Monday, December 16, 2013

VITALEA - MULTIVITAMIN TERHEBAT

♡♡♡ VITA-LEA SHAKLEE ♡♡♡

Sedar tak anda bhw pelabagai jenis vitamin & mineral yg menyokong keperluan zat dan nutrisi pemakanan harian untuk mengekalkan kesihatan yang baik. TAPI... Adakah apa yg anda ambil dari makanan itu cukup?!... Tahu tak... Pengambilan multivitamin terbaik membantu menguatkan sistem imun dan menggalakkan kesihatan jangka panjang.

Memilih multivitamin terbaik menyokong diet harian kerana makanan disekeliling kita dipenuhi makanan yang telah diproses daripada sos, kicap dan makanan segera. Jadi sangat sukar bagi kita untuk mendapatkan 5-9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran setiap hari.

Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik

Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.

FAKTA VITA-LEA

☆ 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas
☆ 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang
☆ 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
☆ 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent
☆ 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat
☆ 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang
☆ 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang
☆ 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga

Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee

Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel. Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.

♥ Siapa Yg Memerlukan VITA-LEA

- Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
- Individu yang tidak lengkap diet hariannya
- Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
- Remaja yang sedang membesar
- Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
- Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki
- Individu yang telah menopous
- Wanita hamil
- Wanita yang baru bersalin

♥♥♥♥ Saya pilih VITALEA!!!... kerana is dicipta oleh pencipta pertama multivitamin.... yes betul!!.. Dr Forrest C.Shaklee merupakan pencipta mutivitamin pertama yg dipanggil VITALIZED-MINERALS.... dan kemudiannya ditukar menjadi VITAMIN!!!... Slps tu disbbkn byk syarikat yg mula mnggunakan nama pun, jd namanya ditukar dan di patenkan kpd VITA-LEA.. Ia juga dijamin Halal & diiktiraf oleh Jakim.... Tiada was2 lagi.....♥♥♥♥

Bagaimana pula dengan anda?.. Anda pilih jenama B? K? A? U? atau mcm2 lg?... OPPSS... knpa?.. sbb glemer ke?.. Tapi dh kaji blom sumber, status halal & kebaikannya??... Ha... fikirkan ye....
Klu x pasti bttr stop ye & pastikan Shaklee VITALEA jadi pilihan...

Cpt2 angkat hp & sms:
Pn Emy - 0175510412
esmn_6280@yahoo.com
Fb: Sihat & Gojes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno