paru sikit.. dh lebih 300mg!! Omak aii... Cmane la salur darah saya ni... Haa... Korang nak tau jugak??.. Nanti saya ceritakan.. Yg pasti korang mesti rasa gabra bewak ke gabra beruk punye laa... haha... Ni last2 lunch ambik laksa sikit n sayur2 je lebih.. hikhikhik... Produk ni akan dilancarkan pada bulan June ni.. So.. Stay Tuned..
Teaser, teaser... Ce tengok perbandingan antara Oat Beta Glucan dgn Phytocol ST ni... Haa... mmg tak leh lawan la... Lagi satu yang menggegar jiwa ni.. Pengambilan ubat kolestrol yg biasa diberi oleh doktor mengurangkan penyerapan COQ10 dalam badan. Ini menyebabkan badan cepat lemah, cepat nyanyuk, jantung berdegup tak sekata, lemah jantung dan lama-lama hati boleh rosak. Gulp! Ada lagi.... Nanti saya cerita bagi anda gabra mcm saya... Hahaha

Rangkaian Produk Shaklee: Paling Menarik!! 

3rd part ni banyak sangat info tau. Saya dah compile cerita best ttg produk di sini ye. Lagi.. dapat tgk video Heart Bypass & apa tu namanya yg tukar tempurung lutut tu kan.. Tak ingat. tak sempat tulis sebab ngeri sangat.. Ngilu lutut i... Terus laa takmo ngelat makan OmegaGuard & Joint Health dah lps ni... :)
Info-info pasal produk ni saya tak nak la semak cerita banyak-banyak kat sini. Saya dah compile kan dalam link ni ye.. jemput klik klik..

Sesi Tasting ESP, Performance

Ada jugak... Padahal puas minum dah... Hihihi. Tengah ngantuk. Dapat Performance segar la... Kan. ESP memang x ambik la.. Baru lps makan laksa. Kang jd boyot lak.. haha


Aktiviti Berkumpulan - Kami Menang!! 


Habis cerita pasal produk kami buat aktiviti berkumpulan pulak. Dapat la kertas kecik sorang satu yang ada maklumat produk, then cari la grup masing2 yang sepadan dengan maklumat tu. Saya dapat tajuk OmegaGuard. Then lps dh jumpa geng Omegaguard, kami kena buat satu poster tentang produk tu utk present kepada audience. 
Haa.. semangat punye pasal. Atas lantai je pun jadik.. Bab present ni, saya, cam biasa, ok je.. Cuba jugak la kan. Alhamdulillah 1st place haa... So hadiahnya semua group member dapat 1 botol DTX.. Huii best tuu.. Benda mahal. Dapat free lak.. Syok kan. 

Hihi itu je ada, lupa nk suruh orang sebelah snap pic. hem.. xpela. harap2 Celine nutritionist tu letak laa gmbr comel saya n d gang tu kat website shaklee. Dapat la jgk kenangan.. huhu...


Itu la sedikit coretan saya setelah hadir bengkel nutrisi ni.. Syukur Alhamdulillah banyak info yang dapat dikongsi. Perangai saya yang suka dengar kata pakar, baca research and gali info ni memang sesuai la.. Spy kita boleh fikir dan boleh suggest yang terbaik untuk customer. Kan... Ok uol, untuk second part klik sini.

TQ uols terchomel... Jika ada pertanyaan atau nak beli, jgn segan-segan hubungi the best distributor ever!!:


FB : Emy Suzanna Mn
HP : 0175510412 sms @ whatsapp @ telegram
email : esmn_6280@yahoo.com

Tuesday, April 15, 2014

Saya & Shaklee

Hai semua... Mata dah tak larat bukak dah sebenarnye. Tapi saja nak bagi anak betul ngantuk baru tidur, kalau tidak terkebil-kebil sampai mummy dia yang tidur dulu.. hihi....

Super busy sekarang ni. Tengah-tengah tahun, dah nak dekat mid term exam, sukan, hari anugerah baru lepas, baru habis AGM koperasi, tengah prepare bayar dividen koperasi pulak... Haish macam-macam. Ada ada je. Belum lagi macam-macam pertandingan n aktiviti koko yang berderet tu... Dah pulak hari-hari ada je urusan di bank, pos barang, pegi branch Shaklee Ipoh  la mcm2 la...




Sebab tu saya memang perlu stay energized. Alhamdulillah lepas amalkan Ostematrix saya rasa memang mudah bangun pagi walaupun tidur cuma 3 ke 4 jam je skrg. Takde pun sakit-sakit badan. Syukur sangat... Saya juga ada ambil Vitalea, Vita C, ESP, Lecithin, Omegaguard, Herblax dan Caratomax yang terchinta!!!.. Fuh... bila letak dalam senarai macam ni baru sedar... mak ai banyak nye... Ada lagi satu jamu saya amalkan jugak... Hihi... Orang pompuan, ini la kejenye... Yang penting, tanpa bahan-bahan terlarang, badan makin sihat.. Itu yang kita nak..




Paling seronok sekarang ni dah dapat balik bekalan Caratomax saya... memang saya borong sakan la sebab tak mau putus bekalan dah.. Saya memang addict dengan Caratomax ni. Mana taknye, rabun saya makin kurang. Dulu rasa tak yakin je nak jalan kalau tak pakai spectacles @ contact lens pun.... Kalau ikutkan power mata tak kuat pun, 150 je.. tp silau macam tinggi jugak la. Nak drive malam tak boleh la dulu... Lepas amalkan tu memang Alhamdulillah... Best sangat. 



Yang lain-lain saya amalkan Vitamin C rasa kulit memang takde tumbuh jerawat dah... Dulu kulit memang masalah la.. Isk malu la.. Dulu jalan pun tunduk.. sebab rasa tak yakin. Kini tidak lagi... (hihi.. mcm iklan daaa)...



ESP saya suka sebab sarapan yang paling mudah. Sejak mengajar Sejarah ni hari-hari kelas pagi je.. Berderet smpai 3 kelas ke 4 kelas ke.. cuma gap 1 ke 2 waktu tu kadang-kadang tak sempat makan kalau banyak kerja... ESP ni mudah la bagi saya.. Shake & Go... hihi..


Vitalea pulak mmg bg saya rs selesa sgt badan... Bila bulan mengambang rs flow lebih selesa n bersih... Yup.. Betull.. Sy mkn Vitalea ni baru start hujung bulan March hari tu.. so sy rs mcm ada kelainan pulak bulan ni.. Sebab tu saya rs Vitalea punya kesan la jugak ni... Kan.. Badan pun rasa segar je skrg. Memang mengantuk pun tak la.. 


Omegaguard sy cuma ambik sebiji ke dia biji sehari waktu pagi... Syukur Alhamdulillah,  rs segar. Satu perubahan saya dpt rs lepas berOmegaguard ni ialah saya lebih focus.. Haah. Bukan nk kata hebat la bnda ni. Tp mmg biasa kita tau la diri kita kan. Sy ni baru mengajar subjek Sejarah tahun ni... So setiap kali masuk tajuk baru sy kena pulun n hadam satu persatu.. Sy rs sy cpt focus n mudah ingat... Bila mengajar jadi lancar je kan. Satu lagi bila saya tanya dr senior ttg tugasan sy sbg S/U koperasi sekolah saya, saya cpt tangkap la... Biasanya sy ni pelupa... Kwn2 pun dh tau dgn sikap pelupa ni... Skrg tidak lagi... hihi... Tau tak.. tahun ni kena pegang koop sekolah.. sy ni Zero psl koop ni.. sblm ni tukang tgk bdk brtugas je pun... Tau tau kena lntik S/U pulak... Mula2 mmg kelam kabut la hidupp... hehe. Alhamdulillah semakin ok skrg... 


Lecithin n Herblax mmg benda rutin sy makan utk kawal berat bdn.Turun berat mybe lmbt sikit sbb main tarah nasi sesuka hati je kan.. hehe.. Tp yg penting mmg bdn trkawal la. Bhn buangan pun lebih selesa dilupuskan... :).. Kalau dulu asyik smbelit smpai meleleh air mata dok dlm toilet tu.. sekarang mmg tak la...


Itu la sbb2 knpa suka Shaklee ni... Umur dh meningkat ni tak payah la kita berkira sgt. Fikir kita nak kena sihatkan badan utk jaga anak, jaga suami, jaga parents n kuatkan ibadat pada Allah SWT. Kalau nk harapkan kunyah sayur n buah hari-hari memang boleh.. Tp pasti ke apa yg kita makan n khasiatnya tu btul2 masuk dalam badan??.. Ataupun btul ke apa yg kita makan tu bebas dari pesticide, kuman2 atau betul2 pure... Pulak tu dengan pencemaran macam2 tu ikan2 yg kita makan tu betul ke bebas dari merkuri atau sebarang logam2 berat.. Ha yg tu kena fikir jugak tau.. 

Ok.. Itu la cerita saya... Anda pulak maybe ada yang nak dikongsikan... Mungkin pngalaman menggunakan Shaklee atau produk lain.. Kita sedia terima n nk juga dgr cerita macam ni kan... Jemput comment ye.... 

Jika nk order atau nk join ahli sy alu-alukan... Terus contact sy:

FB : Emy Suzanna Mn
HP : 0175510412 sms @ whatsapp @ telegram
email : esmn_6280@yahoo.com






Monday, April 14, 2014

Nk join Blogwalking by DayangDeno plsss...


Baru nak belajar blogging kan... Harap2 terpilih join Segmen Blogwalking by DayangDeno 
Harap-harap ada rezeki antara 5 yang bertuah...

Wink wink...

Sunday, April 13, 2014

Tingkatkan Tenaga dan Prestasi dgn Performance Drink Shaklee

Bismillahirrahmanirrahim....

Malam ni tetiba rasa nak cerita pasal Performance Drink yang terhebat ni... Memang best, pemberi tenaga yang berpanjangan... 

Sebelum tahu jauh lagi jom kita baca sejarah Performance Drink ni.. Tahu tak Performance Drink ni dihasilkan pada awal tahun 1980 oleh salah seorang saintis Shaklee di Universiti Yale untuk membantu Projek Daedalus. Projek ini dijalankan oleh NASA sebagai satu space exploration programme... Shaklee telah diberi kepercayaan untuk menghasilkan minuman yang dapat memberi tenaga dan mengurangkan dehidrasi kepada semua astronault yang terlibat dalam projek tersebut.... Haaa... Hebat kan... Astronault pun minum tau... 

Apakah Elektrolit???

Elektrolit ni seperti alat pemancar sistem elektronik dalam badan kita yang terdiri daripada mineral utama iaitu Natrium, Kalium, Kalsium Magnesium, Klorida, Fosfat & Sulfat. Kalau badan kerap berpeluh dengan banyak contohnya ketika bersukan, badan akan mengalami penyahidratan dan strok haba. Sebab itulah kita mesti cepat gantikan dengan cecair tambahan seperti minum air dengan banyak. Tapi dalam air kosong dah tentu elektrolit atau mineral tu semua tak banyak. 

Jadi Performance Drink merupakan minuman yang paling sesuai untuk gantikan elektrolit yang hilang. Anda nak baca dengan lebih detail tentang elektrolit dan kepentingan setiap satu komponen elektrolit itu sila klik sini.



Perbezaan Performance Drink:
  • Ujian klinikal dah membuktikan rumusan ekslusif Opticarb yang telah dipatenkan mampu meningkatkan tenaga otot sebanyak 6 kali ganda!!!! Jadi, ia dapat membantu memberikan tenaga dan dapat membantu utk menjaga circulation bendalir dalam tubuh badan.
  • Performance Drink ada lebih 67% otot glikogen yang menjadi sumber tenaga dan menyedia tenaga dari karbohidrat.
  • Performance Drink ada 5 komponen Elektrolit yang penting iaitu Natrium, Klorida, Magnesium, Kalsium dan Kalium (Potasium). Kesemua komponen ini sangat bagus untuk sistem neuromotor iaitu tindak balas antara saraf dengan otak.


Manfaat Performance Drink:

1.  Meningkatkan daya ketahanan badan - Performance Drink memberi tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan dapat membantu memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh akibat keletihan.

2.  Membekalkan tenaga dan daya tahan fizikal - Performance Drink ini mampu menseimbangkan dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan menseimbangkan metabolisma air (proses penggunaan air) dalam tubuh. Terutamanya negara iklim tropika & khatulistiwa seperti negara kita yang kerap kali panas dan berpeluh memang sesuai sebab dapat kembalikan bendalir dalam badan.

3. Mencegah penyahhidratan - Minuman perasa oren ini memang sangat sesuai untuk kurangkan rasa haus dan dahaga, cegah nyahidrat, melembapkan kulit dan juga memudakan kulit. Yup of course darling... Untuk yang nak cantik tapi malas minum air masak, Performance Drink ni sangat penting tau.


4. Mengekalkan paras gula - Gula pun satu komponen penting untuk penghasilan tenaga. Performance Drink telah terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting untuk penghasilan tenaga otot dan sambil itu, Performance Drink juga dapat membantu mempercepatkan kesembuhan keceredaan pada otot. 


Siapa yang perlu Performance Drink:


Sebenarnya Performace Drink bukan hanya untuk atlit Sukan Olimpik pun... Anda yang cuma atlit di mata isteri atau suami ataupun anak-anak pun boleh minum... Yup bebeh... 


Tengok sini Performance Drink secara ringkasnya penting untuk:

  • atlit - beri tenaga pada otot, tambahkan elektrolit yang hilang akibat perpeluhan
  • berpuasa - kawal paras gula, tenaga berpanjangan
  • sedang dalam puasa untuk terapi (fasting therapy) - kawal paras gula, tenaga berpanjangan
  • sebelum atau selepas pembedahan - kawal paras gula, kuatkan badan dan tambah tenaga
  • tidur lewat malam - tambah tenaga
  • sering keletihan - tambah tenaga
  • penyahidratan kulit dan otot (dehidrate) - tambahkan paras bendalir dan elektrolit
  • masalah vagina kering - tambahkan paras bendalir
  • masalah cirit birit - tambahkan tenaga dan kekalkan elektrolit untuk kawal sistem dalam badan, tambah tenaga
  • masalah kurang selera makan - tambahkan tenaga dan kekalkan elektrolit untuk kawal sistem dalam badan
  • rendah paras gula - kawal paras gula dan elakkan risiko keletihan dan masalah komplikasi berkaitan
  • selalu pening - kekalkan elektrolit untuk kawal sistem dalam badan
  • pesakit denggi - kekalkan elektrolit untuk kawal sistem dalam badan
Itu serba sedikit cara Performance Drink dapat bantu kita dalam menjalani kehidupan seharian yang sihat dan bertenaga. Memang bagus kan... Saya sangat sarankan minuman ni pada semua sebab dapat kekalkan tenaga yang berpanjangan. Yang dah ada tu jangan la biar je sampai berketul. Mungkin sebelum ni tak fikir kebaikannya. Ha ni dah terangkan secara detail kan.. Jom kita layan sikit testimoni Performance Drink ni...




Testimoni 1: Anak demam diberi secubit PD campur air kosong, baik demam, tambah tenaga, kembalikan kesegaran badan.



Testimoni 2: Sihat bertenaga semasa menjalani ibadah Puasa.


Ok uols... Jom cepat kita rasai perbezaan dengan ambil Performance Drink ni.. saiznya pun besar 539gram, harga berpatutan. Yang pasti, terbukti HALAL & SELAMAT... Jom contact saya:

FB : Emy Suzanna Mn
SID : 964128
EMAIL: esmn_6280@yahoo.com atau emysuzanna@gmail.com
SMS / WHATSAPP / TELEGRAM : 017-5510412

Wednesday, April 9, 2014

Jom Jana Pendapatan Dengan Menjadi Ahli Shaklee

ASSALAMUALAIKUM...

Entri kali ni nak cerita pulak pasal pendapatan dengan Shaklee.. Memang nampak busy. Tapi kalau kita yang adakan masa tu InshaAllah tak susah. Asalkan kita mahu, Allah pasti bantu. Anda tak mahu? Cuba fikirkan...
  • Time dapat gaji terus transfer duit bayar hutang itu ini sampai tinggal baki-baki je untuk belanja smpai gaji bulan depan pulak...
  • Setiap tengah bulan mula sengkek dan nak gaduh laki bini pasal duit... duit gaji makin susut mula la nak marah je kejenye...
  • Setiap kali bukak facebook mesti tengok iklan macam-macam produk... tp aku asyik scroll ats bawah, atas bawah.. lastly cuma comment pic org sampaikan gambar teh tarik pun comment cam poyo sgt... hehe (teringat lawak Harith Iskander dlm Lawak ke der...)
  • Teringin nk rasa beg coach gucci mulberry bla bla bla tp aku masih dengan beg hantaran yang sama dh 8 tahun pakai pegi function dan jamuan ofis.... ;(
  • Baru sign up Insurance & Takaful 4 bulan dh rasa menyesal sebab duit makin tak cukup... kering kontang la kalau nk bayar sampai 20 tahun ni.. Last2 surrender gitu je.. duit sekarang punya pasal habis tabungan masa depan

Hemm... Jangan tak tahu... itu sebahagian yang saya dan semua orang pernah rasa. Gaji rasa cam boleh tahan... tp masih tak cukup.. Ye la lagi besar periuk lagi tebal la keraknye... Dah nama pun orang pompuan, kalau berbelaja memang sakan kan... Bekerja atau housewife pun sama je...  

JOM JANA PENDAPATAN DENGAN SHAKLEE...

Alhamdulillah sejak kenal Shaklee ni saya tak pernah rasa menyesal atau sesak teruk macam dulu. Tengah bulan selewat-lewatnya 15hb mesti masuk bonus. Dua bulan pertama join Shaklee dapat la 2 angka... Sekarang syukur pada Allah, 4 angka... Sungguh.. Bukan senang nak senang.. Tapi demi mengubah diri saya gagahkan jugak. Modal takde.. So hari-hari kena pegi branch dan poslaju. Fuh... Paling penat bulan lepas. ESP memang hot masa tu. 

Berkat kesabaran dan bantuan dari abah n mama saya jaga putri, dapat juga merasa sesuatu yang lain dari sebelum ini. Memang sungguh.. kalau kita tak berubah takkan ada siapa pun yang dapat ubah kita. 

Saya nak jemput semua orang rasai kelebihan bila jadi ahli Shaklee. Terutamanya ibu-ibu surirumah. Jom bantu suami kita. Tambah pendapatan dengan Shaklee. Tak susah pun... Laptop @ Tablet, HP... tu je.... Sekarang dah boleh order barang secara online lagi la senang... Dok je dpn Laptop ke HP ke dh boleh order atau terima order. Bukan macam dulu kena cari orang susah-susah... Jom jom cepat kita ubah... Daftar ahli dengan saya... Kami akan coaching anda full force melalui group whatsapp, telegaram, FB... Semua di hujung jari je kan.... Contact saya:

FB : Emy Suzanna Mn
SID : 964128
EMAIL: esmn_6280@yahoo.com atau emysuzanna@gmail.com
SMS / WHATSAPP / TELEGRAM : 017-5510412

Pengedar Shaklee Ipoh ~ COD Ipoh

Hai uol.. Assalamualaikum...

Nak bagitahu ni... Saya boleh COD kepada anda yang dekat kawasan Ipoh ni. Biasanya seminggu 2 3 kali camtu ada COD. Kalau nak selit boleh je. 

Maybe ada yang malas pegi beli sendiri ke atau yang susah nak bank in duit boleh je contact saya dan berikan Nama, Barang, Tempat COD ye...

I'm a Shaklee Independent Distributors
Nama : Emy Suzanna Mn
ID : 964128
Contact : 013-5954808 
(whatsapp / sms / telegram /we chat)
E-mail : esmn_6280@gmail.com
Follow myTwitter : @emy_luv_shaklee
Instagram : emy_luv_shaklee


KAWASAN : Lahat, Pasir Puteh, Menglembu, Bandar Ipoh, Silibin, Meru, Manjoi, Simpang Pulai, Tasek, Kg Tawas, Bercham, Tambun dan sewaktu dengannya.... ;)


Produk Supplement Shaklee untuk anda dan seisi keluarga:

Set Kesuburan suami isteri
Set Anak Cergas Cerdas
Set Hamil
Set Berpantang
Set Diabetes
Set Darah Tinggi / Rendah
Set Penyusuan
Set Kecantikan 
Set Buasir
Set Pelangsingan
Set mata Sihat
... macam-macam lagi...



Untuk produk luaran pula:

Get Clean Water Pitcher - penapis air yang mudah dan boleh di bawa ke mana-mana

Pencuci Basic H - boleh cuci botol baby, kalau luka-luka kecil pun boleh tau

Dish Concentrate - cuci pinggan mangkuk tanpa menyakitkan tangan

Laundary Concentrate - kasi cuci bersih. sangat best

Krim Herbal Blend - ada sikit je ni, sape nak meh cepat

Set Kulit Enfuselle - untuk kulit kering, kasi mantop balik

Set Kulit Nutriwhite - nak cerahkan, sgt berbaloi

Set Rambut Prosante - utk rawatan rambut gugur / kering / berminyak / biasa.. semua ada....


OK SEMUA.. JANGAN LUPA CONTACT EMY YE. NK CEPAT CONTACT CEPAT.... JIMAT POSTAGE JIMAT MASA... KAN...

Tuesday, April 8, 2014

Harga Ahli VS Harga Jualan : Super Jimat dengan menjadi ahli!!

Assalam!!!...
Nk cerita tentang harga pulak kali ni... Kalau nk sorok pun buat apa kan... Kita nk jimat sama-sama so kita bantu mana yang boleh.... Camane nak bantu?.. Of course dengan menjadi ahli... Dalam Shaklee ni ada dua harga iaitu Harga Ahli (DP) & Harga Jualan (RP)

Harga Ahli (DP) diwujudkan untuk memberi sedikit faedah tunai kepada yang ahli yang berdaftar. Harga Jualan (RP) pula pada mereka yang bukan ahli. Masalah sekarang ramai yang jual DP sampai jadi perang harga pula ye. Sangat la merugikan kalau macam ni caranya. 

Kenapa pulak perlu jadi ahli?? Kan ke boleh je minta tawar menawar??.. 

Jangan la macam tu. Kesianlah pada orang yang betul-betul nak berniaga. Kita sebagai komuniti patut bantu.. tolong la jangan asyik mintak nak harga ahli je kan.. Kita nak harga ahli kita ikut cara untuk jadi ahli. Kan cantik pusingan tu. At least setiap ringgit yang dibelanjakan oleh pengedar akan dapat balik sebab semua yang membayar dapat privillege tu kan. Bukan tu je, anda pun dapat sama. 

♡ Diskaun ~  Tahu tak setiap pembelian anda akan mendapat lebih kurang 20% diskaun (tertakluk kepada harga).. Jimat banyak tu.... 

♡ Cash Bonus ~ Tahu tak setiap produk yang anda beli ada nilai point UV. UV ni dikumpulkan setiap bulan dan akan dibayar dalam bentuk bonus setiap 15hb bulan berikutnya. Lebih banyak UV lebih banyak bonus...

♡ Mudah beli ~ Sekarang senang sangat. Anda boleh order dengan 3 cara iaitu melalui pengedar atas anda (upline), beli di branch, online. Paling best beli online je. anda nak pakai debit kad ke kredit kad ke boleh je. Mana tahu tetiba kena beli VIVIX bulan tu, takde cash, boleh la guna kredit kad. Kalau anda tak jadi ahli mcmana nak beli melalui kredit kad camtu? takkan nak suruh orang charge kan kad kita?? Bahaya kak oi... Jangan la cari pasal gitu. Kulit sama coklat, hati lain-lain... Kan... Peringatan: Gunakan kredit kad secara berhemah ok!

♡ Jika anda nak jadi ahli untuk berniaga, saya akan masukkan dalam FB secret group untuik coaching dan grooming. Kita nak sama-sama berjaya sebab setiap leader wajib bertanggungjawab terhadap ahli di bawahnya. Kalau anda masuk bawah kumpulan yang bosan, maka tak dapat apa-apa la jawabnya..

Kalau anda memang sudah jatuh cinta pada supplemen Shaklee, wajib lah jadi ahli. Tahu tak kalau anda tak jadi ahli, pengedar yang anda beli tu yang akan dapat point dan bonus daripada pembelian tu. Anda cuma dapat barang saja... Kan. Tapi kalau anda jadi ahli, keuntungan berganda pulak tu.. Dah la untung dapat DP, dapat pulak bonus.. Ha kan untung tu..

Kenapa ada yang jual ikut RP dan ada yang jual ikut DP?? 

Sikap! Jika ada sorang buat keja tu, mesti la orang lain pun ikut juga. Sebabnya? Persaingan harga. Kalau kita sama-sama perang harga macam ni sampai bila nak naik. Sebab tu banyak produk-produk di Malaysia ni boleh runtuh dan bertahan cuma dua tiga bulan sahaja. Cuma nasib baik Shaklee tak ada Harga Stokis / Pengedar / Ejen / Dropship macam tu.... Cuma dua harga je dan harga ditetapkan oleh HQ. Kalau ada sekejap je lingkup Shaklee ni.. 

Ok jom kita jadi peniaga berhemah dan pelanggan yang bijak. Kalau kad Jusco pun ada, Tesco pun ada, Shaklee pun kita kena jadi ahli jugak. Penting sebab setiap bulan kita memang makan supplemen.  Zaman sekarang kalau tak makan supplemen tak cukup la beb. Jika ada ahli keluarga ditimpa sakit apa-apa at least kita tahu di mana nak cari supplemen untuk kurangkan sakit tu. Upline ada utk tanya... Pulak tu sekarang mudah je. Order hari ni, esok sampai... InshaAllah...

OK uol. Nk jadi ahli mudah je... Terus contact emy:

FB : Emy Suzanna Mn
SID : 964128
EMAIL: esmn_6280@yahoo.com atau emysuzanna@gmail.com
SMS / WHATSAPP / TELEGRAM : 017-5510412
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno