Saturday, October 5, 2013

RAMBUT CANTIK BERSERI

MAHUKAN RAMBUT YANG CANTIK, SIHAT, KUAT MEMANG SUKAR. Tambah2 kalau bertudung dan juga usia semakin meningkat. Walaubagaimana pun mesti jaga juga, cukup lah untuk suami kan.. JOM BACA INFO SIKIT...B-Complex & Asid Folik
Vitamin B-Complex mengandungi Biotin dan ia terkenal dalam menguatkan rambut serta kuku. Biotin juga membantu untuk meningkatkan kualiti elastik rambut dan dengan itu, menghalang ia daripada kerosakan. Di samping itu, Biotin boleh membuat folikel rambut anda tebal serta kuat. Malah, kebanyakan dermatologi mengesyorkan penggunaan Biotin untuk rawatan keguguran rambut. Walaupun terdapat sumber yang baik Biotin dalam makanan tertentu seperti hati atau telur, ia akan menjadi tidak praktikal untuk mendapatkan Biotin cukup daripada makanan ini dan oleh itu hasil yang terbaik akan diperolehi daripada mengambil makanan tambahan.

Niacin, yang juga dikenali sebagai vitamin B3, membantu dengan peredaran di kulit kepala dan ini membantu rambut anda tumbuh semula. Vitamin B5 juga berfungsi seperti B3 tetapi juga boleh melambatkan kunci uban anda. Asid folik atau vitamin B9 juga membantu dalam pertumbuhan rambut. Menggunakan vitamin yang baik dari keluarga B akan memberikan anda keputusan yang menakjubkan untuk rawatan kehilangan rambut anda dan berita baik adalah bahawa vitamin ini juga boleh didapati dalam beberapa makanan yang anda makan.

Vitamin E
Satu lagi vitamin yang bagus untuk rawatan keguguran rambut anda adalah vitamin E. Vitamin E terkenal kerana keupayaannya untuk melembapkan. Ia benar-benar boleh membantu kulit kering anda serta rambut. Rambut anda berasal dari kulit kepala, mempunyai kulit kepala lembap boleh bukan sahaja memperbaiki keadaan rambut anda tetapi boleh membantu mencegah kehilangan rambut. Vitamin E juga membantu edaran di seluruh badan anda dan ini termasuklah kulit kepala yang benar-benar membantu anda untuk mendapat rambut sihat.

Zinc
Kekurangan Zinc boleh menyumbang kepada rambut gugur kerana tanpa mineral zink dan lain-lain yang berkaitan, shaf rambut anda menjadi lemah, menyebabkan kerosakan rambut dan pertumbuhan semula rambut yang sangat perlahan. Zink manfaat untuk rambut termasuk untuk pembiakan sel, pertumbuhan tisu dan pembaikan tisu yang rosak. Ia juga mengekalkan kelenjar merembeskan minyak yang melekat pada folikel rambut anda, sekali gus mengurangkan peluang mereka jatuh.

Caratomax
Vitamin A dalam caratomax sangat membantu dalam menyihatkan kulit kepala, mengurangkan sebum yang menyebabkan kepala kering dan tidak bermaya. Ia juga membantu dalam mengurangkan masalah rambut bercabang dan mempercepatkan pertumbuhan rambut..

PALING BUDGET??? OF COURSE BCOMPLEX ATAU VITA E... NAK CUBA? BUDGET BAWAH RM50?? OK JE.. MEH SMS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

DISCLAIMER

Segala testimony & penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini bukanlah bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnose apa jua penyakit. Pembaca digalakkan mendapatkan nasihat dari pakar kesihatan.

Segala penulisan di sini adalah perkongsian peribadi hasil pembacaan ilmiah dan berbagai rujukan dan kursus yang dihadiri. Dilarang mencetak/ meniru apa2 tulisan jika bukan bertujuan untuk perkongsian ilmu


© Copyright Reserved to Sihat Dan Gojes l Designed by DayangDeno