Thursday, October 10, 2013

COLLAGEN SHAKLEE POWDER!!! ~ untuk kita2 yg memang bukan MISS WORLD!!!

credit to our mentor: salwasaleh.com Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee

SALAM UOL...Hari ni nak cerita satu lagi produk power dari Shaklee yang sangat sangat diminati oleh ramai orang terutama ladies kat luar sana. Ape tu? Memperkenalkan, SHAKLEE COLLAGEN POWDER! Singkatannya SCP...

Biasalah, mula-mula nak kenal, semua orang akan tanya, Shaklee Collagen Powder ini ape benda? Best ke Shaklee Collagen Powder ni? Berkesan ke Shaklee Collagen Powder ni? Jom tengok satu persatu...

1. APA ITU COLLAGEN??

Kolagen atau collagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornea mata kita pun sebenarnya adalah kolagen


2. APA FUNGSI KOLAGEN / COLLAGEN?


Kolagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru, saluran dara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.
Best nya!

3. APA ITU SHAKLEE COLLAGEN POWDER (SCP) ?


Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber kolagen yang hebat. Sebab? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripasa sisik ikan Snapper. Ikan Snapper ni kalau orang Malaysia panggil ikan merah.

Lepas tuh, selain kolagen ikan tadi ade beberapa bahan utama lain yang dimasukkan kedalam Shaklee Collagen Powder ni. Ade estrak biji  benih camellia Japonica, ade estrak Pfaffia, estrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Semua bahan-bahan ni digabungkan untuk meningkatkan kadar keberkesanan RSS yg kita dok citer tadi tu.

4. APA BEZANYA SHAKLEE COLLAGEN DENGAN COLLAGEN LAIN?

Shaklee Collagen Powder ni dibuat daripada kolagen bermolekul sangat ringan lebih kurang 1,00 Dalton aje. Lepas tuh asid amino nye sangat tinggi pulak. Dalam 3000. Kalau jisim molekul biasa, lebih dari 300,000 Dalton pastu asid aminonya 20-50 aje.. Waaaa, beza gila tuh! 


Sebab tu la Shaklee Collagen Powder ni berkesan! Bila Shaklee Collagen Powder ni jugak mempunyai jisim molekul yg sangat rendah maka mudahlah diserap badan dan usus kita. Bila senang serap dapatlah bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis kulit kita ni dengan berkesan. Ha, faham tak? Lepas tuh, Shaklee Collagen Powder ni mempunyai sel kepaduan yang sangat tinggi dan mempunyai kapasiti untuk mengekalkan kelembapan kulit kita. 1 gram asid hialuronik boleh menahan air sebanyak 6 liter. Hebat kan?Ramuan Shaklee Collagen Powder ni tiada pengawet atau bahan tiruan ye. Semua 100% semulajadi. Pewarna pun tkde, gula pun tkde atau bahan terlarang lain semua takde.Senang pulak tu nak bawak pegi mana-mana pun. 1 sachet tu boleh letak dalam poket seluar, handbagpurseatau letak dalam kereta atau kereta sorong anak.Dan last sekali, sangat mudah larut. tayah la dok beriya sangat nak kacau-kacau

5. APA KEBAIKAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER?


Banyak manfaatnya Shaklee Collagen Powder ni. Ni adalah antaranya:


  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Meningkatan kelembapan kulit
  • Mengelakkan kulit kering
  • Mencerah dan mengurangkan pigmentasi dan jeragat di wajah
  • Menegangkan payudara dan punggung
  • Anti-penuaan
  • Mengurangkan kedutan
  • Mengecilkan lubang pori-pori di wajah
  • Mengurangkan 'eye bag'
  • Meningkatan kecergasan tubuh badan
  • Memberikan kesuburan rambut

Banyaknya!Tapi ada bukti ianya berkesan.Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut! wow!!



  • 69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
  • 75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
  • 90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
  • 80% pengurangan kedutan diwajah

See, i told you!


6. SIAPA YANG KENE AMBIL SHAKLEE COLLAGEN POWDER?


Anda mesti ambil kalau dah tergolong dalam golongan ini:


  • Ada kedutan dekat wajah
  • Ade jeragat dan bintik hitam
  • Ade 'eye bag'
  • Ade pori-pori besar
  • Kulit lesu dan mudah kering
  • Kelihatan tua dari umur sebenar (Oh no!!!)
  • Sakit belakang dan sakit sendi
  • Ada pigmentasi dan kulit tona tak sekata
  • Gusi tak sihat
  • Garis halus di leher
  • Payudara kendur dan punggung pun tak firm dh (heheehe)
  • Kuku senang pecah
  • Ada lingkaran hitam bawah mata
  • Rambut kering lepas tu ada bercabang pulak dihujungnya

Kalau tkde semua ni, nak amik pun boleh. Klu xde mslh tu mybe anda Miss World kot... hehe... Apa pun SCP mmg bagus utk kesihatan secara keseluruhan


7. TESTIMONI PENGGUNA SHAKLEE COLLAGEN POWDER


Kita dh bagi keputusan ujian klinikal pun, customer mesti nak bukti jugak. Ok la..
Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee





Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee





Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee





Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee


















































Ok la, penat dah tulis ni. Ramai pulak yang cakap so whatHa, nak bgtau. Bulan Oktober ni ada promosi gempak punya. Tak boleh didapati dibulan lain ye. taraaaaaaaa....

Shaklee Collagen Powder (SCP), SCP, Collagen Shaklee, Kolagen Shaklee, Shaklee Collagen, Shaklee Kolagen, Testimoni Collagen Shaklee, Testimoni Kolagen Shaklee
























KENAPA PERLU BELI DGN SAYA???
  • Beli 6 percuma 1 (1 kotak nilai RM298) - itu confirm!!
  • Pulak tu, boleh dpt keahlian percuma (Biasanya RM65) - mantop!
  • Dah jadi ahli dapat la beli harga ahli (sumpah jimat ratus2). Jumlah penjimatan kalau ambil ni memang ratus-ratus la yang... 
  • Pos pun percuma (biasanya RM10++)
  • Cepat pulak sy pos.. klu bank in sblm kul 12 pm, sy trus pos ptg tu juga... sy pos sndiri hokeyy!!!... xyh tggu lama pun...


Nk cepat.... ni ambik number ni sms je 0175510412... sap sap sui sy jwb!! hihi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno