Saturday, December 27, 2014

Sumbangan Doa & Kewangan untuk mangsa banjir

Assalamualaikum...

Beberapa hari telah berlalu namun banjir masih belum menampakkan surutnya. Allahurobbi.. Sedih rasa hati. Jauh ya tak mampu nak bagi bantuan fizikal. Namun kita bantu lah dari segi kewangan, keperluan dan lain-lain ye... 








Antara saluran bantuan yang boleh kita buat:-




Bismillahirrahmanirrahim,
Selawat dan salam ke atas junjungan
besar kita Nabi Muhammad SAW, keluarga baginda, dan para sahabat2 baginda....

Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rahim,
Ya Waliy, Ya Mukmin, Ya Aziz,
Engkau lindungilah kedua Ibu bapa kami,
Adik beradik kami,
Sanak saudara kami,
Sahabat2 kami,
Dan semua penduduk di negeri Kelantan, Terengganu, Pahang, Perlis & Perak yang terkena musibbah banjir ini....

Ya Mutakabbir, Ya Sami', Ya Bashir,
Sesungguhnya kami semua hamba2 Mu yang lemah,
Kami tidak berdaya untuk menanggung ujian daripadaMu,
Sesungguhnya Engkau Ya Allah Maha Berkuasa di atas segala sesuatu...

Ya Malikul Mulk,
Ya Malik, Ya Muhaimin, Ya Matin, 
Engkau perintahkanlah bumiMu menelan airnya,
Engkau perintahkanlah langitMu berhenti mencurahkan airnya,
Sesungguhnya kami amat lemah untuk menanggung ujian daripada Mu,
Ya Waaliy....

Ya Rahim, Ya Basith, Ya Rofi, 
Kasihilah kami semua,  
Kami mohon kepadaMu,
Redakanlah bencana ini,

Ya Mani'...
Dan lindungilah kami semua,
Ya Qowiy, Ya Qodir,
Daripada perkara2 yang buruk...

Ya Allah,
Sesungguhnya Engkau tidak akan menimpakan sesuatu,
kepada kami melainkan sebagai peringatan kepada kami,
Di atas segala dosa2 dan kelalaian kami kepadaMu,

Ya Allah, Ya Tawwab, 
Sesungguhnya kami telah mezalimi diri kami,
Ampunkanlah kami,
Sesungguhnya Engkau Maha Pengasih lagi Maha Penyayang,

Ya Allah, Ya Hafidz,
Jangan Engkau biarkan hati, iman kami terpesong,
dan lalai sehingga melupakan tanggungjawab kami kepadaMu,
Rahmatilah kami semua Ya Allah,
Ya Allah,
Tiada tuhan melainkan Engkau,
Dan Nabi Muhammad SAW itu pesuruh Mu,

Ya Allah, Ya Ghofur, Ya Mujib,
Perkenankan dan kabulkanlah doa kami....

Amin....

Minta kongsikan doa ini..
Semoga dengan keikhlasan hati kita...
Allah SWT akan mengabulkan doa kita...
Serta merahmati kita semua.......

Sunday, December 21, 2014

Testimoni selsema sihat dengan Vitamin C

Assalamualaikum..

Dari kecil lagi kita dah diajar makan Vitamin C kan.. Mama bagi sebiji sebelum pegi sekolah.. Katanya untuk otak dan kesihatan.. Kan... Memang Vitamin C dah terkenal untuk menentang kedutan, kanser sampailah selsema!

Sebenarnya kekuatan Vitamin C untuk menentang selsema & demam telah ditemui pada awal tahun 1970an. Namun, ada kajian yg setuju dan ada juga yang mengatakan bahawa tiada kesan positif. Namun yang pasti kebanyakan kajian setuju bahawa pengambilan Vitamin C secara konsisten setiap hari dapat mengurangkan keterukan ataupun severity selsema & demam di samping mengurangkan bilangan hari selsema yang dialami oleh pesakit kepada lebih 50% !! 


Hah memang kan.. Kalau kita makan Vitamin C setiap hari akan rasa sihat dan selsema memang jarang sangat kena. Kalau kena pun kejap je baik. 

Kenapa?

Vitamin C adalah antioxidan yang menjaga kesihatan membran sel iaitu lapisan dinding sel dari mudah terkena serangan virus dan bakteria yang dikenali sebagai antihistamin.. Ini meningkatkan sistem imun kita dan memberi rintangan terhadap penyakit!

Kenapa Vitamin C Sustained Release Shaklee??

Sangat mudah! Seperti dalam entry sebelum ini saya dah senaraikan beberapa sebab Vita C shaklee terbaik.. Paling best sebab ianya mengandungi Bioflavanoid untuk meningkatkan penyerapan dan ditambah dengan fungsinya yang melepaskan khasiat perlahan lahan selama 5 jam... Ini menyebabkan badan kita dapat bertahan dari terkena jangkitan kuman terutamanya Virus selsema. Kajian dah menunjukkan bahawa 2 biji Vita C Sustained Release Shaklee setiap hari dapat mengekalkan kesihatan dan meningkatkan sistem imun secara signifikan!

Meh tengok apa kata pengguna Vita C yang paling best ni...




So... Anda nak fikir lagi? Ohh jangan fikir banyak. Nanti terlambat... Sementara tengah promosi gempak ni.. Jom kita grab sorang sebotol ke berbotol-botol pun boleh ajee...


Boleh terus hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk ye:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Jom buat masker Vitamin C

Hai semua.. Assalamualaikum wbt..

Cerita semalam ni... Saya ni agak gile jugak bermasker, tapi biasanya saya pakai yang jenis tampal tu.. Beli jenis Nivea ke mn2 ke kat watson. Boleh laa.. Tapi paling best sebenarnya kalau kita gunakan ESP dan Vitamin C Sustained Release je. Lagi best! Sebabnya kita tau benda ni selamat berkhasiat dan paling best untuk dimakan... Maka kalau buat mask pun dah tentu lah pure sangat dan dah tentulah hasilnya power!! Kan..  

Meh saya nak ceritakan cara buat mask Vitamin C ni... 

Ada dua cara saya suka: 

1. Vitamin C



Caranya senang je.. Pecahkn Vit C sebiji. Campur air mineral.. Sapu je & biar dlm 15 minit... Cuci balik muka dgn air suam.. Saya scrub pulak sikit2 ms cuci.. Lps tu cuci betul2 guna pncuci muka.. Done!!

Cara nk pecahkn sy hiris2kn guna pisau besar. Pastu tenyeh2 je guna jari... 

Mula2 tu dia jd pekat tau., korang sapu cepat2 kat muka, leher.. 

Suka sgt sbb muka lngsung x brminyak.. Feeling fresh sangat!

2. Vitamin C & ESP !


Perghh yang ni lagi best tauu. Sebabnya ESP tu seriously kesannya cepat pada kulit. Rasa makin cerah & segar sangat. 

Caranya sama macam Masker Vitamin C, cuma korang tambahkan setengah sudu teh ESP. Senang jerr...




JOM TENGOK APA KOMEN DIORANG YANG DAH PERNAH BUAT MASKER NI:



Syok kan. So yang tengah makan Vitamin C tu no hal korang boleh buat mask jugak.. Yang tengah jerawat kasar-kasar tu boleh tambah ESP... yang jerawat bernanah tu korang tambah sikit zinc... Sikit je ye dalam 1/3 biji zinc tablet hokey! 

Ok uol selamat mencuba!! Anytime boleh sms atau whatsapp untuk mencuba produk terbaik ni!

Jom tengok promosi kaw kaw Vitamin C, Vitamin E dan Collagen powder!! Punyelah baik shaklee bulan ni! Wuhuu

Puan Emy Suzanna Mn


Wednesday, December 17, 2014

4 tanda awal pak incik bakal jadi ayah!

Hai pak incik semua...

Yang dah lama kahwin mesti tak sabar nak tunggu kan.. bila lah bini aku nak mengandung ni.. teringin nak main-main dengan anak kan... Seronok woo dapat baby.. hihi.. Tapi sebenarnya korang dari awal dah boleh nampak sikit-sikit tanda-tanda yang isteri korang tengah hamil tau.. jadik lah kan, dapat hint sikit. Tambah-tambah yang period tak regular, kejap 28 hari, kejap 3 minggu, kejap 2 minggu.. haa payah jugak kan.. 

Meh nak gitau sikit hint yang isteri korang tengah pregnant!! Weehuuu!!

1.  Isteri cepat rasa letih dan asyik nak rehat


Bila bertambahnya hormon progesteron ni, badan tengah sesuaikan dengan perubahan dan keadaan baru, menyebabkan wanita rasa letih semasa tengah mengandung. Memang dari awal lagi camtu lah pak incik semua ye. Kalau isteri asyik nak rehat tu, ha bagi lah muka sikit tau..

3. Mood swing


Masa ni memang mood pelik sikit, apa-apa sikit nak marah cepat. Kadang-kadang pulak benda kecil pun rasa sedih.. Suami baru tegur jerawat seketul naik atas hidung pun dah nak nangis.. Hihi macam-macam... Memang camtu lah.. Manja sikit..

3. Isteri mengadu sakit pada payudaranya..


Opps malu nak cakap tapi memang ini lah tanda-tanda awal. Rasa keras, berat dan rasa sakit tu disebabkan hormon progesteron tengah meningkat. Mungkin juga disebabkan badan menyimpan air untuk memenuhi keperluan sel baru yang sedang berkembang dalam rahim isteri.

4. Isteri mengadu kepala rasa melayang atau rasa pening


Masa awal mengandung memang kepala rasa sikit pening dan kadang-kadang rasa nak pitam jugak. Masa ni kene lah korang monitor isteri lebih sikit sebab takut tekanan darah rendah.. boleh jatuh pitam pulak. Waktu macam ni sebaiknya cepat-cepat pergi klinik ye.. mn tau betul.. kan


Ok... ini baru 4 tanda awal ye. Tapi korang diam-diam je dulu, ajak wife beli pregnancy test baru lah boleh confirm ye atau tak kan... Nanti saya share pulak apa yang korang kene tahu tentang kehamilan isteri... Jangan ngade-ngade nak marah isteri bila jumpa 4 tanda ni tau.. Bukan isteri yang ngade-ngade.. tapi hormon lah penyebabnye.. dan penyebab utamanye korang lah.. kan isteri dah mengandung...






Sampai ketemu lagi dong! Selamat jadi ayah!

Boleh terus hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk ye:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Petua mudah bersalin

Haii.. Apa khabar semua pembaca. Nak cerita sikit ni tentang petua bersalin mudah. Apa yang saya dapat ni hasil pengalaman dan juga compilation dari few articles. Harap korang pun boleh dapat sikit ilmu kat sini ye..

Amalan bulan-bulan akhir sebelum bersalin


1. Kerap baca Surah Maryam untuk mudah bersalin
2. Amalkan minum minyak kelapa dara, 1 ke 2 sudu sehari untuk melembutkan laluan
3. Kerap minum air kelapa untuk kulit baby bersih semasa lahir
4. Makan kurma dan kismis selalu (sebaiknya dari awal mengandung)
5. Banyakkan exercise seperti seperti berjalan, naik tangga dan senaman kemutan
6. Amalkan makan sayur bendi, ikut pesan orang tua ni..
7. Sapu minyak zaitun di sekeliling vagina untuk melembutkan laluan
8. Amalkan minum air Zamzam
9. Jangan lupa mohon ampun dan maaf dari orang sekeliling terutamanya Suami, Ibu  & Ayah
10. Kerap bersama suami untuk melembutkan laluan

Amalan semasa sakit bersalin


1. Makan telur mentah sebiji
2. Minum milo untuk tenaga dan masukkan 2-3 sudu marjerin supaya laluannya cepat terbuka
3. Makan epal hijau yang direbus lembut
4. Kerap menyebut Doa Taubat Nabi Yunus dan Ya Fattah (Allah yang Maha Pembuka)


5. Minum air selusuh untuk memudahkan proses bersalin, sebaiknya dengan menggunakan Air zamzam

Haa itu sedikit sharing untuk korang yang sedang hamil. Sebaiknya kita amalkan semua ni. Jangan lupa doa selalu supaya mudah bersalin, dapat anak yang sihat dan cergas, terjaga akidahnya. InshaAllah. 

Salam sihat, salam gojes korang...

Tuesday, December 16, 2014

Petua dari dapur ~ rawat demam dengan bawang & beras

Assalamualaikum...

Pagi tadi saya bertolak balik dari Sg Petani ke Ipoh. Alhamdulillah mudah je lah dapat tiket dan sampai pun boleh lah cepat jugak walaupun main terjah aje balik suke ati... Sampai je umah Ipoh, tengok anak sedara yang sulung si Amad ni demam.. 

Terfikir nak try cara mak mertua saya.. Petua orang kampung camni lah.. Tapi bagus tau sebab putri & daddy dia kalau demam pun kami mandikan macam ni jugak. So nak share kat korang lah ye...


BAHAN YANG PERLU:

Bawang merah sebiji
Beras segenggam
Air lebih kurang 2 liter

CARANYA:

1. Korang hiris bawang tu, tebal pun takpe.. tak payah lawa-lawa sangat. 
2. Goreng bawang hiris tu sekali dengan beras. Goreng tanpa minyak ye.




3. Bila dah agak-agak garing macam ni.. Terus masukkan air... 


4. Biar sekejap, tak perlu tunggu mendidih.. Bila dah suam-suam sikit boleh lah guna untuk mandikan sape yang demam tu..

CARA MANDIKAN:

1. Mandi macam biasa..
2. Bilasan yang terakhir tu jirus lah air beras & bawang tadi perlahan-lahan.. Pastikan seluruh badan pun kena ye.

PESANAN MAMA SAYA PULAK!

1. Pagi-pagi mandikan cepat. Better sebelum pukul 9 macam tu. 

2. Jangan mandi tengah hari pukul 11 - 2 pm samada demam atau tak.. Nanti panas masuk balik. Kaki sejuk tapi badan panas pulak! Bahaya!

3. Petang lepas pukul 5 kalau demam kene tengok kaki. Kalau kaki sejuk jangan mandikan. Kalau panas boleh je mandikan. 

4. Kalau demam malam pun macam tu jugak. Katakan pukul 10 ke 1 pagi ke, kul berapa pun mandikan je kalau kaki dia panas. Jelum kepala dengan kerap.

5. Kalau kaki sejuk, selimut kaki dan jelum kepala kerap-kerap. Campurkan air asam jawa sikit supaya kepala cepat sejuk. Bahaya kalau kepala panas sebab takut tarik (sawan).

Ok ni saya share sikit ilmu jaga anak demam dari mama & mak mertua saya. Alhamdulillah memang putri dan adik beradik ni jarang demam sikit. Cuma yang demam hari ni si Ahmad ni kerap jugak demam sebab masalah tonsil. Walaumacamana pun Alhamdulillah terkawal juga.

Ok korang. Boleh terus hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk ye:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Rahsia kulit cantik macam orang Korea

Sy pun baru tahu... Org korea suka mkn bwg putih kan.. Patutlah cun aje memanjang... Memanglah kalau nk ikutkan diorg kaki plastic surgery... 80% of them dh buat.. Paling koman pun simple surgery utk tebalkan alis mata.. Macam retis2 korea tu kan.. Smuanya plastic je... 

Tapiiii...

Kulit diorg cantikkan?!... Aisheymann kulit.. mana boleh nak plastic2 jugak.. Ini lah rahsia diorang... bawang putih! 

Korang tau tak bawang putih jd mcm mknn wajib stiap kali diorg mkn.. Patutlah kulit cun gile! Tegang & brseri je kan.. Jeles mak!

Mana taknye.. Bawang putih ada allicin., sjenis antioxidnt kuat sbg antibakteria, antikulat, antiviral.. Sejak dulu lagi dah digunakan secara tradisional untuk melegakan batuk, demam selesema dan melancarkan peredaran darah. Resdung pun bagus tau!!

Nak jugak?? Mudah je sekarang.. tablet Garlic Complex Shaklee kan hado!! Stiap tablet ada 500 mg bawang putih!! Tak payah susah kunyah bwg putih dahhh... 

Dalam entry lama dulu pun saya ada berikan 10 Kebaikan Si Bawang Putih ni... 
Yg pasti, 

Makin comel & berseri
Dapat hilangkn resdung
Bantu proses detox
Dapat baiki kadar kolestrol
Kawal tekanan darah..
Macam-macam lagiii..


Jom contact emy:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya

Monday, December 15, 2014

3 Vitamin dengan Antioksida terbaik!

Assalamualaikum..

Sebelum ini kita dah tau apa yang dimaksudkan dengan proses Oksidasi, Antioksida dan Radikal Bebas. Ada juga saya senaraikan banyak jenis makanan yang mempunyai Antioksida. Namun persoalannya cukup ke apa yang kita makan?..


Cukup ke Antioksida dalam makanan kita?

Biasanya kita cuma makan sayur hijau tak lebih secawan pun. Macam tu juga dengan strawberry, tomato, carrot.. semuanya bagus kan. Tapi apa yang kita makan sangat la tak cukup jika nak bandingkan dengan berapa banyak radikal bebas yang dah masuk dalam badan kita. Bayangkan hari-hari kena asap rokok, hidu asap keta, makan asam, jeruk bagai.. Dah tentula bertimbun radikal bebas yang ada...


Antioksida terbaik dalam bentuk Vitamin...

Di Shaklee, terdapat 5 jenis antioksida yang bagus untuk diamalkan iaitu
  • Vitamin berantioksida - CARATOMAX (Vitamin A), VITA C & VITA E COMPLEX 
  • Supplemen berfungsi seperti Vitamin dengan Antioxida - COQHEALTH & VIVIX
6 jenis antioksida dalam setiap biji kapsul Caratomax iaitu Betacarotene, Alpha carotene, Zeaxanthin, Astaxanthin,  Lycopene & Lutein. Kesemua antioksida ni sangat special untuk mata dalam membantu mengurangkan masalah rabun dekat, rabun malam, rabun jauh, katarak, gloucoma dan macam-macam masalah lagi. Anda boleh tengok testimoni kat sini.. 

Satu lagi Caratomax sangat bagus juga untuk menghalang infeksi, dan meredakan penyakit kulit. Kesihatan pun terpelihara. No wonder la bila makan caratomax ni kulit pun jadi lembut dan bersih je. Tak caye? Kasi try tengok..

VITA C

Vita C Sustained Release Shaklee memang dah jadi buah mulut orang 2 3 tahun kebelakangan ni. Ramai yang suka dengan kesannya yang memang bagus untuk pulihkan masalah jerawat dan kulit kusam. Macam yang disebut dalam kes oksidasi yang mereputkan kulit, Vita C bantu baiki semula sel yang dah dirosakkan. Lagi satu untuk resdung & yang asyik bersin tak hingat tu memang elok la... Anda pun tak perlu dah cucuk sana sini semata-mata nak tambah seri dan hilangkan parut. Telan je 2 3 4 biji pun boleh. Jangan lebih 6 biji je hokeyyy... 

VITA E

Vita E Complex Shaklee memang tak boleh ditandingi oleh mana-mana produk tau. Kenapa? Sebab Vitamin Cinta ni diperkata pula dengan Selenium & Grape Seed. Tahu tak Selenium ni sangat bagus untuk masalah kesuburan lelaki?? Tahu tak Grape Seed pulak bagus untuk hilangkan pigmentasi, bintik hitam, jeragat?? Eishh kalau tau dari awal berebut la anda dan suami ye.. Vitamin Cinta la katakan... Pssstt vitamin ni bagi isteri sayang lebih kat suami dia tau.. Nak tau cuba dulu... Wife makin cun, husband makin bertenaga!


Itu dia saya bagi 3 jenis Vitamin dari Shaklee yang membantu juga sebagai antioksida pada mata, kulit, sistem reproduksi dan sebagainya.. Pastikan kita ambil sekurang-kurangnya salah satu kalau nak sihat...

Jom hubungi saya untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pesanan produk:

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya





Salam sihat, salam gojes


Testimoni best kulit cun!!

ASSALAMUALAIKUM...

Hari ni nak cerita tentang kulit lagi.. Set Cantik yang paling syok la sekarang. Set Cantik ada tiga produk iaitu Vitamin C, Vitamin E, Bcomplex dan tambahan ESP...

Vitamin C

Sebagai Antioksidan kuat yang melindungi kulit terhadap pengaruh negatif faktor luar seperti (pencemaran, matahari, cuaca, AC, asap rokok, dsb).
Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit (anti aging & anti wrinkle).
Mengurangkan masalah jerawat dan mencerahkan kulit


Vitamin E

Bersifat anti-penuaan, dapat mengurangkan garis-garis halus pada wajah
Membantu mengelakkan pertumbuhan abnormal sel
Membantu memudarkan parut
Memudarkan tompok hitam, pigmentasi dan kedutan


B Complex

Membantu dalam menukarkan karbohidrat kepada glukosa untuk penghasilan tenaga kepada tubuh badan
Membantu dalam menukarkan lemak kepada protein (ini membantu nervous system berfungsi dengan normal)
Vitamin B juga penting untuk pembentukan sel badan jadi ianya penting untuk awet muda, kulit yang licin dan kelihatan muda, melambatkan rambut beruban, membantu untuk kecantikan kulit, rambut dan mata, kekuatan kuku


ESP

Kulit semakin cerah dan tona kulit semakin sekata.
Parut jerawat hilang, tanpa perlu makeup tebal
Hilangkan parut-parut lama
Bonus ~ kuruskan badan kerana ESP membuatkan kita rasa kenyang untuk jangka waktu yang lama.

Meh tengok testimoni sikit:








Jom order cepat... Tengok sini untuk promosi best bulan ini

Jangan tunggu lagi.. Meh sms saya...

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


SALAM SIHAT, SALAM GOJES!

Collagen terbaik tanpa menggemukkan!

Yuhuu!! Cantas itu tompok merah jerawat yg merosakkn struktur kulit!

Kenapa mesti Collagen Powder Shaklee?

❤️ Collagen Powder Shaklee mengandungi 400mg proprietari RSS collagen! 

❤️ Collagen Powder Shaklee mengandungi kolagen yang tulen, berkualiti tinggi dan diektrak dari sisik ikan merah (ikan merah adalah sumber collagen terbaik kerana daya ketahanannya)

❤️ Collagen Powder Shaklee, molekulnya paling halus 1000dalton! untuk memudahkan diserap oleh badan bagi kesan yang cepat dan hebat

❤️ Collagen Powder Shaklee mengandungi 7 bahan tambahan termasuk Vit B dan C yang menyokong kecantikan dalaman dan luaran anda

❤️ Tidak menggemukkan!! Tanpa gula!! Tanpa sebarang pemanis! Pure! 

Jom cpt sblm trlmbt!!!










Jangan tunggu lagi.. Meh cepat...

tengok sini--> PROMO DISEMBER!

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


SALAM SIHAT, SALAM GOJES!

Thursday, December 11, 2014

JUALAN MURAH AKHIR TAHUN!

ASSALAMUALAIKUM!

Masa yang tepat untuk korang join Shaklee... Nak makan sendiri pun boleh, nak berbisnes pun boleh... Yang pastinya semua dapat diskaun >20% tau!

Tapi sempena YEAR END SALE.. Shaklee memang baik hati sangat bagi harga jimat camni... Best gile!



TAPI... UNTUK AHLI SAHAJA!

Yang belum jadi lagi.. Meh cepat memang belum terlambat lagi...


KLIK GAMBAR UNTUK PROMOSI & TESTIMONI



NAK TAU KELEBIHAN & CARA JADI AHLI? KLIK SINI



Jangan tunggu lagi.. Meh cepat contact emy

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya


SALAM SIHAT, SALAM GOJES!

Ini blog ke 600 bloglist

JOM KITA JOIN SEGMEN! SUPPORT KWN2 BLOGGER JOM!




Jom pujuk suami beli NutriWhite!

Haii Korang.. Assalamualaikum...

Tahu tak sekarang ni NutriWhite dah jadi top trending skincare No1 marvellous! Hambek kau! macam-macam lah kan.. Memang best sebab sape yang taknak kulit cun kan. 

Rata-rata pengguna mesti kata set ni:

JIMAT - TAHAN SAMPAI 6 BULAN!

KULIT MAKIN LEMBUT!

KULIT RASA MOIST SANGAT!

YANG SENSITIF PUN BOLEH GUNA!

DAH TAK PAYAH PAKAI BEDAK!

KULIT TAKDE MENGELUPAS PUN!

MEMANG 'ESKETU' PUN KALAH!

KULIT TEGANG MCM ZAMAN REMAJA!

Adoiii jeles sangat kan.. Korang pujuk-pujuk suami cepat tau! Nak wife cun kan?! Sambil tu bagi dia tengok testimoni best gile ni... 


Ngam dengan kulit muka
Suami pun pakai
Jimat gile
Dah tak payah pakai bedak

Essence dia best gile!
Nak jimat beli pencuci dulu
Lepas tu baru tambah yang lain..

Softener tu syok gile
Berbeza dgn ESKETU!
Memang best!

Kulit takde gatal-gatal
Tak mengelupas
Kulit moist rasa nak pegang selalu
Kulit rasa tegang macam zaman remaja
Memang jatuh cinta!!

Mula dengan pencuci.. jimat
Kulit moist
Kulit lembut!

Tak merengsa.. kene Chicken pox pun leh pakai
PArut cepat hilang
Kulit moist!


Jangan lupa goda-goda suami... Mesti dapat satu set.. Huhu..



Jangan tunggu lagi.. Meh cepat contact emy

♥ Puan Emy Suzanna
♥ sms/whatsApp: 017-5510412
♥ Emel : esmn_6280@yahoo.com
♥ Fb page: Sihat & Gojes
♥ COD: Ipoh dan sekitarnya




Terima kasih untuk semua.. Salam sihat, salam gojes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno