Saturday, November 23, 2013

Set Berpantang Budget

ASSALAMUALAIKUM...

Sembelit teruk ms brpantang??..
Lembik n xde tenaga ms brpantang??..
Susu drop/ xde susu??
Kena angin meroyan/ murung ms brpantang??

Tahu tak... itu tanda2 anda x cukup khasiat, lemah... mn boleh hrpkn jamu shj.. mkn nasi pun sesenduk... asyik minum kopi je... aishhh... anak yg brderet lg tu bkejar sana sini cmne nk jg?? Takkn sbb pantang nk tdo aje?..

Meh tgk secara ringkas khasiat satu persatu:

1. VITALEA - TENAGA! TENAGA! TENAGA!... tingkatkn smula proses pnghasilan darah n fungsi seluruh bdn slps melahirkn yg menyebabkn kehilangan darah & tenaga... beri khasiat yg cukup utk kperluan harian... anda dh tentu kurngkn mkn n nk jg bdn kan kan kan..... so mn nk dpt khasiat lg... of course la VITALEA. .

2. VITA C - sgtt penting utk CPT SEMBUHKN LUKA, PUDARKAN PARUT bersalin, cpt hilngkn stretch mark. Mmg best ni... (masih ku ingt lps brsalin putri, staff nurse yg baik tu pesan 2 3 kali - mkn oren tau, jgn lupa, sebiji sehari je bg baik luka cpt, bg sel2 tu brcntum cpt!!)... bgus kan... haa x caya tnya doctor!

3. BCOMPLEX - lengkap dgn smua jenis vitamin B... mcm2 fungsi tau... elakkn kelesuan & stress, tingktkn fungsi otak, segarkn minda, bagus utk metabolise lemak, kurngkn risiko smbelit, BAIKI  SARAF, pstikn sel2 baru yg tumbuh dlm keadaan baik. ELAKKN MEROYAN!!... takut ni tau... mcm2 leh jd klu kena angin meroyan ni... Bcomplex dpt bntu RELEASE STRESS pd otak... InshaAllah x kena angin meroyan ni

4. ESP - Full of protein!! Tahu tak sel2 bdn kita trdiri drpd protein dan asid amino... Patutla bagus ESP ni... cpt pulihkn luka brsalin.. baiki sel2 badan, parut selulit yg dlm2 tu pun cpt pulih, pudar... apa PARUT SELULIT HILANG?? haa... iye.. klu minum dr awal ms mngndung mmg xde la selulit ni... Lagi??.. SUSU BANYAK!! Best kan... ramai dh minum ni utk up kn susu... tp doa n cr pngmbilan pun ada caranya ye...

5. ALFALFA - KETAT!! Hehe... iye.. mng dia kasi ketatkn smula miss V. KECUTKN RAHIM.. keluarkn darah nifas dgn lncar. Lg satu utk MILK BOOSTER!!.. Alfalfa ni mmg trkenal dlm set kuruskn bdn skali dgn Lectin atau Omega... fuh klu mkn sekali mmg cpt la recover jd bdn ank dara balik... hihi

6. OSTEMATRIX - sape ada pngalamn bersalin sblm ni mmg tau. Sembelit mmg mngerikan time brsalin ni... eeiii trbyg2 ngeri nk buang air kena smbelit..  Sbb tu pstikan ambik Ostematrix setiap hari... Esk bgun je msti trus rs nk pegi bilik air!.. LAWAS & SGT2 MUDAH.. iyee.. tak caye?.. meh sy bg cuba! skrg pun boleh. Haa ms mngandung pun dh strt mkn lg bgus tauu.. Bukan itu je... Ostematrix ni pil kalsium/ magnesium tau... SAKIT BADAN PUN HILANG, GASTRIK XDE, MSLH TDO TAK LENA PUN HILANG!!... ms mnyusukn baby msti kita duduk pun control kan... mula la sakit blkg... Ostematrix la jwpnnya... okeh?!..

Tudiaa sikit2 crita psl set pantang Shaklee... ramai dh guna n rs brbaloi sgt2!.. Smua tu total rege RM500+ utk full set... MAHAL??? Nmpk cm mahal sbb tahan berbulan2. Vitalea 4 bulan, vita c 6 bulan, Bcomplex 4 bulan, Alfalfa 4 bulan... 

Meh cpt sms emy dulu
0175510412



contact saya:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno